Odp: Topic o polityce? - 05/07/2010 01:48
Taka ciekawostka:
w gm. Dąbrowa Biskupia w powiecie inowrocławskim woj Kujawsko-Pomorskim:
wynik 50%-50% (816-816)
jest jeszcze kilka takich gmin gdzie nie ma zwycięzcy.
Edyta: Bronek jednak wygrał. (95,01% lokali wyborczych)
KACZYŃSKI Jarosław Aleksander
47.37% 7510735
KOMOROWSKI Bronisław Maria
52.63% 8343768
Ostatnio edytowany przez: Rch., 5 lipca 2010, 02:17 [3 raz(y)]
Dokładnie tak jak mówisz, tyle że już szukają usprawiedliwień dla swoich niespełnionych obietnic mowami typu: "wygraliśmy za małą przewagą głosów, więc nie możemy robić reform" - w TV taka wypowiedź padła, ciekawi mnie tylko jak długo jeszcze ludzie będą tak sikać za PO i głośno krzyczeć jacy to oni wspaniali są...
"Przed wojną żydzi a dzisiaj cyganie, wkrótce z tego kraju nic nam nie zostanie..."
Odp: Topic o polityce? - 05/07/2010 09:54
wy za to wszyscy jestescie piekni, szczupli, madrzy i bogaci... poprzednia pierwsza dama, swietej pamieci, byla za to klawa i moglaby na miss polonia isc. wygladu sie nie wybiera a kilogramy mozna zrzucic nikogo tu nie bronie ale znajdzcie sobie bardziej ambitne i uzasadnione powody najezdzania na nowego el presidente a nie byle gowna sie czepiacie
a po Junie biednym pojechali. dlatego ja tu sie staram nie wypowiadac bo jak ktos ma inne poglady niz wszechobecne tutaj wiadomo jakie to jest debilem, idiota, pedalem, czarnuchem, komuchem i niech spierdala. nie chce mi sie przewijac topiku o pare lat wstecz ale jestem ciekawe co pisali wtedy zatwardziali pisowcy jak wasz guru ustawial koalicje z idiota i kryminalista, jak zostawal premierem mimo tego, ze obiecal ze nie zostanie i gdzie sa te 3 miliony darmowych mieszkan. komorowskiego nie lubie, nie bronie go ale pis juz swoja szanse mial i jej nie wykorzystal. jarek chwali sie, ze za ich rzadu byl najwiekszy wzrost gospodarczy. prawda jest taka, ze oni byli w takim czasie, ze byle konska spierdolina by to wykorzystala albo inny Kononowicz. sztuka jest utrzymac wzrost w czasie kryzysu a nie sprzyjajacych warunkow. czy platformie sie to udalo? nie bede oceniac ale moim zdaniem nie do konca. politykow mam w dupie, wiekszosc z nich jest na stolkach od 20 lat i nic tam nie zrobila, teraz nagle chca robic olimpiady letnie itp. ktos wczesniej napisal, ze jak sami nie ogarniemy to nikt nam nie pomoze i taka prawda. od polityki z daleka bo sie tylko czlowiek denerwuje, ale czasem sie nie da. wiadomosci nie sa o polityce tylko w czasie ciszy wyborczej, wokol tez ludzie na okraglo tylko o tym. a jak niektore rzeczy czlowiek czyta to krew zalewa. amen, bez odbioru.
edit: moze i niesiolowski jest prostakiem ale to moze sobie podac reke z kurskim, cymanskim, suskim, karskim i innymi burakami.
i jeszcze na koniec: wkurwia mnie wybiorcze zerowanie na smolensku. w czasie debaty jarek powiedzial komorowi ze to nie wypada tego tematu poruszac a jego koledzy: brudzinski, cymanski i inni w szczecinie na wiecu sobie wesolo spiewali, klaskali jakby zaloby nie bylo? gdzie tu konsekwencja?
Ostatnio edytowany przez: tribu, 5 lipca 2010, 10:06 [4 raz(y)]
Odp: Topic o polityce? - 05/07/2010 10:47
Junior wpadł tu pierwszy raz od wielu miechów z furią i ma pretensje do Jakubiak że jest wredną suką Wywiadu nie widziałem ale znając życie kobiecina nie wytrzymała , przez trzy miesiące które mineły od tragedii smoleńskiej musiała słuchać tego frustrata Niesiołowsiego plującego jadem , ublizającego razem z Palikotem Jarkowi i Marcie Kaczyńskiej , to pewnie powiedziała co myśli o tym faryzeuszu , konfidencie , który za komuny sprzedał nawet swoją narzeczoną Jeśłi Twoim zdaniem on kiedykolwiek udzielił jakieś merytorycznej wypowiedzi to pozostaje mi współczuć , ale masz racje , zaczyna się sezon , są ''ważniesze rzeczy" , trzymam kcicuki i liczę na kolejny rekord na forum podczas relacji z meczów
Co do samych wyników wybórów - Jarek widać odetchnał z ulgą bo na pewno nie miał zamiaru zostać prezydentem , udało mu się jednak osiągnąć to co sobie założył - odbudować poparcie dla siebie i partii ( z 20 % na prawie 50 % ) , przygotować elektorat do wyborów parlamentarnych które są ważniejsze. Cóż , walka trwa . Jeszcze rok , dwa i platforma pierdolnie , skończą tak jak kiedyś śmiecie z SLD.
Ok niechce mi sie debatowac o tym, dodam tylko od siebie - mam nadzieje ze podczas wyjazdow ruch na forum bedzie taki sam jak podczas meczu w Bydgoszczy (czytaj. zerowy!)
Odp: Topic o polityce? - 05/07/2010 11:03
Jak chcesz debatować to proponuje najpierw zapoznać się z tematem i wyłączyć TVN .Pomijając fakt że sfrustorwany ornitolog Niesiołowski kiedyś bardzo chciał dostać się do PiS-u ale niestety Jarek go odpulił to muszę przyznać że jak dla mnie porażka jest bronić typa który za PRL-u z czystym sumieniem sprzedał swoich najbliższych przyjaciół i narzeczoną , no ale co kto lubi , nie wnikam. Wróćmy do tematu:
JKM - nic dodać nic ująć.
Wszystkim głosującym na drogiego Bronisława - gratuluję wyboru.
Żadna nowość , od razu zauważyłem to po Twoich postach a szczególnie gdy stwierdziłeś że Niesiołowski jest inteligentny i udziela merytorycznych odpowiedzi
Odp: Topic o polityce? - 05/07/2010 11:07
Junior - Niesiołowski to taki inteligentny człowiek, że gdy szukano mu wykształcenia, żeby jakoś wyglądał po okrągłym stole jako marionetka polityczna to był na tyle tępy, że dało się tylko z rozmnażania owadów go doktoryzować
Tyczyło się to tylko i wylacznie tego jednego programu w którym uczestniczyła ta dwójka, i takie było moje odczucie, może mylne nie wiem, dlatego ze na codzien nie sledze tych wszystkich potyczek politycznych
Wydaje Ci się , oni tacy ''spokojni'' i ''merytoryczni'' . To PiS z Jakubowską na czele ''non stop atakuje'' ''Strasznie bezczelna, harda suka'' ta Jakubowska Nie to co niesioł i paligłup - prawdziwe aniołki o których złego słowa powiedzieć nie można
Myslalem ze wszyscy chetni od SLD juz dostali. Przeciez przez 10 lat swojej kadencji Kwasniewski ponoc za darmo mieszkania rozdawal.
Pomijając fakt że sfrustorwany ornitolog Niesiołowski kiedyś bardzo chciał dostać się do PiS-u ale niestety Jarek go odpulił
Pamietam jak na kilka dobrych miesiecy przed wyborami w 2005 roku, PO zabiegala o poparcie u o.Rydzyka. Platformersi probowali wtedy go zapraszac na swoje imprezy, wpraszali sie do jego rozglosni. Jak wiadomo o.Rydzyk olal ich cieplym moczem. Od tego momentu stal sie ich wrogiem. Frustraci z PO do dzis nie moga mu tego wybaczyc i dlatego wraz z 'zaprzyjaznionymi mediami' atakuja go jak tylko moga.
Odp: Topic o polityce? - 05/07/2010 12:00
Widziałem wczoraj ten program u Olejnik i to Niesiołowski tradycyjnie zresztą agresją i atakiem na Kaczynskiego wprowadził że rozmowa od razu stała sie mało merytoryczna. Ten koles to pojeb na maxa ale czego można sie spodziewać po ludziach którzy kiedyś byli z ZChN?
Tribu-akurat Cymański to jeden z bardziej w porządku ludzi z PiS-u (Brudziński to całkiem inna sprawa). Tak po prawdzie obie partie maja w swoich szeregach przygłupów którzy napędzają dla oponentów negatywny elektorat dla swojej partii-Kurski z Pisu czy chocby Palikot z PO. Że można dobrze sie dogadywać pokazał fakt współpracy Kluzik-Rostkowskiej (?) i Nowaka. Mozna sie nie lubić, ale szanować i dogadywać trzeba- tak wymaga choćby podstawowa elementarna kultura osobista.
Jak obie partie nadal będą tak walić sie po pyskach to będziemy mieli powtórka z SLD, bo widać jak na dłoni że lewica powoli acz systematycznie rośnie w siłe. A moze być coraz groźniejsza.
Ostatnio edytowany przez: anathema, 5 lipca 2010, 12:07 [1 raz(y)]
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Topic o polityce? - 05/07/2010 12:37
Kilkanaście minut temu kolejny wpis Andrzeja Wajdy na twitterze. Wajdy, który kilka dni temu napisał już: Mam zapewnienie, że jeszcze w tym roku uda nam się usunąć z Wawelu grób Kaczyńskiego. Dziś jednak przegiął jeszcze bardziej. Ehhh.. I niepotrzebnie sie kolejny raz wkurwiam..
'Dziś jest wspaniały dzień dla Polski, już niedługo wywalimy tego trupa z Wawelu. Bitwa wygrana walka jeszcze trwa.'
Mam nadzieje, że ten gnój i inni jemu podobni (Palikoty, Niesiołowskie, Urbany etc.) jak najszybciej wylądują na śmietniku historii.
zostawiam więzy, wola odzyskała niepodległość
siłę i pewność, jeśli czujesz to chodź ze mną
jak nie zostawiam na którymś przystanku strach
i tych słabych, co marzenia umieją spełnić tylko w snach
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.