Odp: Topic o polityce? - 07/03/2014 11:25
Problemem jest Morze Czarne, a dokladniej Sewastopol i stacjonujace tam okrety rosyjskie. Zapewne Amerykanie zakladali, ze po rewolucji ukrainskiej Rosjanie wyniosa sie do siebie a tu psikus. W Syrii nie bedzie tak latwo, bo nadal bedzie mial kto ich tam postraszyc. Ostatnio przeciez lotniskowce amerykanskie i francuskie blokowala wlasnie flota czarnomorska.
Jakim trzeba być debilem i kretynem ,żeby zabierać swoje dziecko na barykady gdzie latają kostki brukowe i koktajle mołotowa a snajperzy strzelają do ludzi jak do kaczek. Debilizm ukraińców jest porażający.
Ciekawe dlaczego mieli się wynieść skoro Janukowycz i Miedwiediew podpisali tzw. porozumienie charkowskie, przewidujące przedłużenie stacjonowania rosyjskiej floty na Krymie do co najmniej 2042 r.
Po tym co dzialo sie w Kijowie rozne dziwne rzeczy mogly sie dziac w tym rejonie. Utrata wplywow na Krymie to ostatnia rzecz jakiej chce Putin. Juz Amerykanie oto by zadbali.
Problemem jest Morze Czarne, a dokladniej Sewastopol i stacjonujace tam okrety rosyjskie. Zapewne Amerykanie zakladali, ze po rewolucji ukrainskiej Rosjanie wyniosa sie do siebie a tu psikus. W Syrii nie bedzie tak latwo, bo nadal bedzie mial kto ich tam postraszyc. Ostatnio przeciez lotniskowce amerykanskie i francuskie blokowala wlasnie flota czarnomorska.
Ciekawe dlaczego mieli się wynieść skoro Janukowycz i Miedwiediew podpisali tzw. porozumienie charkowskie, przewidujące przedłużenie stacjonowania rosyjskiej floty na Krymie do co najmniej 2042 r.
Po tym co dzialo sie w Kijowie rozne dziwne rzeczy mogly sie dziac w tym rejonie. Utrata wplywow na Krymie to ostatnia rzecz jakiej chce Putin. Juz Amerykanie oto by zadbali.
Poza tym amerykanie konsekwentnie realizują swoją imperialistyczną politykę osaczania Rosji. Jakby do władzy w usa doszedł taki oszołom jak mccain to pewnie prawdopodobieństwo jakiegoś konfliktu zbrojnego znaczenie by wzrosło.
PS. Czerwonormieńcy w formie! Wzorem starszych kolegów z II wojny światowej,którzy swój bojowy szlak znaczyli nieprzebraną liczb zgwałconych kobiet(nie popuścili nawet więźniarką obozów koncentracyjnych),dopuszczają się podobnych akcji na Krymie:
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Historia zatacza koło a my właśnie jesteśmy jej naocznymi świadkami. trochę straszno się robi na myśl co będzie dalej.
Putin pewnie dopadnie eM'a
Zamknij dupę już !
Tak wspieraj eMa w tworzeniu propagandy antyrosyjskiej, to na pewno wyjdzie Polsce na dobre. Ja przez takich jak eM będę musiał być może w przyszłości z żołnierzami rosyjskimi walczyć
Dobrze, że Ty pewnie jesteś z "rady mędrców".
Jak tak debatujemy odnośnie konfliktu Rosja - Zachód i przestrzegania prawa i umów. To ciekawe czy zachód pamięta, jak przy rozpadzie ZSRR i Układu Warszawskiego dawał Rosji gwarancję, że państwa układu warszawskiego, nie wspominając o powstających państwach typu Gruzja czy Ukraina nigdy nie wstąpią do nato, ani nie zostaną do nich wprowadzane wojska natowskie?
No ale jak widać według zachodu tylko Rosja musi przestrzegać prawa i umów międzynarodowych natomiast np. USA prawo i żadne umowy międzynarodowe nie dotyczą
Historia zatacza koło a my właśnie jesteśmy jej naocznymi świadkami. trochę straszno się robi na myśl co będzie dalej.
Zamknij dupę już !
Tak wspieraj eMa w tworzeniu propagandy antyrosyjskiej, to na pewno wyjdzie Polsce na dobre. Ja przez takich jak eM będę musiał być może w przyszłości z żołnierzami rosyjskimi walczyć
Janina,nie pękaj.ty ze względu na ubecki rodowód i tak zostałbyś przydzielony przez Towarzysza Putina do obrony Mateczki Rosji. Wystarczy że odkurzysz swój zasłużony mundur Układu Warszawskiego jeszcze z czasów najazdu na Czechosłowację i smiało możesz ruszać do obrony socjalizmu przed złowrogą Polszą!
Zamknij dupę już !
Janina,nie pękaj.ty ze względu na ubecki rodowód i tak zostałbyś przydzielony przez Towarzysza Putina do obrony Mateczki Rosji. Wystarczy że odkurzysz swój zasłużony mundur Układu Warszawskiego jeszcze z czasów najazdu na Czechosłowację i smiało możesz ruszać do obrony socjalizmu przed złowrogą Polszą!
Ty em pewnie w razie konfliktu uciekniesz do Anglii czy USA i tam dalej będziesz kozakował, że Rosja już się wali i z jankesami odbijecie tą kolonie jak "gliniane nogi" Rosji się ugną
Wszyscy już sie trzęsą przed potęgą armii rosyjskiej. Pewnie wpadliby zbieraniną tak jak 17 września,skośnoocy z karabinami na sznurkach,bez butów i w brudnych obszarpanych mundurach .
Ostatnio edytowany przez: eM, 10 marca 2014, 17:16 [1 raz(y)]
Po przewrocie w Kijowie jedną z pierwszych decyzji nowego rządu było anulowanie ustawy o prawach mniejszości narodowych ewidentnie uderzające w Polaków lecz chyba tego rząd polski nie chce widzieć.
Pieniądze to nie wszystko.... potrzebne są jeszcze złoto i diamenty.
Ja już jestem w USA ze strachu.Wczoraj wyleciałem drymlajnerem. Dobrze że mam kategorie E to mnie do wojska nie wezmą.
Wszyscy już sie trzęsą przed potęgą armii rosyjskiej. Pewnie wpadliby zbieraniną tak jak 17 września,skośnoocy z karabinami na sznurkach,bez butów i w brudnych obszarpanych mundurach .
Tak przypuszczałem, że jesteś kombinatorem, co za swoją ojczyznę nie będzie ginął
Jak widzisz w Rosji trochę się zmieniło od tamtego czasu. Nawet partyzancka samoobrona ma mundury i niezły sprzęt
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.