Odp: Topic o polityce? - 21/10/2007 21:33
Wedlug tych slupkow to tak jakby pierwsza partia miala okolo 35% druga tak 24% trzecia 12% czwarta tak z 7% i potem dwie partia tak 1% lub 2 %. Mam nadzieje , ze jest to PO potem PiS, LiD i PSL i mamy rzad PO-PSL ale to tylko marzenia... i moje dziwne obliczeniowe wymysly
Odp: Topic o polityce? - 21/10/2007 21:35
troche szkoda z ta frekwencja u nas powinno byc tak jak w Belgi, nie idziesz na wybory to placisz kare(i podejrzewam ze nie jest to 50 zł)
Odp: Topic o polityce? - 21/10/2007 21:41
Być może jestem już bardzo zmęczony, ale w chwili kiedy sędzia z PKW ogłaszał, iż dostali pisemne uchwały o przedłużeniu głosowania w dwóch okręgach Warszawy o godz. 21:39, na moim zegarku nie było nawet 21:30. Jakiś inny czas tam mają?
W pierwszej chwili myślałem, że to jakaś pomyłka, ale nic na to nie wskazuje
Bo Pogoń szczecińska to jedna rodzina, starszy czy młodszy, piknik czy chuligan!
A po cholere ? . Ktos nie chce to nie idzie glosowac .Zdrowe zasady . Kary sa w wielu krajach .Brazylia , Belgia , Wlochy . Przynajmniej w Europie sa to symboliczne kara. We wloszech chyba tylko wywiesza sie nazwiska niegloosujacych w urzedzie gminy.
Wprowadzmy mozliwosc glosowanie poczta , przez internet czy przez sobote i niedziele. Momentalnie wzrosnie frekwencja.
no niby tak, ale teraz zaglosowalo te 50% a duuuuuzo wiecej ludzi narzeka ze jest zle, a mysle ze jakby raz drugi trzeci byla by grozba kary to po kilku takich wyborach"pod grozba kary" ludzie by sie nauczyli ze trzeba glosowac bezwzgledu na jakies kary
Odp: Topic o polityce? - 21/10/2007 22:10
wyniki juz sa
wygralo PO z wynikiem ok 45%
pis 30%
lid -12%
psl-8%
moge sie mylic o jakies 2-3% max.
sa to szacunkowe wyniki z godziny 18.30
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.