Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 13/12/2015 09:35
Ja ta ruda parówka mogła nie widzieć ręki Zubasa? Przecież on był 10 metrów od tej sytuacji i jeszcze miał czysty widok (Lazarus nie biegał po linii jego wzroku)
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 13/12/2015 11:22
I pomyśleć, że Borski to arbiter międzynarodowy
Najsłabiej: Rudol - zdecydowany zjazd od kilku meczy
Najlepiej: Murawski - strach pomyśleć co to będzie jak on zakończy karierę
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 13/12/2015 12:03
Najciekawsze jest że i liniowy nie widział lub nie chciał widzieć.Trudno uwierzyć by obaj nie widzieli.Do schodzącego w tunelu Zubasa liniowy coś ewidentnie mówi.
Afera to by się rozpętała gdyby rękę Rudola polu karnym Borski gwizdnął,PBB strzeliło gola i mecz wygrało.Wyglądało to tak jakby Borski się zorientował że za gruby ten przekręt i odpuścił.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 13/12/2015 12:14
Moje spostrzeżenia:
Jak większość, w Murawskim widzę gracza meczu. Nie pierwszy raz zresztą. I tu uczciwie przyznaję, że byłem największym rafałosceptykiem, gdy do nas przychodził. Myślałem, że kupujemy drugi sort formy i ambicji celem dowiedzenia go do piłkarskiej emerytury. Myliłem się. Bez niego leżymy i kwiczymy.
To Muraś strzelił gola na 1:0. Powtórki analizowałem wiele razy, piłka po pojawieniu się Wladimera nie zmieniła ani o milimetr toru lotu ani rotacji. Co nie zmienia faktu, że to właśnie obecność Gruzina spowodowała taką właśnie reakcję Zubasa. Do bramki się przyczynił ale jej nie strzelił a gadanie, że zrobił to albo głową albo plecami już zupełnie to potwierdza A może nogą? Tak czy siak, brawa dla niego za absorbowanie uwagi Zubasa i drugiego gola!
Brawa dla Listka, też już nie po raz pierwszy. Bez wstydu, krępacji i strachu pcha się w tę naszą dziwną ligę. Szkoda sytuacji z ręką Zubasa, bo miałby chłopak pierwszego gola na koncie.
Ręka Zubasa - wszystko już tu zostało powiedziane, celowe zagranie, świadome - czerwo ewidentne. Portale piłkarskie i fora huczą aż miło z Borskiego, wszak działo się to na linii jego wzroku chyba, że... patrzył gdzie indziej A jednak wg mnie celowo lub nie sędzia "oddał" nam ten błąd kilka minut później. Zagranie Rudola w naszym polu karnym ręką dałoby karnego dla Podbeskidzia przy stanie 0:0 i mogłaby być sraczka.
Małego lubię jak większość tu za serducho i ogólne zaangażowanie ale strasznie mnie wkurwia jak aktorzy i szuka faulu, gdy brakuje mu pomysłu lub szybkości...
Brawa dla Słowika za obronę STRZAŁU głową Czerwińskiego, mega refleks!
Wierzę w 3 pkt z Wisłą
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 13/12/2015 12:52
Warto też wspomnieć, że jedna bramka wpadła też dzięki postawie Listka. Dzięki temu, że zrobił obieg i był za plecami obrońcy, ten nie mógł doskoczyć do Lewandowskiego i powstrzymać go w swobodnym biegu i zdobyciu asysty.
"Ale za to 33 punkty po 20 kolejkach miał… Lech Poznań, który jak wiadomo kilka miesięcy później świętował Mistrzostwo Polski. Ba lechici mieli wówczas identyczny bilans co teraz Pogoń – 8 zwycięstw, 9 remisów i 3 porażki"
Tylko wtedy pyry miały pod koniec tą serię, gdzie wszystko wygrywały.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 13/12/2015 19:09
Bocznego jestem w stanie zrozumieć, że nie widzial. Ręka bramkarza praktycznie przy samym kolanie i z boku zobaczyc czym odbita piłka.. raczej niemożliwe.
No ale z perspektywy Borskiego tego nie widziec ? Kryminał !!!
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 13/12/2015 23:58
Nie wiadomo co by było gdyby dał czerwień. Może Podbeskidzie by się cofnęło, zamurowało bramkę i skończyło by się na 0:0 albo 0:1 po jakiejś kontrze.
Szkoda tylko, że okradł (Zubas ale Ryży mu na to pozwolił) Listkowskiego z praktycznie pewnej bramki. Na pewno dodałaby mu jeszcze pewności siebie a poza tym w sumie należała mu się za dobrą grę w ostatnich spotkaniach.
Ostatnio edytowany przez: Gradus_new, 14 grudnia 2015, 13:25 [1 raz(y)]
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 15/12/2015 05:10
Wydaje mi sie, ze gdyby ich bramkarz dostal czerwona kartke, to bysmy spokojnie wygrali.
Rowniez dlatego, ze musialby wejsc inny bramkarz (nawet nie wiem kto i nie chce mi sie sprawdzac), a prawda jest taka,
ze Zubas mimo wszystko jest niezlym brakarzem i w paru sytuacjach uratowal "Górali".
Nie ma co dywagować z drugiej strony.
Remis na Wisle bylby cenny, dalby w miare spokojna przerwe zimowa, ale ja wierze ze chlopaki powalcza, Wisla nic nie gra, pierwszy raz odkad pamietam Cracovia jest silniejsza niz Wisla,
wiec kto wie...
Chociaz zdaje sobie sprawe, ze tam sie zawsze nam trudno gra.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 17/12/2015 17:56
Bez Brożka czyli nasze szanse wzrosły o jakieś 50 % Ile on nam strzelił bramek od naszego powrotu do ekstraligi ?
U nas jest w klubie dobra atmosfera a Wisła tonie w długach, przegrywa niedawno derby, ma fatalną formę.
W tym sezonie nieźle gramy na wyjazdach. Do tego nasze cztery ostatnie mecze to 10 punktów, a Wisła 4 porażki.
Za to Wisła jest jedną z najgorszych drużyn u siebie w tym sezonie. Ostatni mecz też niezły w naszym wykonaniu. Tzn. nie dobry, ale dało się oglądać.
No kurwa wszystko na nas wskazuje, ale to tylko Polska liga...
Bez Brożka czyli nasze szanse wzrosły o jakieś 50 % Ile on nam strzelił bramek od naszego powrotu do ekstraligi ?
U nas jest w klubie dobra atmosfera a Wisła tonie w długach, przegrywa niedawno derby, ma fatalną formę.
W tym sezonie nieźle gramy na wyjazdach. Do tego nasze cztery ostatnie mecze to 10 punktów, a Wisła 4 porażki.
Za to Wisła jest jedną z najgorszych drużyn u siebie w tym sezonie. Ostatni mecz też niezły w naszym wykonaniu. Tzn. nie dobry, ale dało się oglądać.
No kurwa wszystko na nas wskazuje, ale to tylko Polska liga...
kurs na nas 3.20
Wszystko na nas wskazuj.e. Ale Wisła musi się w końcu przełamać więc pewnie będzie 5:0 dla nich
- Pogoń jest skutecznym zespołem, a w tej dyscyplinie skuteczność jest wypadkową wszystkiego. Można grać brzydko, a zdobywać punkty. I tak naprawdę za to jesteśmy rozliczani. Wrażenia artystyczne nie mają żadnego znaczenia i nas też to dotknęło, bo zagraliśmy tutaj w Krakowie kilka bardzo dobrych spotkań, a robiliśmy tylko po punkcie, choć zdecydowanie powinniśmy "kasować" po trzy. Pogoń to doświadczony zespół. Ma wielu zawodników, którzy prezentują naprawdę duże umiejętności, a co do sposobu gry Pogoni, to jest on dobrany przez trenera. I jest on przekonany co do tego, że jest to jedyny i skuteczny sposób. Nie chciałbym z tym dyskutować i nadmiernie oceniać pracy trenera i tego jak ten zespół wygląda. Pogoń jest skuteczna i to jest najważniejsze - przyznał Broniszewski.
Trener Wisły o grze i dyspozycji Pogoni..
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
- Pogoń jest skutecznym zespołem, a w tej dyscyplinie skuteczność jest wypadkową wszystkiego. Można grać brzydko, a zdobywać punkty. I tak naprawdę za to jesteśmy rozliczani. Wrażenia artystyczne nie mają żadnego znaczenia i nas też to dotknęło, bo zagraliśmy tutaj w Krakowie kilka bardzo dobrych spotkań, a robiliśmy tylko po punkcie, choć zdecydowanie powinniśmy "kasować" po trzy. Pogoń to doświadczony zespół. Ma wielu zawodników, którzy prezentują naprawdę duże umiejętności, a co do sposobu gry Pogoni, to jest on dobrany przez trenera. I jest on przekonany co do tego, że jest to jedyny i skuteczny sposób. Nie chciałbym z tym dyskutować i nadmiernie oceniać pracy trenera i tego jak ten zespół wygląda. Pogoń jest skuteczna i to jest najważniejsze - przyznał Broniszewski.
Trener Wisły o grze i dyspozycji Pogoni..
Czy nie ma trochę racji?
Daleko od Szczecina, ale miłość jeszcze większa! Tylko Pogoń!
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.