- Z bardzo mocno w tym sezonie Cracovia
- Z Legia, ktora jest w czolowce i wiadomo, najwiekszy klub w Polsce
- Z aktualnym mistrzem, ktory jest na fali
Szkoda, ze tyle tch remisow, ale ogolnie nie jest zle.
Dziś kolejny wieczór cudów: Wlado strzela, Przybeś daje dobrą zmianę, Rudol zasuwa aż miło (w drugiej połowie) a Lewandowski daje piłki otwierające drogę do bramki.
Dobrze pograli, parę ładnych akcji się udało. Najwidoczniej kryzys za nami.
Z tym Rudolem to Cię zdeka poniosło...Ja patrzeć na niego nie moge...jest takim drewnem bez żadnej techniki, że głowa boli. Ekstraklasa to o dwie ligi za wysoko dla niego. Dobra druga połowa, Muraś na wysokim poziomie, fajnie Władek.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 12/12/2015 17:39
Trzeba oddać Cześkowi że w drugiej połowie dal dobre zmiany. Lado wszedł i pozamiatał a Przybecki prawie zaliczył 2 asysty. Po prostu dobry mecz i miła dla oka gra co nie jest u nas regułą.
Malecki niestety marnie. To samo Aka który sabotował większość akcji ofensywnych.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Trzeba oddać Cześkowi że w drugiej połowie dal dobre zmiany. Lado wszedł i pozamiatał a Przybecki prawie zaliczył 2 asysty. Po prostu dobry mecz i miła dla oka gra co nie jest u nas regułą.
Malecki niestety marnie. To samo Aka który sabotował większość akcji ofensywnych.
Zmiany bardzo dobre, a chciałbym zauważyć jak symptomatycznie zmienił się sposób grania po wejściu Władka. Piła na 25 metr, Władek przyjmuje obrońca na plecach i rozdziela piłki, ten sam styl co na początku sezonu ze Zwolakiem. W ten sposób naprawdę gra im idzie, jak trzeba to cofnięcie do Murasia, który widzi więcej opcji (podłączający się obrońcy), jak jest szansa to na wolne pole po skrzydłach/Aka. Widać było, że w takiej grze dobrze się czują, dobrze ogląda się drużynę, która wie co chce grać
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 12/12/2015 18:21
Trzeba też oddać, że Lewandowski gra co raz lepiej. Chyba ta przygoda z włoską piłką coś go nauczyła. Gra przede wszystkim lepiej w obronie. A i w ataku całkiem nieźle, w szczególności gdy nie Małeckiego, bo sposób w jaki gra Mały, utrudnia lewemu obrońcy grę w ofensywie.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 12/12/2015 18:23
Dzisiaj w ogóle Pogoń zagrała dobry mecz - przez większość spotkania trzymaliśmy się przy piłce i co najważniejsze nie pozbywaliśmy się jej w głupi sposób.
Prawdę mówiąc to już koło 30-tej minuty spotkania byłem przekonany, ze tego meczu nie przegramy.
Podbeskidzie grało jedną z najgorszych piłek jakie można oglądać w tej lidze - bardzo słabo w środku pola, niepewna obrona, brak zęba z przodu. Takich rywali trzeba rozkładać na łopatki w takim stylu jak dzisiaj to zrobiliśmy.
Plus:
- Listkowski - bardzo dobrze, zapieprza za dwóch. Oby te słuchy o przedłużeniu kontraktu okazały się prawdą.
- Murawski - profesor. Ładna asysta, a do tego bardzo dobra gra.
- Czerwiński - sporo dobrych interwencji, najpewniejsze ogniwo defensywy. Poza "strzałem", który ładnie wyjął Słowik - bez zarzutu.
- Słowik - rewelacyjna parada przy strzale Czerwińskiego, poza tym raczej bezrobotny. Skupiał się głównie na przedłużaniu gry.
- Lewandowski - nie wiem co się stało z tym piłkarzem, ale ostatnio bardzo podoba mi się jego gra - nieźle w tyłach, z przodu z POMYSŁEM bez bezmyślnego kopania na piłę, skutkiem tego np. dzisiejsza asysta.
- ZMIANY! - nareszcie dobre, bardzo dobre wejście Przybeckiego (mocno rozruszał prawą stronę) no i Lado, który w końcu się przełamał.
Średnio:
- Fojut - niestety, zniżka formy widoczna od kilku spotkań. Sporo niepewności, dużo niecelnych podań.
- Małecki - parę razy nieźle pociągnął, ale bez błysku. Zmiana w połowie spowodowana czymś innym niż gra?
- Matras - przy kilku sytuacjach mógł się zachować dużo lepiej. Z drugiej strony poniżej pewnego poziomu nie zejdzie.
Słabo:
- Rudol - niestety, jakoś do 60-tej minuty katastrofa. Przez większość meczu każda akcja jego stroną to palpitacja serca. Do tego z przodu niecelnie.
Oby tak dalej, seria 3 zwycięskich meczów to nasza najlepsza seria w tym sezonie - fajnie byłoby ją przedłużyć na Wiśle, ale tam będzie już dużo ciężej niż w dzisiejszym meczu.
Frekwencja katastrofalna 3500 na meczu w sobotę przy niezłej (jak na zimę) pogodzie to wstyd ...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.