Wczoraj caly dzien spedzilem probujac zarejestrowac mojego 3 miesiecznego syna do laryngologa i okulisty - na zwykle badania niemowlaka.
W trzech placowkach do konca roku nie ma rejestracji do specjal;istow bo skonczyly sie limity - w 2-ch nastepnych lekarze pracuja po 2-3 godziny dziennie i przyjmujmuja 6-8 pacjentow w tym czasie - a potem jada do swoich prywatnych praktyk i zbijaja gruba kase na biednych Polakach
A najbardziej mierzi mnie to ze maja czelnosc jeszcze strajkowac i domagac sie podwyzek po 2 tys
Odp: Topic o polityce? - 19/10/2007 17:46
Na godz. 20.00 w programie pierwszym telewizji publicznej zaplanowane jest orędzie premiera Jarosława Kaczyńskiego - dowiedziała się z nieoficjalnych źródeł "Gazeta Wyborcza". Informator "GW" twierdzi, że premier w ostatniej chwili zaatakuje PO.
Rzeczniczka TVP Aneta Wrona nie chciała potwierdzić informacji o tym, że będzie orędzie. Ale "Gazeta" zna treść pisma z kancelarii premiera do Biura Ochrony Rządu o sygnaturze CA/1064, podpisanego przez Agnieszkę Glapiak, szefowa Centrum Informacyjnego Rządu.
źródło: wp.pl
Mam nadziej że za to odpowie gdy skończy sie czas tego chorego, policyjno - rydzykowego państwa. Przecież to będzie komedia, coś ala wystąpienie Jaruzelskiego gdy ogłaszał stan wojenny !
Jakim prawem robi sobie kampanie wpierdalając sie w czas antenowy bo tak mu sie podoba. Mało tego - chce to z zaskoczenia zrobić ! I nikt nie ma prawa sie sprzeciwić nawet bo wkońcu jedyna słuszna partia, jedyna słuszna ideologia, jedyne słuszne i prawe orędzie Fuhrera IV RP !!!
Ostatnio edytowany przez: Metyl, 19 października 2007, 19:55 [5 raz(y)]
Odp: Topic o polityce? - 19/10/2007 19:04
A ja po ostatnim spocie LPR (ten z Irakiem) dochodzę do wniosku nie mam na kogo głosować. Głosując na UPR głosuje też na Wiecheckiego to bym jeszcze przeżył ale ten spot to dla mnie przegięcie
Dlatego teraż wystarczy Ci jak widzę gładka gadka polityków no tych "kulturalnych" ciekawe podejscie. A co do UPR oni już byli w sejmie i jakos nie zszargali swojej opinii
Ostatnio edytowany przez: Olaf, 20 października 2007, 11:54 [1 raz(y)]
Pieniądze to nie wszystko.... potrzebne są jeszcze złoto i diamenty.
Dlatego teraż wystarczy Ci jak widzę gładka gadka polityków no tych "kulturalnych" ciekawe podejscie. A co do LPR oni już byli w sejmie i jakos nie zszargali swojej opinii
Nie zszargali, bo ją sobie zepsuli (o ile jest jakaś różnica miedzy jednym a drugim słowem ) ...niestety mówie to z przykrością, bo to była dla mnie jedyna alternatywa jeszcze nawet rok temu, ale jak sie robi tak bezsensu polityke to niema się co dziwić! Zresztą i tak na nich zagłosuje, bo nie mam na kogo. A co do PRowskiej skuteczności to ona jest bardzo ważna. Niestety mamy głupie społeczeństwo i ludzie oceniają polityków po ich zachowaniu, wizerunku itd. Zapominają o ich przewinieniach. Moją wypowiedź o wizerunku polityków właśnie należy przyjmować pod kątem LPRu, bo to partia która powinna być nowoczesna podobnie jak przedwojenny Ruch Narodowy. Niestety jest zaściankowa, a teraz to szczególnie widać gdy UPR jest w komitecie wyborczym LPR i wprowadza do niej dużo świeżości i to w taki sposób że kampania Ligi zaczyna mi się w niektórych momentach bardzo podobać!
Dlatego teraż wystarczy Ci jak widzę gładka gadka polityków no tych "kulturalnych" ciekawe podejscie. A co do LPR oni już byli w sejmie i jakos nie zszargali swojej opinii
Nie zszargali, bo ją sobie zepsuli (o ile jest jakaś różnica miedzy jednym a drugim słowem ) ...niestety mówie to z przykrością, bo to była dla mnie jedyna alternatywa jeszcze nawet rok temu, ale jak sie robi tak bezsensu polityke to niema się co dziwić! Zresztą i tak na nich zagłosuje, bo nie mam na kogo. A co do PRowskiej skuteczności to ona jest bardzo ważna. Niestety mamy głupie społeczeństwo i ludzie oceniają polityków po ich zachowaniu, wizerunku itd. Zapominają o ich przewinieniach. Moją wypowiedź o wizerunku polityków właśnie należy przyjmować pod kątem LPRu, bo to partia która powinna być nowoczesna podobnie jak przedwojenny Ruch Narodowy. Niestety jest zaściankowa, a teraz to szczególnie widać gdy UPR jest w komitecie wyborczym LPR i wprowadza do niej dużo świeżości i to w taki sposób że kampania Ligi zaczyna mi się w niektórych momentach bardzo podobać!
Przepraszam za błąd miało być, że UPR był kiedyś w sejmie i swojej opinii nie zszargał. Nawet jak pisze Korwin na swoim blogu "
W kampanię wyborczą KW LPR włączyła się – nieoczekiwanie po naszej stronie - „Gazeta Wyborcza”. We czwartek p.Dominika Wielowieyska oceniając program KW LPR oświadczyła, że w wyniku współrządzenia oraz wzięcia UPR na koalicjanta LPR stała się partią mówiącą do rzeczy – w gruncie rzeczy zachęciła więc do głosowania na nas, a nie na tych przebrzydłych PiS-owców - a w piątek p.Dominik Uhlig cytował p.dra Mikołaja Cześnina z UW, że nie wolno spisywać LPR na straty, bo koalicjantem jest UPR mająca wierny 2-3 procentowy elektorat, który potrafi się zmobilizować i nie obawia się „straconego głosu”.
Więc jest jakaś nadzieja i Ciekawe jak to się ma do badań Matematyczni durnie z “GFK Polonia” że
łatwiej trafić szóstkę w Totolotka niż znaleźć zwolennika LPR-u” - tak najkrócej można skomentować wyniki sondażu przeprowadzonego dla Rzeczpospolitej przez GFK Polonia. Badanie przeprowadzone telefonicznie na “reprezentatywnej” grupie 1000 osób wykazało, że żaden z badanych nie oddałby głosu na KW LPR. Trudno uwierzyć? Istnieje prosty sposób na wykazanie, że sondaż jest ‘podrabiany’: Załóżmy, że LPR ma poparcie na poziomie 1% (niedoszacowane wiele razy), wobec tego prawdopodobieństwo, że wśród 1000 osób NIE znajdzie się wyborca LPR wynosi ok 0.004% (liczy sie to podnosząc 99/100 do potęgi 1000). Cud? A może panie telefonistki mają farta i dodzwaniają się tylko do “właściwych wyborców”?!? Jeśli założymy, że LPR ma poparcie na poziomie 3%, to prawdopodobieństwo nie wylosowania żadnego wyborcy LPR jest dużo mniejsze od trafienia 6 w dużego lotka.
No i sam dałeś się nabrać podziwiająć gładką gadkę kupy socjalnych idiotów zapominając o tym co robią.
Odp: Topic o polityce? - 20/10/2007 12:24
Panowie nie ma co się kłocić . Liga Prawicy Rzeczypospolitej jest jedynym realnym ugrupowaniem prawicowym . Porozumienie JKM-Giertych-Jurek pokazuje , że jeśli chcemy dobra kraju trzeba się choć odbrobinę poświęcić .
No i sam dałeś się nabrać podziwiająć gładką gadkę kupy socjalnych idiotów zapominając o tym co robią.
Tzn. na co się nabrałem? Widze że niezupełnie rozumiesz... Ja ta gadke sobie odpuszczam bo to jest tydzien "imprezy" pisania bezsensownych postów a ja niemam tyle czasu na głupoty.
...chociaż zaznaczam że Ciebie nie lekceważe, bo widzę że masz coś konkretnego do powiedzenia, a ja takich ludzi szanuje, tylko poprostu niemam czasu sie spierać o "gusta i kolory".
Ostatnio edytowany przez: IS, 21 października 2007, 08:26 [1 raz(y)]
Odp: Topic o polityce? - 21/10/2007 13:24
nie tylko rząd a cała Polska !! Czy chcemy dalej tego co się teraz dzieje ?
*
wrocilem z lokalu wyborczego. Tłumy, jestem pozytywnie zaskoczony az miło widzieć jak na nowo rodzi się demokracja
nie tylko rząd a cała Polska !! Czy chcemy dalej tego co się teraz dzieje ?
*
wrocilem z lokalu wyborczego. Tłumy, jestem pozytywnie zaskoczony az miło widzieć jak na nowo rodzi się demokracja
Pozytywnie zaskoczony?? tym że tyle ludzi idzie na wybory?? jak dla mnie to 60% z tych co poszło zagłosować powinno mieć takie prawo. Koleś który jest w komisji mówił mi jak to wiele ludzi starszych głosuje, nie na tych co chcą tylko na każdego innego byle nie na nie lubianą przez nich partie albo po prostu na byle kogo nieznając programów tych partii. Jak dla mnie to jest żałosne. Osobiście poszedłem na wybory wiedząc na kogo będę głosował i mając argumenty dlaczego tak. Ale jak wiadomo polityka to temat bardzo rozległy i chyba nie ma końca...
Nie myślę "jak to będzie wyglądać", ale myślę "jak to zrobić"!
Odp: Topic o polityce? - 21/10/2007 21:08
[cytat=śmielaq89]tak ironicznie: w tym kraju nawet wyborów nie można dobrze przeprowadzić.. cytat]
dokladnie toz to paranoja by zabraklo kart do glosowania, zreszta jaki rzad takie wybory
Frekwencja do godz. 20 - 54,9% - rzeczywiscie bardzo wysoka, co mnie zdziwilo ciekawe co mialo to wplyw.....
sam się przyznaje że do Senatu nie wiedziałem na kogo głosować..
A to już akurat Twoja wina.. było dość czasu, żeby zapoznać się z listą kandydatów...
a co sprawiło że ludzie zagłosowali.. mają dość PIS dokładnie.. generalnie poszli młodzi ludzie którzy wtedy zostali w domu, bo "mohery" to zawsze głosują...
w tvn24 pokazali słupki - 4 partie w Parlamencie, z czego 1sza miała przewagę ok. 7-8% (optycznie oceniając) nad drugą...
mam takie marzenia, aby drugi był LID, a trzeci PIS
... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ...
tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia ||
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.