Odp: Topic o polityce? - 12/12/2010 14:20
Życie Cie nie nauczyło, że te obietnice przedwyborcze są z chuja wyjęte? Myślisz, że polityk ma wyrzuty sumienia, gdy nie spełni jakiejś obietnicy? Kurwa, ludzie takie rzeczy łykają, a potem się dziwią, że syf w kraju.
W tym roku jest taka zima ze względu na to że wyciek ropy w zatoce meksykańskiej zablokował prąd zatokowy golfsztrom , który ociepla w zimę wyspy brytyjskie i skandynawie .
I ty naprawdę w to wierzysz? Czy żartujesz sobie teraz?
Chłopak wierzył że Litwiński wybuduje stadion więc teraz pewnie też jest swięcie przekonany o swoich racjach...
Nie wierzyłem do końca że wybuduje , ale popierałem go bo miał chęć , jest w komitecie i podpisał zobowiązanie że będzie się o niego starał .
Musisz odróżniać prawdziwe zamiary od buńczucznych zapowiedzi, bo jak jesteś taki łatwowierny, to ciężki żywot Cię czeka - całe pasmo rozczarowań, bo życie jest jakie jest. Skoro wierzyłeś, w nowy Stadion, to pewnie wierzyłeś też w listę 10 cudów Litwińskiego, a w nich między innymi spadek bezrobocia o połowę, budowa aquaparku, stworzenie SKM za "kilka milionów złotych" czy innych dyrdymałów, które wypowiedział. Ciekawe, czy Twój kandydat po przegranej, też będzie taki chętny do pomocy i szukania szans dla Szczecina jak w trakcie wyborów. Odpowiedź nasuwa się sama...
W tym roku jest taka zima ze względu na to że wyciek ropy w zatoce meksykańskiej zablokował prąd zatokowy golfsztrom , który ociepla w zimę wyspy brytyjskie i skandynawie .
I ty naprawdę w to wierzysz? Czy żartujesz sobie teraz?
Chłopak wierzył że Litwiński wybuduje stadion więc teraz pewnie też jest swięcie przekonany o swoich racjach...
Nie wierzyłem do końca że wybuduje , ale popierałem go bo miał chęć , jest w komitecie i podpisał zobowiązanie że będzie się o niego starał .
Musisz odróżniać prawdziwe zamiary od buńczucznych zapowiedzi, bo jak jesteś taki łatwowierny, to ciężki żywot Cię czeka - całe pasmo rozczarowań, bo życie jest jakie jest. Skoro wierzyłeś, w nowy Stadion, to pewnie wierzyłeś też w listę 10 cudów Litwińskiego, a w nich między innymi spadek bezrobocia o połowę, budowa aquaparku, stworzenie SKM za "kilka milionów złotych" czy innych dyrdymałów, które wypowiedział. Ciekawe, czy Twój kandydat po przegranej, też będzie taki chętny do pomocy i szukania szans dla Szczecina jak w trakcie wyborów. Odpowiedź nasuwa się sama...
Nie wierzyłem w te cuda co ty napisałeś . Spadek bezrobocia o połowę jest nie możliwy , bo niektórzy mają wyjebane i tak nie pójdą do pracy . A stadiony powstają i mają powstać w innych miastach to czemu akurat u nas by nie miały ?
Nie wierzyłem w te cuda co ty napisałeś . Spadek bezrobocia o połowę jest nie możliwy , bo niektórzy mają wyjebane i tak nie pójdą do pracy . A stadiony powstają i mają powstać w innych miastach to czemu akurat u nas by nie miały ?
Najpierw muszą być miejsca pracy...
litwinski by przynajmniej nie anulował wsparcia finansowego , a krzystek jest skłócony z zarządem .
litwinski by przynajmniej nie anulował wsparcia finansowego , a krzystek jest skłócony z zarządem .
Zarzad dobrze wiedzial co robi angazujac sie w kampanie wyborcza. Ty naprawde tak wierzysz w tego Litwinskiego ? Gdyby dano mu kartke z obietnica , ze jak wygra to zamiast wody w kranie bedzie lecial Bosman , to tez by podpisal.
Odp: Topic o polityce? - 12/12/2010 15:40
Kolego Bulin , jesteś idealnym materiałem na wyborcę Platformy! Wierz dalej w ich cuda żebyś tylko w końcu nie obudził się z "ręką w nocniku"
Zarzad dobrze wiedzial co robi angazujac sie w kampanie wyborcza. Ty naprawde tak wierzysz w tego Litwinskiego ? Gdyby dano mu kartke z obietnica , ze jak wygra to zamiast wody w kranie bedzie lecial Bosman , to tez by podpisal.
Poza tym mimo, że zarząd sobie poleciał w chuja strasznie z tą kampania pro-Litwiński, Krzystek powiedział, że nie wstrzyma finansowania, tylko, że ma być ono na podobnych warunkach co teraz.
edit : w tej sprawie się z Tobą zgadzam eM, ale ogólnie to mam wrażenie, że nawet gdyby Ryszard z klanu startował przeciwko komus z platformy i tak na niego byś zagłosował.
Choć na świecie wiele klubów jest
I może lepsze są i sława większa jest
My w Szczecinie mamy taki klub
Któremu serca oddaliśmy już...
Kolego Bulin , jesteś idealnym materiałem na wyborcę Platformy! Wierz dalej w ich cuda żebyś tylko w końcu nie obudził się z "ręką w nocniku"
Gratulacje!
Przecież napisałem powyżej że nie wierze w cuda które napisał litwiński , ale miałem nadzieję że wybuduje ten stadion . Inne miasta mogą to czemu Szczecin nie ?
Czy ja gdzieś napisałem że wierze w jego obietnice ?
Odp: Topic o polityce? - 12/12/2010 18:58
No to się zdecyduj, czy wierzyłeś czy nie, bo wierzyłeś w stadion z listy 10 cudów Litwińskiego, a później piszesz, że nie wierzysz w te cuda.
Przecież napisałem powyżej że nie wierze w cuda które napisał litwiński , ale miałem nadzieję że wybuduje ten stadion . Inne miasta mogą to czemu Szczecin nie ?
Nie wierzyłem w te cuda co ty napisałeś
Czy ja gdzieś napisałem że wierze w jego obietnice ?
Oto lista Litwińskiego:
6 Rozpoczniemy budowę nowego stadionu sportowego
No i co z tego jakby Krzystek nie podpisał umowy promocyjnej to jego wina, że klub nie umie dotrzymać warunków danej umowy To jego wina, że zarząd zamiast szukać kasy, to liczy na pieniądze z miasta brak miejskiej kasy by ich zmusił, by normalnie zarządzać klubem, a nie bawić się w rządzenie. Zresztą, dalsza dyskusja nie ma z Tobą sensu, bo i tak nie ma to sensu
Gratulacje!
Czy dobrym (lepszy, lepsze zło - jak zwał tak zwał) wyborem będzie ktoś kto wybuduje stadion(?) To jest dla Ciebie jedyny wyznacznik? Są inne cele...nie tylko stadion...
Gratulacje!
Czy dobrym (lepszy, lepsze zło - jak zwał tak zwał) wyborem będzie ktoś kto wybuduje stadion(?) To jest dla Ciebie jedyny wyznacznik? Są inne cele...nie tylko stadion...
Moim wyznacznikiem było to aby krzystek nie wygrał . Dla mnie krzystek był najgorszym kandydatem z nich wszystkich bo prawie nic nie zrobił .
Poza tym mimo, że zarząd sobie poleciał w chuja strasznie z tą kampania pro-Litwiński, Krzystek powiedział, że nie wstrzyma finansowania, tylko, że ma być ono na podobnych warunkach co teraz.
edit : w tej sprawie się z Tobą zgadzam eM, ale ogólnie to mam wrażenie, że nawet gdyby Ryszard z klanu startował przeciwko komus z platformy i tak na niego byś zagłosował.
Na Ryszarda zagłosowałbym nawet gdyby startował z list Platformy!
Odp: Topic o polityce? - 13/12/2010 12:41
nic nowego, ot tylko amerykańskie "quantitative easing" - drukują kasę by wykupić obligacje skarbowe, przez co w gospodarkę ma być wpompowane 600 miliardów dolarów. Co ciekawe dotychczasowe antykryzysowe działania Fedu nie spowodowały aż takiego wzrostu inflacji (w październiku najniższa od 1957r.) i spadku wartości dolara, o jakich mówi JKM, zresztą zadłużonym w dolarach Amerykanom niska wartość waluty jest na rękę. Dla mnie o wiele gorsze jest wpompowywanie miliardów dolarów w wielkie nierentowne molochy, które nie miały prawa przetrwać i jednocześnie zapomnienie o small business, które tak naprawdę jest sercem amerykańskiej gospodarki.
Tak w ogóle ostatnie wybory wygrali Republikanie, a im polityka Fedu się zbytnio nie podoba, nie jest to nawet spór o liczby tylko o ideologię
Odp: Topic o polityce? - 13/12/2010 12:48
Zasadniczo, to cała polityka USA i UE jest oparta na socjalizmie i wypłatach pieniędzy nierentownym, biednym i potrzebującym. Najlepiej w całej sytuacji kryzysowej zachowała się Islandia, która pozwoliła bankom, które przeholowały po prostu upaść. Obecny kryzys gospodarczy to najlepszy przykład na to, że Keynesizm gospodarczy to bujda i sztuczne podtrzymywanie wraków pod respiratorem.
Odp: Topic o polityce? - 13/12/2010 13:10
Być może ten poniższy tekst nieco rozświetli to o czym wspominał JKM w swoim felietonie. Jeżeli dalej ktoś uważa, że takie działanie jest długofalowo korzystne dla USA, to ja nie mam pytań
Odp: Topic o polityce? - 13/12/2010 13:16
mimo wszystko nie stawiałbym w jednym rzędzie USA i UE, gospodarka amerykańska jest jeszcze o wiele bardziej liberalna i konkurencyjna od europejskiej (mimo ostatnich działań Obamy), a social jest naprawdę niewielki w porównaniu do modelu europejskiego, poza tym na przykład we Francji są protesty gdy rząd chce zmniejszyć transfery socjalne,a w USA połowa społeczeństwa (pro - republikanie) buntuje się przeciwko powszechnemu ubezpieczeniu zdrowotnemu, oskarżając Baracka o wprowadzanie w kraju socjalizmu Zresztą eksperyment z czarnym prezydentem im chyba nie wyszedł, a jak tak dalej pójdzie to Obama nie ma szans na reelekcję.
Być może ten poniższy tekst nieco rozświetli to o czym wspominał JKM w swoim felietonie. Jeżeli dalej ktoś uważa, że takie działanie jest długofalowo korzystne dla USA, to ja nie mam pytań
Wiadome jest że zbyt długie folgowanie sobie w polityce monetarnej nie będzie korzystne w długim okresie, gdyż powoduje wzrost inflacji i "przegrzanie się" gospodarki, z tym że stosowane w krótkim okresie ma szansę "ożywić" zimnego trupa, jakim była jeszcze niedawno amerykańska gospodarka. Drastyczne zacieśnienie fiskalne mogłoby w tej chwili mocno nadwyrężyć podstawami USA, no chyba że wystąpiłyby tzw. niekeynesowskie skutki zacieśnienia fiskalnego, które mogą spowodować ożywienie się gospodarki w krótkim okresie, ale zdarzają się rzadko ;] . W ekonomii nie ma nic za darmo, coś za coś. Fed chce głównie pobudzić popyt konsumpcyjny i inwestycyjny, zwiększając podaż pieniądza w obiegu. Poza tym pamiętajmy jeszcze o jednym, i w tym tekście nie do końca jest to wspomniane - Amerykanom jest na rękę słaby dolar ze względów eksportowych, ale jest jeszcze jeden ważny powód - otóż są oni na granicy wojny walutowej z Chinami, którzy również sztucznie trzymają swoją walutę na niskim poziomie by zyskać przewagę na rynkach światowych. Ogólnie twierdzę że najbliższy rok dwa będą bardzo ciekawe dla ludzi pasjonujących się ekonomią
Ostatnio edytowany przez: Dziad, 13 grudnia 2010, 13:32 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.