Jakbys przeczytal uwaznie moj post to bys wiedzial, ze nie zarzucam PiSowi "nienaprawienia wszystkiego", tylko nie zrobienia niczego przez 2 lata, poza walka z ukladem, ktory sami stworzyli. Zadalem kilka pytan, na ktore gdybys mial pojecie o tych sprawach to bys mi bez problemu odpowiedzial, ale Ty unikasz dyskusji jak ognia. Podobnie Pchela, no ale on prezentuje poziom 12 latka, ktory powtarza to co mowi premier (mowie o moich wrazeniach z czytania jego postow, ktos kto moze isc na wybory powinien umiec skladac sensowne zdania). To PiS byl pierwszy atakowany, a on tylko odpowiada tak na zarzuty PO? Czlowieku, jestes zaslepiony i gadasz bzdury tak ogromne, ze nie moge uwierzyc :O
Gracjan - ja bardzo kibicuje UPR, mam nadzieje, ze uda im sie teraz wejsc do sejmu, kiedy maja na to niepowtarzalna szanse. Fajnie tez ze przekonali reszte prawicy do naprawde prawicowych wizji na gospodarke. Bo PiS to niestety "krypto-lewica", zaslaniajaca sie niejasna formula "solidarnego panstwa".
Odp: Topic o polityce? - 12/10/2007 09:07
UPR? a co to byla za afera ostatnio z Korwinem?!!!Porazeniem mozgowym mzna sie zarazic - po prostu idiotyzm - ja jesli nie mam pojecia o czyms to sie nie wypowiadam - lepiej wydawac sie glupim i milczec niz sie odezwac i rozwiac wszystkie watpliwosci
PIS - PRAWO i Sprawiedliwosc - zrazili mnie tym ze weszli w koalicje z Samoobrona i LPRem - a potem walczyli przeciw wszystkiemu co moglo im zagrozic - zbierali kwity na wszystkich - zwlasza na swoich kolegow - a korupcje to tepili bo to byla walka z ukladem ktory sami stworzyli - ogolnie PIS to dla mnie synonim NEGATYWIZMU
PO - NIEUDOLNOSC - z takim potencjalem udaje im sie zawalic wszystkiego czego tylko sie dotkną
LID - caly czas jeszcze nie udalo im sie odciac od historii - choc pozbycie sie Millera bylo calkiem dobrym ruchem - Kwasniewski ktory mial byc motorem ich kampani caly czas rowno daje ciala
Czyli wybierajac sposrod ktorejs z tych partii bede musial zdecydowac sie na mniejsze zlo
Jak zwykle zreszta
Kiedys troche obracalem sie wsrod szczecinskich politykow.
Rozczarowalem sie bardzo - i szybko wycofalem
Do polityki garna sie ludzie ktorzy chca na niej ZAROBIC - a to momentalnie dyskredytuje ich jako ludzi uczciwych.
I niestety bedziecie musieli wszyscy przyznac ze w zadnej partii nie mam ludzi krysztalowo czystych. Oni maja jakis cel - zazwyczaj swoj prywatny - wiec moze tym razem wybierzcie kandydata ktory waszym zdaniem jak najbardziaj zblizy sie do idealu, ktorego znacie, ktory czegos dokonal i na niego zaglosujcie - niech nie bedzie wazne z jakiej partii jest ale co soba reprezentuje i co moze zrobic dla Szczecina
Odp: Topic o polityce? - 12/10/2007 21:04
Dokładnie, Kaczyński nie ma żadnych kontrargumentów (no poza paroma znikomymi) - chyba po tej debacie staje się jasne na kogo głosować w tych wyborach.
ciekawe skąd Tusk wytrzasnął tą bandę co za nim siedziała. Brakowało jeszcze tylko, żeby na koniec staneli w kółku i popodrzucali go do góry na znak "zwycięstwa".
A dobrym podsumowaniem była odpowiedź Tuska na pytanie Skowrońskiego czy jest możliwa koalicja z LiDem...
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
gdzie sa drogi ,po ile sa mieszkania (o ile w ogole gdzies sa),ile kasy w nastepnym roku zostanie przeznaczonych na kancelarie PIS?, Co my robimy jeszcze w Iraku ? ..kto ogladal ten wie..gdzie byly jakies odpowiedzi normalne do tych pytan ?..tu kaczor zostal polkniety wlasnie
Odp: Topic o polityce? - 12/10/2007 21:28
Na temat debaty wypowiadać się nie będę - każdy widzi to inaczej.
Natomiast głęboko zastanawiam się skąd wzięła się ta zgraja dzikusów w studiu...? Wieś tańczy i śpiewa.
Odp: Topic o polityce? - 12/10/2007 21:30
Tusk umiejętnie wypunktował Kaczyńskiego. Nie jestem ani za jednym ani za drugim, ale ciesze się że ktoś w końcu pokazał polakom ile jest warta propaganda PiSu. Niestety to PO skorzysta na tej debacie, a nie partia której kibicuje i zawsze kibicowałem!
Kaczorowi puscily nerwy co chwile powtarzal ze "to wasza wina", chwalil sie jakimis pierdolami i ciagle powtarzal jaki nasz rzad jest teraz wspanialy i ile dla nas zrobil dobrego, wcinal sie Tuskowi w zdania jak najzwyklejszy prostak i w ogole mowil jak by byl w 100% pewny ze i tak dalej bedzie rzadzil. Jak dla mnie Tusk go zmiazdzyl, Kaczyński nie potrafil konktertnie odpowiadac na pytania (na pytanie Tuska o zwiekszenie nakladow na kancelarie Kaczorow wcale nie odpowiedzial) zal mi bylo patrzec ze ludzie takiego pokroju jak Kaczynski rzadza naszym krajem.
Odp: Topic o polityce? - 12/10/2007 21:52
Wygrał Tusk i to zdecydowanie. Zachował większy spokój, miał więcej klarownych argumentów i był lepiej przygotowany. Kaczyński już na początku wyszedł z równowagi i przyjął swoją tradycyjną taktykę "propagandy sukcesu" bez podawania konkretnych rzeczy. Wiedział, że stoi na przegranej pozycji więc tylko to mu zostało. I ta konferencje po na której zrobił z siebie zwycięzce stwierdzając, że Tusk nic nie powiedział i żyje w swoim wymiarze.. i kto to nie umie przegrywać...
A widownia zarówno z jednej jak i z drugiej strony zachowywała się jak trzoda
No ale i tak niestety wygra PiS...
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Tak? a według Ciebie Kaczyński czym zaistniał w tej debacie?
Tym, że ciągle jest konsekwentny i broni swoich racji. Tym, że jednoznacznie wykluczył możliwość koalicji z komunistami, czego nie zrobił Tusk. Tym jak mówił o polityce zagranicznej, a mianowicie o nieuległości przed innymi, o budowaniu Polski a nie drugiej Irlandii czy Wielkiej Brytanii.
Tusk zadziwia mnie tak zaciekłym popieraniem Bartoszewskiego, który przecież opluwa Polskę. Nie rozumiem jak można "kłaniać się przed takim człowiekiem".
Gdzie są drogi, gdzie mieszkania?
Przecież odpowiedzi na to padły: Drogi powstaną. Przecież nie można wymagać że w 2 lata będzie wszystko gotowe. To musi trwać, jeśli ma być na czystych zasadach. A mieszkania? Też odpowiedź padła. A to że Tusk rzuci sobie jakimś tanim żarcikiem w strone Kaczyńskich mnie nie dziwi wogóle. To jest najlepszy chwyt żeby wszyscy w tym momencie "intelektualiści i wykształciuchy" zaczeli piać z zachwytu. Dlatego też w sondach teraz Tusk miażdży Kaczyńskiego, co było do przewidzenia.
P.S: Nie chcę tutaj wywoływać jakiś zaciętych dyskusji, bo w tym miejscu szkoda zdrowia tak naprawdę Ja to widzę tak, uważam to za słuszne i to popieram. Co nie znaczy że Tuska skreślam "całościowo", z niektórymi jego postulatami się zgadzam. Ale jest kilka rzeczy, które nie pozwalają mi go popierać.
Pozdrawiam
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.