To wszystko kosmetyczne zmiany. Nie byloby wspominania Rogala bez zmiany trenera. Wtedy nie gralibysmy w Gdansku tylko moze podejmowalibysm Cracovie albo inna druzyne adekwatna do naszego poziomu.
W rozsądnym budowaniu klubu od podstaw w oparciu o wychowanków i młodych z regionu i talentów z Polski.
Potęgą nie jesteśmy, ale wszystko idzie w dobrym kierunku, nie chce mi się więcej tłumaczyć.
Chcesz sukcesów tu i teraz, a to niemożliwe na ten moment i rozumiem to rozgoryczenie, ale od lat w Szczecinie nie było tak optymistycznej wizji na najbliższe lata.
A porownujac jednak gre? Za 0:1 jest tyle samo punkto co za 1:3.
Porównując grę to trudno wskazać gdzie była większa padaka z naszej strony teraz czy wtedy. Jednak wtedy Rogalski to był największy antybohater i doprawdy nie wiem jak można pisać, że z Rogalskim w składzie zagralibyśmy o wiele lepiej. Co do wyniku akurat w tym przypadku jest różnica. Gdyby wyniki były odwrotne tzn w pierwszym meczu 1:3, a teraz 0:1 to wczorajszy mecz byłby grany w Gdańsku, a my bibyśmy na 8 miejscu po zasadniczym sezonie.
To wszystko kosmetyczne zmiany. Nie byloby wspominania Rogala bez zmiany trenera. Wtedy nie gralibysmy w Gdansku tylko moze podejmowalibysm Cracovie albo inna druzyne adekwatna do naszego poziomu.
Kosmetyczne zmiany jednak robiące różnicę.
Pieniądze to nie wszystko.... potrzebne są jeszcze złoto i diamenty.
Pomyśl szerzej.Nie mamy dużej i wyrównanej kadry. Sporo młodych, którzy będą stanowić fundament Pogoni na lata.
Muszą ich ogrywać, żeby taki Walski, czy inny Obst byli gotowi do gry od początku następnego sezonu w Ekstraklasie.
Wszystko idzie w dobrą stronę. Jeszcze parę lat temu nie mieliśmy żadnych perspektyw na taki rozwój, a teraz chłopaki po 18-20 lat już grają
i to grają coraz więcej i lepiej. Z tego będzie i wynik sportowy i później pieniądze.
Nie ma stadionu i nie będzie, kibiców też wielu nie mamy jak widać, także nie ma się co obsrywać o sukcesy. Tyle lat był klub źle zarządzany to i brak sukcesów w gablocie, teraz w końcu jest jakieś światełko w tunelu, że idąc tą drogą może w końcu coś wygramy. Chyba, że Legia zgarnie 50 mln zł za grupe LM i odskoczy lidze na 10 lat.
Jest dobrze, niech se piłkarzyki dograją sezon.
Moim zdaniem nie do końca dobrze to wygląda także w perspektywie. Jeżeli aż tak dużo młodych będzie grało, do tego jeszcze "odpukać" wyróżniających się będą sprzedawać, to łatwo sobie można wyobrazić gdzie to może doprowadzić.
Jeżeli chodzi o grę młodych to oczywiście jestem za, ale nie w ilości takiej jak w meczu z Lechią. Przy takiej ilości młodych i to jeszcze cała defensywa "młodzików" to to jest jakiś ewenement mnie nie bardzo przekonujący
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 10/05/2015 21:39
dopóki Rogalski i Frączczak będą w Pogoni nigdy nasza drużyna nie będzie grała o najwyższe cele.dlaczego?! są w naszej drużynie układy i układziki.ci dwaj mają za dużo do powiedzenia.dzięki nim odstrzelono Wdowczyka.czy ktoś zwrócił uwagę jak ,,dobrze" o nich wypowiada się Michniewicz ... Azoty chcą wyłożyć dużą kasę,ale p.Mroczek chce mieć na wszystko wpływ,a oni chcą rządzenia klubem na trochę innych zasadach niż dotychczas.przerwa letnia pokaże co z tego wyniknie.
dopóki Rogalski i Frączczak będą w Pogoni nigdy nasza drużyna nie będzie grała o najwyższe cele.dlaczego?! są w naszej drużynie układy i układziki.ci dwaj mają za dużo do powiedzenia.dzięki nim odstrzelono Wdowczyka.czy ktoś zwrócił uwagę jak ,,dobrze" o nich wypowiada się Michniewicz ... Azoty chcą wyłożyć dużą kasę,ale p.Mroczek chce mieć na wszystko wpływ,a oni chcą rządzenia klubem na trochę innych zasadach niż dotychczas.przerwa letnia pokaże co z tego wyniknie.
Masz takie informacje, czy tylko przypuszczasz ?
Powaznie pytam, bez szydery i spiny.
Komisja przyznała licencje na grę w rozgrywkach UEFA w sezonie 2015/2016 następującym klubom: Cracovia, GKS Bełchatów, Górnik Łęczna, Górnik Zabrze, Jagiellonia Białystok, Lech Poznań, Lechia Gdańsk, Legia Warszawa, Piast Gliwice, Podbeskidzie Bielsko-Biała, Pogoń Szczecin, Śląsk Wrocław, Wisła Kraków. Korona Kielce oraz Zawisza Bydgoszcz nie składały wniosku o licencje UEFA.
Komisja nałożyła następujące nadzory finansowe:
Na Pogoń Szczecin w zakresie realizacji ugód zawartych z pracownikami. Klub został jednocześnie zobowiązany do spłaty wszystkich ugód w uzgodnionych terminach bez prawa ich dalszego odraczania.
Z tym nie podejściem do dzieci to serio jedna wielka żenada
A zaczyna się od kasowania maluchów na bramce. W klubach ceny wejścia dzieciaka na mecz to 1-5 PLN, a ja za trzylatka muszę zapłacić 16 PLN. I jeszcze ochrona próbuje dzieciakowi butelkę z wodą na bramce zabrać, chyba po to, żebym musiał mu Bosmana zafundować...
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 13/05/2015 08:31
Czy mecz Górnik - Pogoń będzie transmitowany na żywo na którymś z kanałów C+? W tej chwili wygląda na to, ze jedyne na co można liczyć to retransmisja o 6 rano w poniedziałek. Teraz się pozmieniały kanały C+, więc może tylko nie mogę znaleźć.
Czy mecz Górnik - Pogoń będzie transmitowany na żywo na którymś z kanałów C+? W tej chwili wygląda na to, ze jedyne na co można liczyć to retransmisja o 6 rano w poniedziałek. Teraz się pozmieniały kanały C+, więc może tylko nie mogę znaleźć.
Mecz chyba do obejrzenia na kanale 38 platformy NC+. Środkowy palec od nich dla abonentów kablówek...
Mecz chyba do obejrzenia na kanale 38 platformy NC+. Środkowy palec od nich dla abonentów kablówek...
jakby tego było mało kolejny mecz z Wisła na wyjeździe na NC+sport...czyli dla tych co maja pakiety canal+ w kablówce oba nasze wyjazdy nie do oglądnięcia na żywo..
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 13/05/2015 13:30
pierdolic te c+. takie koszty a ciagle zmieniaja kanaly i wymyslaja nowe. jedna wielka zenada. tak sie konczy monopol na produkt jakim jest ekstraklasa. szkoda, ze polsat stracil prawa.
jakby tego było mało kolejny mecz z Wisła na wyjeździe na NC+sport...czyli dla tych co maja pakiety canal+ w kablówce oba nasze wyjazdy nie do oglądnięcia na żywo..
Multimedia to kablówka i nsport jest.
masz racje...ja niestety mam Netie ,w UPC tez chyba nie ma.
Wg Parady przewidywany skład na Górnika: Janukiewicz - Rudol, Golla, S. Murawski,, Nunes - Rogalski, Murawski - Frączczak, Akahoshi, Kun - Zwoliński.
mialem sie nie odnosic do słów parady bo wiadomo jak jest, ale jesli ten sklad sie potwierdzi tj. wyjasni sie kilka spraw
a) sebastian murawski na srodku obrony, gosciu z nikad, wiem ze są problemy ale hernani i koj sa chyba zdrowi ? gdybysmy grali o cos, tj. o medal, to na 100% michniewicz wystawil by do gry hernaniego lub koja, ze wzgledu na chocby doswiadczenie, natomiast nie gramy o nic, wiec w sparingu z Gornikiem zagra sobie jakis anonim
b) jesli Kudła nie łapie sie na bramke mimo tego ze to sparingi i mimo przecietnej formy Radka, to znaczy, ze jego czas w tym klubie definitywnie sie skonczyl i mimo to ze moze byc kumaty, w porzadku gosc itd to nie jest konkurencja dla radka
c) michniewicz zrobił spinke zeby wejsc do 8, udało sie, wiec teraz wyjebka i urlopik krajoznawczy po Polsce bo jak to sam przyznal "W Szczecinie nie ma presji"
ale jesli sie godzicie na takie zachowania trenera, ktory otwarcie mowi ze gramy o nic i mowi i czyni (zmiany i sklad z lechią, to oddanie meczu) , ze nikt mu nic nie zrobi i nikt nic nie wymaga, to nie wiem czy wy jestescie kibicami tego zespolu ?
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 13/05/2015 21:21
Hernani nie jest w 100% sprawny. Murawski miał już ostatnio grać w 1. składzie w miejsce Walskiego. Koj widocznie jest w słabej dyspozycji, skoro ostatni przy absencjach obrońców nie było go nawet w 18 meczowej.
Najpierw marudzicie, że sami emeryci grają w Pogoni i szrot spoza Polski zamiast młodych, a jak już młodzi zaczynają grać to źle, bo to liga, a nie sparingi Zdecydujcie się w końcu. Pogoń idzie dobrym torem (patrz młodzież) i to w przyszłości zaprocentuje. Grosicki jak swego czasu wchodził do składu to też niektórzy pukali się w czoło
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 13/05/2015 21:29
@DP nie spinaj sie bo Ci cos strzeli. Michniewicz mial cel utrzymac Pogon w lidze. Zrobil to najszybciej jak bylo to mozliwe.
Owszem chlapnal tekst z brakiem cisnienia na wyniki w osemce, ale ktos mu na to pozwolil, poinstruowal czego sie od niego oczekuje. Zgadzam sie, ze to pod wzgledem sportowym gorzej niz marne, ale jesli ktos w tym klubie ma pomysl na kolejny sezon i czescia tego pomyslu jest odpuszczenie 7 meczy na wiosne to lepiej tak niz spinanie sie w obawie o wyniki z potegami wysp owczych itp, a pozniej udreka na ligowych boiskach. Emocje w tym sezonie dla Pogoni i jej kibicow sa juz zakonczone. zle? moglo byc duzo gorzej.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 14/05/2015 09:03
Ja jestem podobnego zdania. Gra w pucharach w naszej sytuacji organizacyjno - kadrowej to obłęd. Ktoś w klubie pewnie zdaje sobie z tego sprawę i nie ciśnie na wyniki. Cel został osiągnięty i to jest najważniejsze.
I taka dygresja.. Po co grać oklepanym składem skoro w przyszłym sezonie połowy z chłopaków moze nie być ? To najlepszy moment żeby zawodnicy pokroju Murawskiego S. czy Obsta zapoznali się z ekstraklasą. Nawet niech dostaną sraczki z tego powodu, ale jeżeli przymierzani są do szerokiego składu to lepiej niech mają tą sraczkę teraz niż w przyszłym sezonie gdy będzie musiał walczyć o ważne pkt np z Legią czy Lechem.
Nie byłoby też głupim rozwiązaniem gdyby kilka meczów bronił Kudła, o ile klub wiąże z nim jeszcze jakiekolwiek nadzieje..
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.