Strasznie narzekasz na ten mecz, a zapominasz że to korzystny wynik jest najważniejszy. Jeżeli nie zadowala Ciebie remis na wyjeździe z drużyną, jakby nie było czołówki tabeli, to chyba musisz zacząć stosować do oglądania meczy znieczulacze alkoholowe wysokoprocentowe Przebieg meczu będzie wtedy mniej czytelny, ale zapewne wzrośnie poziom zadowolenia z dobrego wyniku
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 30/11/2012 22:51
Z jedna sprawa wydaje sie, ze potwierdzane przez kilka zrodel, ze Dusan jest milczkiem i nie cieszy sie ani nie szaleje z radosci - by pare sytuacji tlumaczylo :-)
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 01/12/2012 10:36
Skład:
Pogoń: Dušan Perniš - Peter Hricko, Emil Noll, Maciej Dąbrowski, Przemysław Pietruszka - Adrian Budka, Takafumi Akahoshi, Edi Andradina, Maksymilian Rogalski, Mateusz Lewandowski - Adam Frączczak.
Nawet mi się podoba że Kolenda na ławie a Lewy zagra. Zobaczymy
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 01/12/2012 15:36
Pewne zwycięstwo i kolejny mecz bez straty gola. Podbeskidzie z taką grą nie ma czego szukać w ekstraklasie, same wrzutki na aferę "i może coś z tego będzie", do tego Jeleń który zanotował niesamowity zjazd z formą. U nas pozytywnie wypadli Aka, Rogal i Budka. Spokojna zima w Szczecinie, to cos czego dawno u nas nie było.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Podbeskidzie to jedna z gorszych drużyn w Ekstraklasie i prawdopodobnie (zasłużenie) spadną z ligi. Dzisiaj nie mieli chyba żadnej dogodnej (wypracowanej sytuacji) - nie liczę jakichś tam pedalskich przebitek, gdzie tak czy siak pewnie wyłapywał Pernis.
W Pogoni pochwalić można znowu prawie wszystkich.
Pernis - pewnie, denerwuje trochę jego przyklejenie do linii podczas stałych fragmentów gry, ale ogólnie występ na plus i 4 kolejny mecz bez straty bramki (nie pamiętam kiedy ostatnio mieliśmy taką serię);
Noll - dla mnie jeden z najlepszych zawodników na boisku dzisiaj, pewny w obronie, dobrze rozpoczynał akcje (celnie!);
Dąbrowski, Pietruszka, Hricko - również pewnie, podobna mi się technicznie Pietruszka widać, że dość pewnie czuje się z piłką przy nodze;
Rogalski - kolejny znakomity mecz na defensywnym, rozbija akcje przeciwnika koncertowo - brawo;
Frączczak - kolejny mecz i bramka, co raz lepiej znajduje się w polu karnym, oby tak dalej.
Słabiej dziś
Lewandowski - na początku pewnie jak większość byłem zadowolony z tego, że dostaje szanse gry od początku, ale rozczarowałem się bardzo, masa niedokładności, chimeryczności - nie wiem czy było to spowodowane tym, że to pierwszy jego występ od początku, ale mecz mu zdecydowanie nie wyszedł;
Edi - z meczu na mecz co raz słabiej, nie jest to już Edi z początku sezonu.
Szkoda, że nie próbujemy więcej strzelać z dystansu - Rogalski, Aka, Ława, Edi, Pietruszka - zawodników z kopytem i techniką do tego mamy, a w momencie kiedy w bramce przeciwnika stoi taki dramat jak Zajac to powinniśmy go niepokoić jak najczęściej. Tymczasem często akcje gdzie można było strzelać kończyły się jakimś debilnym, niecelnym podaniem - wyglądało to jakby poszczególni zawodnicy bali się strzelać (Hricko!).
Na uwagę według mnie zasługują też rzuty rożne i praktycznie zerowe zagrożenie z nich płynące - beznadziejnie wykonywane przez Ediego, już zauważyłem to we wcześniejszych meczach i dziś liczyłem, na 6 rożnych 6 zagrał tak kiepsko, że wyłapywał je bramkarz na 2-3 metrze, albo piłka leciała gdzieś w kosmos. To naprawdę nie jest tak trudne puścić mocno bitą piłkę na 7-8 metr, nie rozumiem czemu grane są takie dziwne balony.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 01/12/2012 16:39
Drugi ich komentarz to bylo zdziwienie, ze Pogon ladnie podchodzi pod 16 metr a potem staje sie bezradna jak dzieci i mnostwo sytuacji niewykorzystuje- wielu by tu trzeba wymienic . Jak czesciowo wytlumaczylem, ze bierze sie to m.in. z tego ze Pogon gra praktycznie bez napastnika to padlo w dyskusji, ze taki Vuk to by je wykorzystywal
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 01/12/2012 16:55
Mecz podobny do tego z Ruchem, tylko tym razem udało się dorzucić drugą bramkę. Pewnie od samego początku do końca, każdy biegał wzdłuż i wszerz, nie odstawiał nogi. O to chodzi.
Świetny mecz obrońców (może z wyjątkiem Hricko jak wchodził na połowę rywala). Rogalski przechodzi samego siebie w tej rundzie. Jedyny piłkarz który w KAŻDYM meczu jest jednym z najlepszych jak nie najlepszym naszym piłkarzem. Dobry pomysł z wystawieniem Lewandowskiego, musi nabrać pewności siebie i może być z niego dobry piłkarz. Szybki, lubi pograć kombinacyjnie, ale jeszcze brak odwagi w podejmowanych decyzjach. Za asekurancko, ale można mu to wybaczyć.
Trudno to powiedzieć, ale Ława w 10min zrobił więcej niż Edi w całym meczu. Dobra zmiana.
Zapomniałem jeszcze o oprawie dla Emila Nolla
Ostatnio edytowany przez: kiko, 1 grudnia 2012, 17:08 [1 raz(y)]
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 01/12/2012 17:03
Na plus dziś zdecydowanie: Pernis, Noll, Dąbrowski, Pietruszka, Rogalski
Dobrze zagrali: Aka, Lewandowski i Frączczak (głównie za bramkę).
Poprawnie: Hricko, Budka
Słabo: Edi
Porażka: Traore
Ława i Kolenda grali za krótko. Ogólnie cieszy wygrana, cieszy że znów na zero no i asysta Aki (mióóóóóóóóóóód).
PS: Zmieńcie na stronie, bo jest że na 2:0 strzelił Kolendowicz
Co do meczu, 10 punktów w ostatnich 4 meczach, bilans bramek 4-0 oby tak dalej. Boję się pomyśleć, gdzie bylibyśmy w tabeli, gdyby nie głupie straty punktów
Frączczak, Rogalski(ten to na prawdę bardzo solidny grajek się zrobił i miejmy nadzieję, że nikt go nie podbierze), Aka, Pietruszka, Pernis - wszyscy bardzo dobry mecz.
WEdlug oceny obcych, ktory siedziali blisko - najlepsi w Pogni Pernis i Budka, jak spytalem o Rogalskiego to sie zgodzili ze i Rogal
Budka? A co on takiego zrobił? Te jego strzał i wrzutki to nieporozumienie.
Kolejny bardzo dobry mecz Pietruszki. Aka na swoim poziomie a asysta pokazała na co go stać.
Dokladnie, te dwa strzaly Budki w koncowce meczu to antyfutbol w pelni, ale ogolnie na tle najslabszego zespolu w lidze nasza gra nie wygladala zle i powoli dobijamy do strefy pucharowej w co przed sezonem wydawalo sie niemozliwe.
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 01/12/2012 17:16
Obrona i bramkarz dają na prawdę ostatnio radę, jedynie Hricko czasem niepewny w ostatnich meczach.
Budka chyba przypomina sobie powoli jak się gra w piłkę, jeszcze popełnia trochę błędów, ale widoczna jest znaczna poprawa.
Kolenda robi dużo szumu zwłaszcza jak wchodzi z ławki, więc mimo, że krytykowany na zmianę jeszcze się może Pogoni przydać ten zawodnik.
Co do kwestii ataku - zamiast jakiegoś młodego Polaka wpuścić i ogrywać pod koniec spotkania (tak jak to robią niektóre zespoły w Ekstraklasie) to musimy męczyć się z Traore, który kopie się w czoło i nie zasługuje nawet żeby zagrać minuty.
13.50
Niezmiennie śmieszy nas opowiadanie o "wielkim potencjale kibicowskim" w Szczecinie. 400 tysięcy mieszkańców, a na stadionie na każdym meczu tak pusto, że żal patrzeć. Więc pytamy - gdzie są ci kibice?
14.20
Przypominacie sobie jakiś mecz Ekstraklasy, w którym byłaby tak miażdżąca przewaga w posiadaniu piłki? Według statystyk Canalu Pogoń jest przy piłce przez 71% czasu, a Podbeskidzie paradoksalnie nie prezentuje się przy tym tak źle. Ale ma Zajaca.
14.40
Canalowcy tradycyjnie chwalą Macieja Dąbrowskiego (czyżby zainspirował ich Maciej Murawski), a my pozostajemy pod dużym wrażeniem gry Przemysława Pietruszki. Niedawno Jakub Wawrzyniak powiedział, że w reprezentacji na swojej pozycji "jest zastępcą tego, kogo nie ma". Może warto byłoby - nie żartujemy w tym momencie - sprawdzić Pietruszkę? Bardzo dobry piłkarz.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.