Czyli jesteś konserwatywnym liberałem, a więc najbliżej Tobie do Donalda
Jak można głosować na PiS mając liberalne podejście do gospodarki . To na kogo głosowałeś wcześniej ?
Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.
Odp: Topic o polityce? - 05/05/2010 15:48kingaps - chuj cie to obchodzi na kogo głosowałem wcześniej. Nie mam zamiaru ci się z tego tłumaczyć.Napisałem z jakich powodów zagłosuję na PiS , jeśli nie dotarło to już nie moja wina
PS.Tusk podnoszący podatki to taki liberał jak z koziej dupy trąbka
A w temacie:
Ostatnio edytowany przez: eM, 5 maja 2010, 15:53 [1 raz(y)]
Jednak zmiana decyzji. Bilbordy "byndom". Zdjęcie też udało się znalezc. Po dłuższej analizie sztab wyborczy zadecydował iż poniższa fotka będzie najbardziej odpowiednia:
Miniony 2009 rok nie był dobry dla premiera Donald Tuska (53 l.). I nie chodzi tu wcale o politykę, ale o osobiste finanse szefa rządu! "Super Express" dotarł do oświadczenia majątkowego Donalda Tuska. Wynika z niego, że kryzys finansowy dotknął również premiera.
Bo choć do końca grudnia Tusk zarobił prawie 230 tys. zł, to w porównaniu z 2008 rokiem jego zarobki i oszczędności zmniejszyły się o ok. 27 tys. zł!
W 2009 r. jego całkowite dochody z tytułu pełnienia funkcji prezesa Rady Ministrów wyniosły 200 071,68 zł. Jako poseł Tusk zarobił niewiele, bo zaledwie 29 787,42 zł. W sumie jego dochód w 2009 roku to 229 859,10 zł. Oznacza to, że zarabiał średnio 19 155 zł miesięcznie!
Z oświadczenia wynika też, że Tusk razem ze swoją małżonką Małgorzatą (52 l.) jest w posiadaniu dwóch mieszkań (65 i 40 mkw.) oraz działki letniskowej ze 130-metrowym domem. Na koncie premiera znajduje się 3 tys. zł i 3,5 tys. dolarów. W funduszach inwestycyjnych i emerytalnych premier ma ulokowane dodatkowo jeszcze 75 tys. zł.
I choć taki majątek bez wątpienia robi wrażenie na niejednym Polaku, to należy zaznaczyć, że szefowi rządu kryzys też dał się we znaki. Bowiem nie dość, że w porównaniu do 2008 r. zarobił o prawie 11 tys. zł mniej, to jeszcze wartość jego oszczędności zgromadzonych w funduszach inwestycyjnych i emerytalnych zmniejszyła się o kolejne 10 tys.
Gdy rok temu Tusk wypełniał oświadczenie majątkowe, na jego koncie znajdowało się o 7 tys. zł więcej niż obecnie. Czyżby zaczął przejadać oszczędności?
p.s.Ciekawe ile dodatkowo otrzymal w ramach tzw. wdziecznosci, wyroznien, prezentow z zagranicznych wycieczek, podarkow imieninowo-urodzinowo-swiatecznych itp.?
Ostatnio edytowany przez: Gryfsz, 5 maja 2010, 23:28 [1 raz(y)]
Wygląd oczywiscie nie jest istotny. Mi tam mąż , tfu... żona Komorowskiego nie przeszkadza.Bardziej mierzi mnie iż kandydat Platformy współpracuje z ludzmi z WSI i broni konfidentów bezpieki...
Powiem krótko. Bóg się zlitował nad PiSem 10. kwietnia i zrobił z Prezydenta prawie świętego menczennika walczącego z całym złem tego świata. Bez tego Komorowski wygrał by w I turze. Ale co się odwlecze to nie uciecze. Miał przegrać Lech, przegra Jarek.
PS. Od 10.04.1983 do 10.04.2010 minęlo 27 lat i ponownie uwierzyłem że Bóg istnieje.
Odp: Topic o polityce? - 05/05/2010 23:49
Argumenty zawsze się znajdą. Czasem jednak brakuje chęci aby dyskutować z takim łbem jak ty.Poza tym po co mi na ciebie agresja leszczu? Nie pochlebiaj sobie
Lech Kaczyński nie powinien w ogóle siadać do rozmów z komunistami. Poza tym jednak nie ma sobie nic do zarzucenia bowiem nie uczestniczył w tajnych rozmowach i nie chlał z Kiszczakiem w przeciwieństwie do Bolka ( który notabene jest cżłonkiem komitetu honorowego "drogiego Bronisława" - obrońcy konfidentów ) czy Michnika...
Jeżeli legendy opozycji pokroju Gwiazdy czy śp. Anny Walentynowicz popierali Kaczyńskiego , to i ja nie mam powodu aby o coś posądzać byłego prezydenta...
PS.Tu masz kolejnych "przerzutów" ... głąbie...
Może teraz dotrze do twojego pustego łba dlaczego niektórzy popierają Jarka w wyborach...
Ostatnio edytowany przez: eM, 6 maja 2010, 00:08 [5 raz(y)]
Sikorski wyrusza w podróż życia.
Po zakończeniu wizyty w USA minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski udaje się z oficjalną wizytą do Kolumbii i Peru - poinformował rzecznik MSZ Piotr Paszkowski. ”Nigdy nie udaje nam się dotrzeć do Ameryki Południowej, zorganizowanie wizyty tam jest bardzo trudne, postanowiliśmy więc wykorzystać fakt, że minister jest w USA i może udać się do Kolumbii i Peru stamtąd” - powiedział Paszkowski.
p.s. Po co on tam pojechal (po czapeczke? po ziola?) i ile bedzie to kosztowalo skarb panstwa to juz ten Paszkowski nie raczyl powiedziec. Wiadomo napewno ze bedzie to fajna wycieczka na koszt podatnika. Jak widac to co niektorym zyje sie jednak lepiej.
legendy opozycji hahahaha. Zgryźliwy tetryk, któremu nie wyszło w życiu, nie zabłysnął i pielęgniarka. Gdyby inni za nią się nie wstawili, nikt by o niej nie słyszał.
W opowiadaniu legend i bajek jesteście dobrzy.
Odp: Topic o polityce? - 06/05/2010 00:34
Prawda jednak boli ale Ciebie nie wyzwoli. Pieniacz jesteś i tyle.
Całe szczęście że mohery są na wymarciu a następców niezbyt dużo.
Z lat 70 i 80 na miano legendy nikt nie zasługuje. Osoby o których myślisz Ty lub eM lub ja, są tylko a może aż zwykłymi opozycjonistami. Starali się walczyć z systemem ale czy to wystarczy by być legendarnym/ legendarną ? Wg mnie nie.
Można kogoś nazwać bohaterem - stoczniowcy ze Szczecina, Trójmiasta, Radomia, Lubina, górnicy z Wójka itp. lub menczennikiem jak ks. J. Popiełuszko.
Polacy zawsze mieli / mają tendencje do wielkich słów. Tak było w XIX w. po kolejnych powstaniach, potem podczas i po II WŚ i tak jest teraz. Wystarczy tylko tragicznie zginąc aby człowieka wynosili pod niebiosa.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.