Szlag człowieka trafia jak się czyta takie rzeczy a najgorsze jeszcze jest to że taki sldowski gamoń biedroń pieprzy bzdury o dobru dzieci; gość chyba naprawdę jest obłąkany...
jesteś gejem, to nim bądź, ale nie wychodź na ulice na paradę żeby krzyczeć że nim jesteś, nie domagaj się praw adopcji etc.
Dla mnie ktoś kto robi taką krzywdę dziecku to kara śmierci bez sądów.
Odp: Topic o polityce? - 12/10/2008 21:52
Ja niewiem po jaką cholerę ciągle organizują te marsze. Mają swoje kluby, nikt ich nie pali na stosie za to co robią. Najgorsze,że zaczęli mieszać w to dzieci. Jak chcą sobie gwint w dupie zdzierać to niech to robią,ale nie muszą się z tym obnosić na ulicach w jakiś marszach równości
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Odp: Topic o polityce? - 23/10/2008 20:33
Złoty gwałtownie stracił wobec głównych walut, a rentowności obligacji wzrosły. Rynek nie słucha żadnych racjonalnych argumentów, zapanowała panika. Sytuacja skłoniła Narodowy Bank Polski i Ministerstwo Finansów do podjęcia kolejnej werbalnej interwencji.Pierwsza część dnia to silna przecena złotego. Pękły wszystkie poziomy oporu, czyli 3,0 dla dolar-złotego i 3,85 dla euro- złotego. W tym drugim przypadku euro-złoty otarł się nawet o kurs 4,0, ale nie zdołał go przełamać.
"Złoty pokonał psychologiczny poziom, czyli 3 zł za dolara, w pewnym momencie doszedł nawet powyżej poziomu 3,1 zł za dolara. W stosunku do euro pokonał barierę 3,85 zł za euro i doszedł nawet do 3,9840 zł za euro. To przekroczyło wszelkie oczekiwania. Mamy panikę na rynku" - powiedziała PAP Joanna Pluta z TMS Brokers.
Teraz co nieco nasi spece spekulanci i analitycy-Prognoza Pana Zubera (kiedyś analityk BPH, potem doradca premiera) odnośnie kursów walut prezes doradczej firmy finansowej Dexus Partners, prognozuje, że dobra koniunktura w naszej gospodarce utrzyma się, a co za tym idzie, złoty będzie jeszcze silniejszy. - Myślę, że do końca roku będziemy płacić za euro 3 zł. A w perspektywie czterech- pięciu lat nawet 2,6-2,7 zł. To oznacza, że zakupy u naszych zachodnich sąsiadów będą jeszcze bardziej opłacalne...-tak jakiś czas temu wypowiadał sie...
Terefere-Po co nam opłacać takich analityków??
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Odp: Topic o polityce? - 27/10/2008 19:47
Moze ja niezbyt kumaty w sprawach ekonomii. Jednak tak na chlopski rozum, moglby ktos wytlumaczyc skad nagle wzial sie ten caly kryzys? Wszystko bylo fajnie, elegancko jeszcze 1,5 roku temu mowiono jak pieknie gospodarka sie rozwija, wskazywano na Irlandie, Anglie, ze chlona pracownikow jak cieple buleczki, a teraz nagle krach:O O co w tym wszystkim chodzi?
Odp: Topic o polityce? - 08/01/2009 20:37
Nie ma porozumienia Rosji z Ukrainą w sprawie wznowienia dostaw gazu do państw Wspólnoty. Komisarz do spraw energii Andries Piebalgs przyznał, że Unii nie udało się doprowadzić do załagodzenia sporu. Zaproponowany kompromis odrzucił Gazprom.
Przedstawiciele rosyjskiego koncernu nie zaakceptowali porozumienia Komisji Europejskiej z Kijowem dotyczącego wysłania unijnych obserwatorów na Ukrainę, którzy mieli nadzorować przesył gazu do państw Wspólnoty. Tymczasem jeszcze kilka godzin temu prezes Gazpromu zapewniał, że jeśli tylko unijni obserwatorzy pojawią się na Ukrainie i będą mieli dostęp do sieci przesyłowych, dostawy gazu zostaną natychmiast wznowione. Wydawało się, że porozumienie jest bliskie, kiedy władze w Kijowie powiedziały, że jutro gotowe są przyjąć obserwatorów. Teraz wiadomo, że do rozwiązania sporu jeszcze daleko. - Nie jestem w stanie powiedzieć, kiedy dostawy gazu zostaną wznowione do Unii Europejskiej - powiedział komisarz do spraw energii.
Andries Piebalgs dodał, że będa prowadzone dalsze negocjacje w sprawie przywrócenia dostaw i po raz pierwszy przyznał, że ten spór nie jest czysto handlowym. - Konflikt wykracza już poza ramy handlowe, ma także wymiar polityczny - dodał komisarz.
Toż to nowość-teraz Ruskie znajdą jeszcze pretekst na Białoruś,zresztą Łukaszenka dał już podstawy,zwiekszenie ceny za tranzyt ropy. Z nimi trzeba twardo,mam nadzieje że Europa nie ugnie sie,szczególnie z gazociągiem polnocnym. A my? Trzeba jak najszybciej brac sie do roboty z tym gazoportem,a także mocno napierać na Azerów...I gdzie jest ten koleś,bodajrze Janek który tak chcial być uległy Kacapom...
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Topic o polityce? - 08/01/2009 22:58
Straszne to a zarazem komiczne, ot zwyczajna groteska polityczna, coś na kształt satyry Monthy Pythona. W Moskwie chyba panuje zasada "co byś nie powiedział to ja będę chciał odwrotnie". Dziś Gazprom przesadził - nie zgodził się na swoje własne rozwiązanie - o co tutaj chodzi? Najczęściej jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Ale jeśli nawet o pieniądze się nie rozchodzi, to chodzi o maksymalne dopierdolenie Ukrainie. Zapewne aspekt finansowy ma tam jakieś znaczenie, ale priorytetem jest przywołanie Kijowa do porządku. Ukraina za bardzo ciśnie na zachód i na Putina działa to widocznie jak płachta na byka. A że duży może więcej, to nie od dziś wiadomo. I mamy co mamy. Proste. Najlepsze jest to, że minie kilka miechów i Sowieci znowu będą do USA i UE wyciągać łapska po tzw.bezzwrotną pomoc gospodarczą. Oczywiście nie sposób im będzie odmówić - wszak Rosja to studnia bez dna...
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Odp: Topic o polityce? - 08/01/2009 23:07
Przyczyny mogą być różne, ale ja widze głównie dwie. Po pierwsze, ceny ropy poszły w dół, a ceny gazu trzymają umowny równy poziom. Skoro więc Rosja dostaje w dupę obecnie w kwestii ropy to chce ugrać coś na gazie ziemnym, tym bardziej, że lwia część państw europejskich posiada elektrownie napędzane gazem. A co za tym idzie - "Albo płacicie i macie, albo sobie kupujcie swetry bo będzie wam zimno". Nie ulega wątpliwości, że to także zagrywka polityczna wymuszająca na Ukrainie konieczność uzależnienia się od Rosji. Pomarańczowa Rewolucja i kopnięcie w dupę Kuczmy podziałało na nich jak płachta na byka. Zapewne Białoruś pomacha ogonkiem jak wytresowany piesek i również zablokuje dostawy pod dowolnym pretekstem (strzelam - brakiem dostaw z Rosji).
Trochę żal, że nie skorzystaliśmy z szansy jakim był wariant norweski. Niby był drogi, ale gwarantował przynajmniej 50% zapotrzebowania na gaz i w ten sposób nie ciągnelibyśmy od Rosji tyle ile teraz (około 75% zapotrzebowania). Poza tym Rosja wręcz idealnie wykorzystuje brak solidarności wewnątrz Unii. To pokazuje jakich kretynów mamy w Brukseli i nie tylko.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Topic o polityce? - 08/01/2009 23:21
Kretynów,nie kretynów,boimy sie Ruskich i tyle. Zauważcie że cierpią kraje postsowieckie plus Turcja i Grecja. Dzwine a zarazem niedziwne że Merkel i Sarkozy który pojechał sobie do Egiptu cicho siedzą. Jak ma tak wyglądać Unia że przepisy tworzymy chore i je musimy respektować a przy takich kataklizmach są równi i równiejsi,to nie wróże jej przyszłości. Szkoda mi Czechów,bo na dzien dobry ostali taki pasztet jako przewodniczący w Uni. Powoli zaczyna wychodzić także kwesia Kosowa choć...Serbi również niewąsko sie poberwało. A Rosja? Jak zwykle dostanie to co chciała-Gruzja może zapomniec o Nato i uni,chyba podobnie Ukraina,która wyjdzie na kozła ofiarnego tego konfliktu. Jestem pewny żę Rosja ugra też gazociąg północny no i oczywiscie podwyżke gazu. I jak widze te uległe czerwone pajaki w tv to scyzoryk mi sie otwiera-ile jeszcze bede musial znosic gęby takich millerów? co do Norwegii,temat był wałkowany,mnie przeraża ze nikt nie chce sie zając gazem który posiadamy na własnym terytorium.
Nigdy nie mówił że uważam iż Polska ma być podwładnym Rosji, ale nie bardzo rozumiem czemu Rosja ma sprzedawać Ukrainie gaz taniej niż innym krajom itp. Ogólnie to niebardzo rozumiem tej nienawiści Polaków do Rosji.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.