Ja trochę tego nie rozumiem,jesteśmy tu wszyscy kibicami (jak mniemam) z organami ściągania każdy ma raczej do czynienia często i gęsto i z doświadczenia wiemy ze postawić komos zarzut jakikolwiek to dla nich pestka,zobacz nawet przykład Legii gdzie stawia się najdziwniejsze zarzuty vide akcja widelec to czemu nie terroryzm?
Teraz pod płaszczykiem walki z terroryzmem wielkie mocarstwa mogą robić wszystko , nawet mordować niewinnych ludzi w Iraku , gdzie pretekstem do ataku była rzekoma broń masowego rażenia . Broń która tak naprawdę nigdy nie istniała. Każdy trzeźwo myślący człowiek wie że chodziło o ropę ( tylko proszę cię , nie pisz mi tu zaraz o Husajnie bo to całkiem inna bajka). Zwróć uwagę jak wygląda sytuacja w USA po 9/11 . Całkowita inwigilacja społeczeństwa , brak wolności , dowody biometryczne , milion kontroli przed wejściem do samolotu i nieograniczone prawa służb do podsłuchów , sprawdzania kont bankowych , poczty , skrzynki mailowej itd. Rozumiem że według ciebie każdy obywatel stanów zjednoczonych jest terrorysta więc nie powinno to nikomu przeszkadzać?
Jeśli jednak tak bardzo chcesz osoby z zarzutem TERRORYZMU , to proszę bardzo , mam tu jedną:
Jako dowód załączam narzędzie zbrodni:
A tutaj ofiara ataku terrorystycznego:
Służby w Niemczech mają prawo do nagrywania wszystkich rozmów telefonicznych. To akurat żaden problem . Przykładowo u naszych zachodnich sąsiadów nie ma możliwości kupna zwykłej karty pre paidowej w byle jakim kiosku . Najpierw musisz udać się do autoryzowanego salonu danego operatora , pokazać dowód , poczekać 15 min az sprawdzą twoje dane i dopiero wtedy otrzymujesz starter. Sprawdzenie kiedy używasz telefonu i gdzie , również nie jest dla nich żadnym problemem . gdyż posiadają wysokiej klasy sprzęt wyspecjalizowany do tego typu zadań. Dodatkowo w 2008 roku rząd Niemiec przyjął ustawę o BSK( Federalnego Urzędu Kryminalnego) która daje możliwość sprawdzania komputerów online.
Odp: Topic o polityce? - 20/12/2009 15:10
Chuj mnie obchodzi, o co go pytano. Czy postawiono mu oficjalny zarzut terroryzmu? Nie popadajmy w paranoję. Na pewno Obamę najbardziej interesuje czy wypłaciłeś wczoraj 10, 20 czy 3000 zł.
Odp: Topic o polityce? - 20/12/2009 15:21
Szkoda w ogóle dyskutować z kimś takim. Jesteś dla nich idealnym obywatelem - bezmyślny, ślepo posłuszny, znajdujący usprawiedliwienie dla ich każdego, nawet najbardziej popapranego pomysłu. Chcieliby ci zajrzeć w dupę w imię walki z terroryzmem to byś nie miał nic przeciwko. Nie wiem gdzie tak piorą mózg.
Ostatnia rzecz do Ciebie: czy zachowanie psiarni na wyjazdach typu:
*wielokrotne spisywanie
*fotografowanie
*umieszczanie Twojej osoby np. w pociągu w skazane przez nich miejsce
*cofanie na dworcu.po przejechaniu setek kilometrów z byle jakiego powodu bądź "bo was nie wpuścimy"
*używanie broni gładkolufowych,gazu łzawiącego,petard hukowych itp.
*uzależnienie twojego bytu na meczu od widzimisię jednej osoby
*utrwalanie na video,zdjęciach tego co się dzieje na stadionie,gdzie tobie robić tego (niekiedy) nie wolno bądź masz z tym poważne problemy
I traktowanie Cie jak potencjalnego przestępce jest ok?
(mowie tu o sprawach TYLKO najbliższych każdemu z nas)
Odp: Topic o polityce? - 20/12/2009 18:34
Bebzon:
Nosz kurwa, mówię o konkretnej sprawie: sprawdzanie kont bankowych osobom, którym OFICJALNIE postawiono zarzut TERRORyzmu przez SĄD. A wy wyjeżdżacie z wyjazdami i zaglądaniem w dupę, róbcie sobie co chcecie w wolnym czasie. Nie ma co porównywać naszych wyjazdów do wysadzenia metra. Wyjazdy to coś, co musi być, a terroryzm to coś, czego za chuja nie powinno być.
Leszczu jak chcesz argumentów to zerknij na poprzednią strone , bo chyba zapomniałeś sie do nich ustosunkować
Kwestie "wygrzmocenia" mogę zalatwić z tobą na żywo , chociaż nie wierze abyś miał jaja zeby skorzystac z propozycji , dalej na forum nie mam zamiaru się z tobą przekrzykiwać
Ostatnio edytowany przez: eM, 21 grudnia 2009, 11:47 [1 raz(y)]
Odp: Topic o polityce? - 21/12/2009 14:00
Nie odpowiedziałem, bo jak zawsze całkiem zboczyłeś z tematu. Nie podałeś argumentów, które poparłyby twoją tezę.
Poza tym już to widzę, jak się zamkniesz, chyba sam w to nie wierzysz
Odp: Topic o polityce? - 21/12/2009 14:05
Oczywiście nadal będę się tu wpisywał , chodziło mi tylko o słowne utarczki z tobą przygłupawy leszczu , zaproponowałem ci aby wyjaśnić wszystko na zywo ale tak jak myślałem jesteś ZASRAŃCEM
Wracając do meritum sprawy , teraz masz szanse żeby odpowiedzieć , więc:
Służby w Niemczech mają prawo do nagrywania wszystkich rozmów telefonicznych. To akurat żaden problem . Przykładowo u naszych zachodnich sąsiadów nie ma możliwości kupna zwykłej karty pre paidowej w byle jakim kiosku . Najpierw musisz udać się do autoryzowanego salonu danego operatora , pokazać dowód , poczekać 15 min az sprawdzą twoje dane i dopiero wtedy otrzymujesz starter. Sprawdzenie kiedy używasz telefonu i gdzie , również nie jest dla nich żadnym problemem . gdyż posiadają wysokiej klasy sprzęt wyspecjalizowany do tego typu zadań. Dodatkowo w 2008 roku rząd Niemiec przyjął ustawę o BSK( Federalnego Urzędu Kryminalnego) która daje możliwość sprawdzania komputerów online.
W filmie przedstawione zostały czyste fakty. Wracając jeszcze do wcześniejszej sprawy ( kwestia uzyskania przez CIA dostępu do danych bankowych mieszkańców Europy)to umowę podpisała Unia Europejska ze Stanami Zjednoczonymi bez konsultacji z przedstawicielami państw członkowskich jedynie ich o tym informując , czyli wychodzi na to iż prawo unijne jest ponad prawem krajowym.
Napisz mi więc gdzie tu według ciebie jest coś niewspolnego z rzeczywistością?
Ostatnio edytowany przez: eM, 21 grudnia 2009, 14:13 [2 raz(y)]
Film który wkleiłem opisywał sytuacje w Niemczech. Pisałeś ze nie ma on nic wspolnego z rzeczywistoscią
Leszczu gdzie więc sa twoje argumenty?
Pisałeś też ze Polskie prawo jest ponad Unijnym , dlaczego więc Unia w naszym imieniu , nie konsultując tego z Polakami podpisuje umowe na podstawie której CIA ma prawo sprawdzać nasze konta bankowe?
Odp: Topic o polityce? - 21/12/2009 14:34
Nie oglądałem filmu. Czytałem książkę. Kiedy ostatnią czytałeś, w podstawówce? Nie obchodzi mnie szkopskie prawodawstwo, tylko ojczyste.
Czy nie dociera do twojego pustego łba, że może to zrobić dopiero, gdy ktoś jest oskarżony, nie mylić z oskarżAnym o terroryzm? Chyba, że popierasz Al-kaidy i inne takie, nie zdziwiłbym się.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.