Odp: Topic o polityce? - 09/10/2011 21:28
Jestem zaskoczony, zaskoczony tym że ludzie są naiwni.. No cóż, to są pierwsze wyniki. Nadzieja matką głupich.. Zobaczymy jak to będzie z innych marihuaną w którą tak bardzo wierzą, a teraz mogli sobie posłuchać pana Palikota czego miała dotyczyć legalizacja. Zacytuję "Nie chodzi o to że będzie legalizacja.. ale zacząć robić delegalizację, bo ludzie chodzą za pierdoły do więzienia. Ale nie chodzi głównie o Marihuanę". Powodzenia.. Czekać jak w tym kraju będzie prawdziwa komuna, może jak zwykły Kowalski dostanie pałą po plecach, nie dostanie roboty, wzrośnie cena żarcia i paliwa i wyjebią go z pracy.. może zobaczy gdzie jego błąd. A nie daj Boże pójdą rachunki tak do góry że z wypłaty na życie zostanie mi 250 zł.
kurwa jak ludzie mogą mięć w dupie to co się dzieje w ich kraju? Nie podejmują żadnych kroków aby coś tu zmienić. A potem pierwsi do narzekania. Ja pierdole...
koalicja Palikot - PO bedzie siała niezłą rozpierduche. jedyne co cieszy to marny wynik SLD.
a szara eminencja naszego parlamentu PSL jak zwykle ma to co chciała, a nawet wiecej...
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Topic o polityce? - 09/10/2011 21:42
Każda przegrana przynosi korzyści w późniejszym terminie. Tak czy owak to ostatnia wygrana PO, bo już następnym razem się nie uda (szkoda,że ludzie nadal tacy naiwni)...minie euro, skończą się dotacje, Polska wpadnie w kryzys i to jest pewne (bo nie uwiężę w to, że poradzimy sobie z tym tak jak gospodarka niemiecka) wiec w tym smutku jedno jest pewne WYGRANA PO JEST ICH KLĘSKĄ, choć dziś nie zdajemy sobie z tego sprawy
SZKODA TYLKO ZE LUDZIE NIE ZAUWAŻYLI ŻE PO NIC NIE ZROBIŁA KU LEPSZEMU
PS. tylko zaraz mnie nie wrzućcie do koszyka z PO, post pisze na luźno analizując to co nas czeka już nawet nie w ciągu 4 ale w ciągu 2 najbliższych lat, a do sympatii z bajkopisarzami (Kaczor Donald, Koziołek Matołek) mam tyle wspólnego co PUTIN Z DEMOKRACJĄ
Odp: Topic o polityce? - 09/10/2011 21:45
ZAŁAMKA...Nic się niie zmieni, teraz ryży to dopiero da popalić, 4 lata przy korycie..PSL stara prostytutka standardowo będzie w rzadzie..Ale poparcie dla RPP pokazuje jak ułomne jest społeczeństwo w Polsce. Ogólnie smutny wieczór..
Każda przegrana przynosi korzyści w późniejszym terminie. Tak czy owak to ostatnia wygrana PO, bo już następnym razem się nie uda (szkoda,że ludzie nadal tacy naiwni)...minie euro, skończą się dotacje, Polska wpadnie w kryzys i to jest pewne (bo nie uwiężę w to, że poradzimy sobie z tym tak jak gospodarka niemiecka) wiec w tym smutku jedno jest pewne WYGRANA PO JEST ICH KLESKĄ
no nie wiem...dorby pijar i fajna retoryka to cos co ludzie kupuja. do tego PiS to jednak marna opozycja, i jednak felerny Kaczynski badz co badz. 4 lata to w chuj czasu, nie wiem czy wiekszosc to zdzierzy. no chyba ze w 2012 r sprawdzi sie przepowiednia Majów
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Naiwny to jedno ale również leniwy. Prawie 60% potencjalnych wyborców ma w dupie to kto będzie nimi rządził przez kolejne lata. Te brakujące miliony głosów mogłyby z łatwością wywrócić polską scenę polityczną do góry nogami, ale oczywiście zamiast coś zrobić lepiej narzekać nie wychodząc z domu. Nie ma co, elektorat przez duże E.
kurwa jak ludzie mogą mięć w dupie to co się dzieje w ich kraju? Nie podejmują żadnych kroków aby coś tu zmienić. A potem pierwsi do narzekania. Ja pierdole...
bo jak to powiedzial kiedys znany polityk, ktoremu nie dano teraz na rowni konkurowac - celem zycia nie jest zyc i zrec. a widocznie wielu Polaków tylko taki ma cel. a reszta w dupie.
"Wierzę, że inteligencja i strach są nieodłączne. Goście którzy mówią: ja się nie boję niczego - są po prostu głupi!" - Rickson Gracie
Naiwny to jedno ale również leniwy. Prawie 60% potencjalnych wyborców ma w dupie to kto będzie nimi rządził przez kolejne lata. Te brakujące miliony głosów mogłyby z łatwością wywrócić polską scenę polityczną do góry nogami, ale oczywiście zamiast coś zrobić lepiej narzekać nie wychodząc z domu. Nie ma co, elektorat przez duże E.
bo jak to powiedzial kiedys znany polityk, ktoremu nie dano teraz na rowni konkurowac - celem zycia nie jest zyc i zrec. a widocznie wielu Polaków tylko taki ma cel. a reszta w dupie.
Powiedział to JKM. A jego Nowa Prawica wg sondaży ma 1.1% poparcia.. Gdyby była rejestracja w całym kraju, czyli np. debaty w TV to może byłoby około 3% co daje dofinansowanie z budżetu. Szkoda.
Jestem ciekawy jak te 4 lata się potoczą Obawiam się, że może być "wesoło"..
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.