Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 17/08/2014 14:22
Według mnie Małecki wczoraj serio zagrał przyzwoicie. Może brakuje mu zdecydowania w polu karnym, ale ciągnął ładnie akcje do przodu, kilka razy faulowany w sytuacji gdzie praktycznie piłka powinna byc stracona, no i wybronił jedna setke Teodorczyka, już ktoś inny o tym wspomniał.
Problem ze skrajnymi obrońcami to zasadniczo nasz ogólnokrajowy dylemat. Pogon to tylko dobitny przykłąd na ten stan rzeczy. Juz zrobiliśmy lewego obrońce z pomocnika, Pietruszka sie nazywał wyszło to dość sredno, takze przekwalifikowanie Rogalskiego jest mocno ryzykowne. Ale z drugiej strony gorszym od Lewandowskiego pewnie nie bedzie... Choc mamy jeszcze w odwodzie Lisowskiego i mam nadzieje ze on okaze sie papierkiem lakmusowym w tej sytuacji, bo Lewandowskiego mam juz serdecznie dość.
A Małecki mimo szczerych chęci jesli sie nie ogarnie to rozniez do odstrzału. Ale ja szczerze nie wiązałem z nim wielkich nadziei, tlkaze rozczarowanie jakby mniejsze.
Aaa, mam nadzieje ze cofniecie Frączczaka było tylko doraźne spowodowane spowodowana sytuacja, bo inaczej to bedzie jesz groteska.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 17/08/2014 16:49
Pojawiła się w internecie statystyka mówiąca, że Lech za Rumaka gdy obejmował w meczu prowadzenie (takich sytuacji było 59), aż 50 razy zwyciężał w takich spotkaniach, 8 razy remisował i tylko raz przegrał.
Ja bym poczekał z ocenami do końca rundy. Chłopak debiutował w meczu z trudnym przeciwnikiem, na murawie raczej nie zbyt idealnej do stylu gry japończyków. Zobaczymy jak się zaprezentuje w meczu u siebie z rywalem, którego będziemy mieli na przysłowiowym widelcu. Z tego co pamiętam Aka podobnie wyglądał przez pierwsze miesiące. Wydawało się, że fizycznie nie ma prawa zaistnieć wówczas w pierwszej lidze. Wielu (w tym ja) stawiało na nim krzyżyk, a jak zaskoczył, to został gwiazdą ligi.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 17/08/2014 23:00
Ja bym poczekał z ocenami do końca rundy. Chłopak debiutował w meczu z trudnym przeciwnikiem, na murawie raczej nie zbyt idealnej do stylu gry japończyków. Zobaczymy jak się zaprezentuje w meczu u siebie z rywalem, którego będziemy mieli na przysłowiowym widelcu. Z tego co pamiętam Aka podobnie wyglądał przez pierwsze miesiące. Wydawało się, że fizycznie nie ma prawa zaistnieć wówczas w pierwszej lidze. Wielu (w tym ja) stawiało na nim krzyżyk, a jak zaskoczył, to został gwiazdą ligi.[/cytat]
Aka na pewno był bardziej agresywny i podejmował tą pierwszo-ligową łupankę. Jakoś na początku jego pobytu w Szczecinie wyłapał czerwoną kartkę za "przepychanki" czy jakiś brutalny wślizg w meczu u siebie, u Okuno tego nie było widać. Tego wkurwienia że go przestawiają on poprostu sie odbijał od innych. Ma jeszcze chwile czasu i mam nadzieje że fizycznie będzie wyglądał lepiej bo bez tego będzie mu ciężko.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 17/08/2014 23:20
W Serbii duzo delikatniej pewnie sie nie gralo. Pozycja rozgrywajacego jest newralgiczna. Trudno byc mozgiem zespolu w debiucie, musi sie zgrac i zrozumiec z druzyna, wtedy moze cos z tego bedzie. Rzucony na gleboka wode, co oznacza ze na treningach cos tam prezentuje. Dajmy mu czas na aklimatyzacje (tez nienawidze tego argumentu, ale w niektorych przypadkach ma to jednak znaczenie).
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 18/08/2014 07:14
Mi się wydawało,że on lepiej niż Aka na nogach stoi i nie daje się tak łatwo jak Aka,szczególnie pod koniec swojego pobytu u nas,przewracać.Aka też długo nie pokazywał nic wielkiego i spadała na niego krytyka.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 18/08/2014 11:15
Takiego pilkarza mozna ocenic, po pierwsze jak rozegra wiecej spotkan, a po drugie jak zagramy mecz, w ktorym druzyna bedzie prowadzic gre.
Nie ludzmy sie, ze z Lechem na jego terenie bedziemy grac atak pozycyjny.... To jest badz co badz wicemistrrz Polski, ktory co roku wchodzi do pucharow, do tego z innym trenerem na lawce.
Inna sprawa, ze przegrywaja tam z amatorami
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 18/08/2014 18:27
Trzeba mu dać więcej czasu, może odpali. Wdowczyk mówił, że na treningach prezentuje się bardzo dobrze, ale skąd my to znamy... Czyżby syndrom Popary? Na treningach gwiazda, na meczach przeciętniak.
Chłop zagrał dopiero jeden mecz przeciwko najmocniejszemu rywalowi po Legii a tu już pojawiają się krytyczne komentarze. Dajcie mu potrenować i pokazać co potrafi , skoro Wdowczyk po parunastu dniach treningów wystawił w pierwszym składzie to znaczy że ma wystarczające umiejętności na ekstraklapę.
Nowym nabytkom trzeba dać szanse .Poprzednio z tym dawaniem szans było słabo , mało występów i zazwyczaj wszyscy zostali "odpaleni" po rundzie.Mam nadzieje, że to się zmieni .
Ostatnio edytowany przez: Frenzy48, 19 sierpnia 2014, 16:22 [1 raz(y)]
Głupota jest sprawą prywatną jednak jej skutki są społeczne.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 19/08/2014 21:54
Oglądając kulisy meczów widać nie tylko dobrą atmosferę i humor w drużynie, widać też, że nasi piłkarze zaczęli w siebie wierzyć, widać tą pewność. Myślę, że spokojnie możemy powalczyć o to 3 miejsce (Legia i Lech trochę jednak wyprzedzają tą ligę) i myślę, że nasi piłkarze to czują, że jesteśmy obecnie jedną z najlepszych drużyn w Polsce Tak, to staje się faktem, nie na darmo trenerzy przeciwnych drużyn powtarzają to na konferencjach.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 21/08/2014 11:55
Mam nadzieję , że Wdowczyk przypomniał chłopakom o kompromitującej porażce 0:5 w tamtym sezonie z Wisłą w Krakowie i piłkarze będą gryźć trawę aby zrewanżować się krakowianom za ten wstydliwy występ.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 21/08/2014 12:07
A ja mam nadzieje, że nie wyskoczy ku naszej rozpaczy z taktyką jak na Piasta mówiąc wyraźnie o długich lagach za plecy obrońców.
Jak zagramy kombinacyjnie jak dwa pierwsze mecze sezonu to Zwolak znów coś ustrzeli. Z drugiej strony jesteśmy faworytem u siebie, a to zapowiada remis (mistrzowie remisów) bo nasi z "tak wielką presją" grać nie potrafią.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 21/08/2014 12:12
Liczyłem że z Robakiem to ściema. I po cichu nadal liczę, bo przecież podanie 18 do niczego nie zobowiązuje chyba.
Jeżeli jednak taki skład zostanie, to wszystko będzie zależało od 2 linii. Podstawą będzie spacyfikowanie Stilica. To zadanie powinien dostać Matras.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.