Odp: Topic o polityce? - 21/12/2009 15:00
Tydzień czy dwa temu już też był jakieś kombinacje przy ustawie o hazardzie. Mieli mieć prawo do nagrywania każdej rozmowy, miejsca rozpoczęcie oraz trasy pokonywanej podczas niej. I co? I gówno, był zbyt duży sprzeciw. Odpowiedni ludzie czuwają. Tego też nie odpuszczą.
Zapomniałeś chyba że jesteś obywatelem Unii Europejskiej i wszystkie państwa członkowskie obowiązuje jedno prawo , ustalane w Brukseli.
W GB i Niemczech takie ustawy już zostały zaklepane. U nas wprowadzili ustawe o bezpieczeńśtwie imprez masowych gdzie za odpalenie racy masz 3 lata to i wprowadzą sprawdzanie kompów online.Proste.
Ostatnio edytowany przez: eM, 21 grudnia 2009, 15:13 [1 raz(y)]
Odp: Topic o polityce? - 21/12/2009 15:34
sorry że się wtrące, ale ktoś tu kurwa pierdoli takie farmazony ze głowa mała. chyba nie wychodzisz człowieku poza internet. wez kurwa wyjdz na dwór, odpocznij, ochłoń na śniegu, pierdolnij sie w głowę i może zobaczysz co się naprawdę dzieje wokół ciebie. jak zaczniesz żyć, a nie wegotować w sieci, może wtedy zauważysz,że każdy myslący niepodlegle osobnik, mający swoje zdanie, nieprzychylne wodzirejom, chcący żyć po swojemu (nie mówie tu o szkodzeniu innym) jest kurwa już postrzegany jako przestępca potencjalny!
może kurwa też łapiesz za telefon widząć jak ktoś sobie odpala lufkę, bo przecież ci wpojono ze to jest złe i trzeba z tym walczyć!?
Odp: Topic o polityce? - 22/12/2009 22:14
Do patriotyzmu ludzi nie można zmusić.. choć sam pomysł ustawy dot. tej kwestii dość ciekawy, tylko niech PiS następnym razem bardziej się przyłoży bo po co ustanawiać tak ważną ustawę jeśli są w niej zwroty nieostre. Zalecać to może sobie każdy.. choć nie znam projektu więc może były tam jakieś sankcje za niezastosowanie się do "zalecenia".
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Pewnie że nie można! Poza tym to nie jest jakiś "zwykły patriotyzm" o którym ględził "Gertych" i chciał go nauczać w szkołach. To jest istny faszyzm i brak tolerancji! Jakim prawem oni chca wieszać flage biało-czerwoną i jeszcze obchodzić swięta narodowe? Istny ciemnogród!
Jeśli jakakolwiek flaga ma zawisnąć to jedynie w barwach teczy , ewentualnie flaga Unii Europejskiej!
Skandal!
Całe szczęscie żę PO czuwa bo bylibyśmy zaściankiem postępowej jeuropy!
"W pierwotnym projekcie nowelizacji autorstwa posłów PiS przewidywano wprowadzenie obowiązku wywieszania flagi z okazji świat państwowych. Zmianę polegającą na odejściu od zapisu mówiącego o obowiązku na rzecz zapisu wprowadzającego jedynie zalecenie wywieszania flagi rekomendowała posłom sejmowa Komisja Administracji i Spraw Wewnętrznych"
Odp: Topic o polityce? - 23/12/2009 12:01
Tak. Moja wina, nie doczytałem. Efekt przeziębienia, czytałem na szybko.
Jakby przeszło z "zaleca" się to prędzej czy później ktoś by się przyczepił do tej ustawy. Więc PiS mógł zostać przy swoim, tylko wtedy pewnie nawet w Sejmie by nie przeszło. Dziwi więc zachowanie PO albo po prostu mają tam taki burdel że jedni nie wiedzą co robią drudzy..
I tak jak pisałem, do patriotyzmu nie da się nikogo zmusić (wtedy to nie jest szczere a wymuszone). Choć sam osobiście to najchętniej wywiesiłbym sobie flagę za oknem na cały rok
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Odp: Topic o polityce? - 23/12/2009 12:13
Wracjąc do tematu inwigilacji społeczeństwa , "terroryzmów" oraz polityki miłości Donalda który uratował nas przed "policyjnym państwem PiS". Dodam jeszcze iż chodzi wyłacznie o "Polską rzeczywistość".
Rafał Ziemkiewicz w "Rzepie":
Kupisz dziecku prezent , nie zgłosisz tego do urzędu skarbowego , nie zapłacisz podatku - jesteś terrorystą , masz podsłuch!
Gejozo , ubrałeś choinke że mama ci pozwoliła z kompa korzystać?
Nie ma to jak "rzeczywa" dyskusja z debilem. No ale czego tu się spodziewać po młynku12...
Ferie świąteczne się skończą to będzie spokój
Ostatnio edytowany przez: eM, 23 grudnia 2009, 15:11 [3 raz(y)]
Odpowiesz w końcu na konkretne pytanie? Jesteś za czy przeciw, by konta osób, którym postawiono zarzut międzynarodowego(skoro ścigają je USA) mogły zostać prześwietlone? I nie pierdol o racach, bo tu chodzi o prawdziwe zamachy typu Madryt, Londyn.
Czy ty zrozumiesz skończony kretynie że nie potrzeba żadnego miedzynarodowego zarzutu o terroryzm aby sprawdzać konta obywateli UE? W artykule nie ma słowa iż mogą sprawdzać konta TYLKO osób z oficjalnym zarzutem o terroryzm , mogą każdego sprawdzać aby rzekomo unikać zamachów. To jest tylko zwykły pretekst , przecież nie powiedzą ci otwarcie ze chcą cie inwigliować! Każdego mogą sprawdzić , tak samo jak teraz każdego można podsłuchiwać bez zgody prokuratury( przez 5 dni ).
Ile w Polsce było zamachów terrorystycznych? Ile było prób zamachów? Ilu terrorystów narodowości Polskiej zatrzymano? Ilu mamy Polaków członków Al-Kaidy że CIA chce sprawdzać nasze konta ?
Tępaku , z racami to był tylko przykład , który potwierdza żę służby mają coraz większe prawa a szary obywatel żadnych , ponieważ kara za odpalenie racy ( 3 lata puchy ) jest niewspółmierna do czynu. Jeżeli taką ustawe przegłosowano bez problemu to i przegłosują ustawe o sprawdzaniu online komputerów. Dotarło to do twojego pustego móżdzku?
Reasumując jestem przeciw inwigilacji społeczeństwa. Jestem za wolnością!
Teraz ty odpowiedz konkretnie na moje pytanie. Masz odwage na żywo wrzucać mi od placków, pustaków , "wygrzmoconych przez lewaków" CZY JESTEŚ ZWYKŁĄ CIOTĄ?
Ostatnio edytowany przez: eM, 23 grudnia 2009, 19:10 [7 raz(y)]
Odp: Topic o polityce? - 23/12/2009 19:41
Ale UE nie mogła by ich sprawdzić bez tego prawa, jeśli zarzut stawiają USA, czego w tym nie rozumiesz?
I nie zachowuj się jak dziecko z podstawówki. A co, koledzy już się niecierpliwią, żeby ci pomóc?
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.