juz wolalem jak krrit byla zdominowana przez czerwonych. ciekawe czy doczekamy sie jakiejs kary dla RM
Ostatnio edytowany przez: avelyn, 22 marca 2006, 13:20 [1 raz(y)]
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Chciales argumentow dostales, czego chcesz teraz, komisji sledczej ?? mam szanowac ludzi tylko za to ze glosuja na PiS, wole szanowac ludzi ktorzy maja cos do powiedzenia, posluchaj prezesa PiS i szanuj czlowieka ktory w swoich wypowiedziach mysli za narod, jak wytlumaczysz mi to ze on nie chce wyborow na jesieni bo "ludzie bede mieli za duzy metlik, za duzo wyborow i mogli by sie pogubic mieszajac wybory na partie i na konkretnych ludzi i nie dokonac wlasciwego wyboru" (niedziela TVN24) nie chce mi sie tego komentowac sam to sobie przemysl ...
ahh i najnowszy wynalazek
"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
Ty chyba nigdy nie zrozumiesz... nie mam pretensji o to ze popierasz PiS tylko o to ze glupoty piszesz i nie odnosisz sie bezposrednio do tego co ja pisze. Nie jestes przygotowany do wymiany argumentow? Nie pisz! Bo poki co czytam co pare dni ze znow Cie PO wkurzylo i biedny ten PiS, a jak dochodzi do konfrontacji to zawsze konczysz tym samym: "to tylko 100 dni, co mogli zrobic?". Ja bym chcial by zachowali resztke dobrego smaku, bo te 100 dni to byla farsa, ktora po prostu nie pozwala patrzec optymistycznie w przyszlosc, a jezeli ten ich plan odbudowy jest kilkuletni to dlaczego zaczeli go od niszczenia? Nie latwiej "odbudowywac" od poczatku?
Ostatnio edytowany przez: Jay-J, 22 marca 2006, 16:23 [1 raz(y)]
Odp: Topic o polityce? - 22/03/2006 16:19
Długo nie wchodziłem na ten temat ale widze, ciekawie jest. PiS władza przerosła i nie umie sobie z nią poradzić. Nie wiedzą co robić i próbują na wszystkich zwalać wine. Nowe wybory są kompletnie bez sensu a argument z wizytą papieża po prostu żenujący... co ma piernik do wiatraka.. Wiadomo, że PiS dzięki woborom stara się weliminować niewygodne LPR i Samoobrone. Chciałby także PO ale wie że to nierealne. Dlatego winą za wszystkie niepowedzenia obarcza PO. Do tego do jesieni może stracić w sonadażach. Niektórzy ludzie zaczynają przeglądać na oczy.. PiS nie ma odwagi przyznać się do winy...i wszelkimi sposobami próbuje wybrnąć z tej sytuacji... Czy PiS może w końcu jasno powiedzieć o co im chodzi ? Pan poseł Edgar z PiSu już przechodzi samego siebie w nieodpowiadaniu konkretnie na pytania... czy chcą tego czy tamtego...
Miało być tanie państwo niestety nie ma... niektórzy twierdzą że to jest długi okres...zgoda ale gdyby nie obławienie się ministrów na początku kadencji (dane dot. pieniędzy na poszczególne kancelarie..) okres ten byłby szybszy...do tego wygrzebywanie starych afer...naprawde mamy dużo ważniejszych spraw...1/8 ludzi w Polsce żyje w nędzy..i nie obchodzi ich czy Balcerowicz odejdzie czy nie albo czy Lepper jest w rządzie czy nie, tylko czy mają co włożyć do garnka...
To jest już nudne... Tak naprawde wszyscy są dobrymi znajomymi, razem chleją wódkę i bawią się na bankietach a gdy pojawi się kamera nagle robią się wielkimi wrogami. Wszystkim chodzi o to by przesiedzieć całą kadencje, jak najwięcej się obłowić i stworzyć pozory że coś się robiło...będą się tak kócić do 2009 a potem kolejny wyścig świń do koryta wygra lewica i znowu...okradnie Polski... i tak w kółko... a obywatele są tylko ważni jak się wybory zbliżają...
P.S: Nie sympatyzuje ani z PiS ani z PO ale jeżeli już to wole PO...
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Jay , po pierwsze nie pisze głupot a po drugie , nie pisz , że ci wogole nie podawalem argumentow bo wcale tak nie jest , przejzyj se wczesniejsze moje wypowiedzi w tym temacie a zobaczysz je , ehhhh.
A co do obecnej sytuacji w polityce to teraz sie przyznam ale troche powoli PiS mnie rozczarowuje , ale wierze ,że jeszce zdołają się podnieść , tyle., aha i Aro napisał , że wypowiedzi pana Kurskiego budzą niesmak , owszem może i budza , sa kontrowersyjne , ale czy pamiętacie jak była ta sprawa z dziadkiem Tuska(wiem było to niezbyt dobre posunięcie Kurskiego i wcale tego nie popieram), żę powiedzial , że był on w wermachcie , i każdy z PO mówił , że Kurski kłamie i obraża Tuska(owszem obrażał Tuska) , ale jak sie pózniej okazało Kurski wcale nie kłamał tylko była to prawda.A Tusk sie tego wypierał jakby nie wiem co.I wiem , że mieszanie historii członkow rodziny do kampanii wyborczej jest złe , ale zobaczmy też ile razy Tusk i całe PO wysmiewali się z Kaczyńskiego i PiS-u.Nie będe przytaczał tych faktów bo zajeloby to dużo ,duzo czasu.
ps:A czy wypowiedzi pana Niesiołowskiego nie są niesmaczne a wręcz chamskie i kompletnie bez ładu , ehhh.(pytanie retoryczne).Pozdro dla wszystkich!
Ostatnio edytowany przez: pchela, 23 marca 2006, 19:33 [1 raz(y)]
ps:A czy wypowiedzi pana Niesiołowskiego nie są niesmaczne a wręcz chamskie i kompletnie bez ładu , ehhh.(pytanie retoryczne).Pozdro dla wszystkich!
Dla mnie nie są, chociaż gada na temat. Wole słuchać go jak posła Edgara Gosieweskiego , który nie dość, że nie umie się wysłowić to jeszcze prawie zawsze nie gada na temat gdy go o coś zapytają...
Odp: Topic o polityce? - 23/04/2006 18:21
nasz szczeciński warszawiak Jacek Piechota oficjalnie poinformował, że będzie ubiegał się o fotel prezydenta Szczecina
to chyba pierwszy oficjalny kandydat o ktorym poinformowano
P.S.
mimo, ze go nie popieram to ma chyba duze szanse na to stanowisko
Odp: Topic o polityce? - 05/05/2006 19:11
No to teraz to dopiero będzie bajzel... dobrało się trzech i będą kurna rządzić.. eh.. Lepper jaki minister rolnictwa jakoś ujdzie ale Romek jako minister edukacji... przecież on się nie nadaje.. tylko czekać jak religia będzie obowiązkowym przedmiotem na maturze a ojciec dyrektor będzie jedynym głosem moralnym...
I niech mi nikt nie pieprzy że chodzi im o dobro Polski... po tym jak zobaczyłem jak sie "biją" o stołki to straciłem wszelką nadzieje.. Giertych najpierw opluwa Kaczyńskich a potem jak wyczuwa posadkę to wszystko jest ok... podobnie jak Lepper... eh sama obłuda...
Pozsostaje mieć nadzieje że szybko się pokłócą i koalicja sie rozsypie... a jak nie to trzeba czekać do 2009 i patrzeć jak Polska staje się coraz bardziej dziwniejszym krajem...
Odp: Topic o polityce? - 05/05/2006 19:18
Ja tam się cieszę...Polska tyle już przetrzymała, że i z Leppero-Giertychem sobie poradzi, a dzięki ich wejściu do rządu za 4 lata znikną z sejmu zarówno oni jak i ich partyjki
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
Odp: Topic o polityce? - 05/05/2006 19:43
To sie rozleci szybciej niz wszystkim sie wydaje (niewykluczone ze juz za pare dni). Daje do myslenia komentarz Marcinkiewicza po pierwszych obradach rzadu jak po zadanym pytaniu kopnal w puszke na ulicy, usmiechnal sie glupio i powiedzial "jestem optymista jak zawsze" z duza doza ironii..
I niech mi nikt nie pieprzy że chodzi im o dobro Polski...
a komu chodzilo?
po tym jak zobaczyłem jak sie "biją" o stołki to straciłem wszelką nadzieje..
no to krotka masz pamiec, albo po prostu mala wiedze o stolki bija sie od 89
Giertych najpierw opluwa Kaczyńskich a potem jak wyczuwa posadkę to wszystko jest ok
iiii? kaczynski mowil, ze nigdy nie bedzie wspolpracy z samoobrona, a tu popatrz jaki psikus teraz widac jaka jest roznica pomiedzy (bez)podstawna krytyka rzadow, a rzadzeniem osobiscie
Pozsostaje mieć nadzieje że szybko się pokłócą i koalicja sie rozsypie
to akurat jest najlepszy wariant, ale tak za okolo roku, kiedy koalicjanci straca w sondazach.
na nowym przymierzu najlepieju moze wyjsc LPR, PiS przez swoja przyszla polityke sluchania koalicjantow moze stracic czesc elektoratu bardziej myslaca. samoobrona dostala dwa "cieple" resorty, wiec przewiduje marginalizajce tej partii, teraz bedzie widac jak na tacy co tak na prawde lepper potrafi zdzialac dla ludowcow-rolnikow. jest cicha nadzieja ze pis nie bedzie im we wszsytkim ustepowal, bo kurna kolejnych doplat dla uprawiajacych ziemie czy gornikow po prostu nie zdzierze
Giertych zas przez swoje dzialania w resorcie edukacji moze zablysnac jakimis pomyslami dzieki ktorym badziej narodowa czesc spoleczenstwa przestanie go uwazac jedynie za katola dewota chcacego jedynie wprowadzac becikowe i senioralne tylko zeby nie probowal przeforsowac religii jako liczacego sie przedmiotu na swiadectwie...
----
nowy minister gospodarki morskiej nie jest przypadkiem ze Szczecina?? tak czy siak troche mlody jest....narodowiec pisal, ze elpeerze nie ma karierowiczow...hmm....
tak nawiasem mówiąc to LPR od dawna była za koalicją z PiS i te stanowisko było znane, więc po co taka głupia dyskusja ze ktos poszedł na posadki.
no to chyba mamy inne doniesienia prasowe raczej caly czas sie wahali........
ehhh juz w mediach debilne glosy, ktore od razu wszystko krytykuja, nie dajac szansy na dzialanie, w faktach Środa:"moze nastąpic masowa emigracja"-- nosz kurde, kto jej dal naukowy stopien z filozofii....
Daje do myslenia komentarz Marcinkiewicza po pierwszych obradach rzadu jak po zadanym pytaniu kopnal w puszke na ulicy, usmiechnal sie glupio i powiedzial "jestem optymista jak zawsze" z duza doza ironii..
to sie nadaje po prostu do majewskiego
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Tak ten minister jest ze Szczecina... jedyne marne pocieszenie ze jest tam ktoś od nas...
coraz wiecej nas tam niegdy piechota, teraz napieralski, w samoobronie piskorski, i wiechecki w elpeerze szturm pomorzan na wiejska
Ludwig von Mises
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.