Patrząc na politykę w ten sposób to 99 % sejmu, prezydent, premier i tzw. "autorytety" powinny mieć zaspawaną gębę albo jakiś knebel bo nigdy od nich nie usłyszysz nic sensownego.
Hasor, a gdzie Twój Carlos Valderama z awatara ? Lekko ewaluował?
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
]I co jest w tej wypowiedzi nie tak? Jak dla mnie logiczne, że człowiek powinien się odzywać wtedy, kiedy ma coś do powiedzenia. Nie przypierdalajmy się na siłę.
Patrząc na politykę w ten sposób to 99 % sejmu, prezydent, premier i tzw. "autorytety" powinny mieć zaspawaną gębę albo jakiś knebel bo nigdy od nich nie usłyszysz nic sensownego.
Hasor, a gdzie Twój Carlos Valderama z awatara ? Lekko ewaluował?
- Nazywanie Powstania Warszawskiego „narodową katastrofą” uważamy za niedopuszczalne, zwłaszcza w przededniu kolejnej rocznicy jego wybuchu - oświadczyli w niedzielę radni klubu PiS w radzie Warszawy. Chodzi o wpis szefa MSZ Radosława Sikorskiego na twitterze.
Sikorski w sobotę zamieścił na twitterze wpis: „warto wyciągnąć lekcje także z tej narodowej katastrofy”,do którego dołączył link do strony internetowej www.powstanie.pl. Autorzy tej strony nazywają się „przeciwnikami kultu sprawców Powstania Warszawskiego”.
niezalezna.pl
Dobrali się razem z rudym kaszubem. Ten sam poziom...
- Nazywanie Powstania Warszawskiego „narodową katastrofą” uważamy za niedopuszczalne, zwłaszcza w przededniu kolejnej rocznicy jego wybuchu - oświadczyli w niedzielę radni klubu PiS w radzie Warszawy. Chodzi o wpis szefa MSZ Radosława Sikorskiego na twitterze.
Sikorski w sobotę zamieścił na twitterze wpis: „warto wyciągnąć lekcje także z tej narodowej katastrofy”,do którego dołączył link do strony internetowej www.powstanie.pl. Autorzy tej strony nazywają się „przeciwnikami kultu sprawców Powstania Warszawskiego”.
niezalezna.pl
Dobrali się razem z rudym kaszubem. Ten sam poziom...
narodowa katastrofa to polityka zagraniczna tych kurew.
zostawiam więzy, wola odzyskała niepodległość
siłę i pewność, jeśli czujesz to chodź ze mną
jak nie zostawiam na którymś przystanku strach
i tych słabych, co marzenia umieją spełnić tylko w snach
zostawiam więzy, wola odzyskała niepodległość
siłę i pewność, jeśli czujesz to chodź ze mną
jak nie zostawiam na którymś przystanku strach
i tych słabych, co marzenia umieją spełnić tylko w snach
Odp: Topic o polityce? - 02/08/2011 21:54
Bo ma trochę racji. Jestem za kultem osób, które zginęły w tej walce o Polskę, ale osoby, które zadecydowały o rozpoczęciu powstania akurat o takim czasie postąpiły bardzo nieodpowiedzialnie. Nie dość, że można było uniknąć straty wielu istnień, to mogło być skuteczniejsze. Chociaż wiadomo, że łatwo się teraz ocenia z naszej perspektywy uważam, że walczącym należy się chwała, ale decyzyjnym - niekoniecznie.
Bo ma trochę racji. Jestem za kultem osób, które zginęły w tej walce o Polskę, ale osoby, które zadecydowały o rozpoczęciu powstania akurat o takim czasie postąpiły bardzo nieodpowiedzialnie. Nie dość, że można było uniknąć straty wielu istnień, to mogło być skuteczniejsze. Chociaż wiadomo, że łatwo się teraz ocenia z naszej perspektywy uważam, że walczącym należy się chwała, ale decyzyjnym - niekoniecznie.
młynek - skończ pierdolić,nikogo nie interesują twoje wywody na temat Powstania. Wiemy że rudy kaszub i jego sługus mąż Jabłonki to twoi idole ale niekoniecznie musisz tu o tym pisać. Idz na forum gw , tam na pewno znajdziesz wiele osób o podobnych pogladach. Możecie sie spierać co było odpowiedzialne , komu należy się chwała a komu nie. Pogoń określiła swoje zdanie , widać to na filmiku z uroczystosci gdzie Nasza delegacja złożyła wieniec. To tyle!
Ostatnio edytowany przez: eM, 2 sierpnia 2011, 22:11 [1 raz(y)]
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Odp: Topic o polityce? - 02/08/2011 22:32
Oj, widzę, że nie dowierzasz, że więcej niż jedna osoba ma inne poglądy od Ciebie? Wprawdzie nie popieram formy wyrażenia opinii przez Sz., ale widzę już o co mu chodzi. Cześć!
Odp: Topic o polityce? - 02/08/2011 22:45
Ciekaw jestem czy Tusk pójdzie siedzieć za swoje przestępstwa.Nie mówię tylko o tych machlojkach przy ofe,stoczni,podatkach,opłatach za studia (drugi kierunek),rura niemiecko-ruska pod tuż pod naszymi wodami,apropo-powodzie,... ,,spytajcie premiera gdzie jest 40 ton tupolewa",hipokryzje,obietnice bez pokrycia,ale za podejmowanie decyzji wbrew prawu!!!Zwolnienie Kamińskiego było wbrew ustawie!Aby koleżków dupy ratować.Czekam na wybory z utęsknieniem!Takiej obłudy,kłamstwa z ust rządzących i mainstreamowych mediów nie widziałem od nastu lat.Smutno widzieć jak mój kraj coś traci.Nawet to nie pozycja,to status poważnego państwa.
Siła Płynie Z Krwią , Duma Razem Z Nią ->Duma Pomorza
Ciekaw jestem czy Tusk pójdzie siedzieć za swoje przestępstwa.Nie mówię tylko o tych machlojkach przy ofe,stoczni,podatkach,opłatach za studia (drugi kierunek),rura niemiecko-ruska pod tuż pod naszymi wodami,apropo-powodzie,... ,,spytajcie premiera gdzie jest 40 ton tupolewa",hipokryzje,obietnice bez pokrycia,ale za podejmowanie decyzji wbrew prawu!!!Zwolnienie Kamińskiego było wbrew ustawie!Aby koleżków dupy ratować.Czekam na wybory z utęsknieniem!Takiej obłudy,kłamstwa z ust rządzących i mainstreamowych mediów nie widziałem od nastu lat.Smutno widzieć jak mój kraj coś traci.Nawet to nie pozycja,to status poważnego państwa.
Najgorsze jest to, że przeprowadzenie prania mózgów społeczeństwu jest przez 3/4 akceptowane i coraz więcej gąbek...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.