Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 18/05/2014 14:23
Jeśli dobrze liczę kartki, to w Poznaniu zagramy bez Frączczaka i Lewandowskiego... Zatem albo Lisowski dostanie w końcu swoją szansę, albo czekają nas eksperymenty...
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 18/05/2014 16:18
Wydaje się, że pogłoski odnośnie przetrenowania w Pogorzelicy przed grupą mistrzowską są prawdziwe. Nie wygląda to najlepiej. Przyznam szczerze, że byłem bardzo sceptycznie nastawiony do transferu Murawskiego. Kolejny pomocnik do tego wiekowy i delikatnie rzecz ujmując nie posiadający najlepszej postury, ale od kilku spotkań jest najlepszy na boisku i aż strach pomyśleć co by było gdyby przy obecnej formie obrony jego zabrakło... Sędziowie jak zwykle w Szczecinie lecą w chuja. Niestety po wpuszczeniu 3 środkowego obrońcy czułem, że to tak się skończy.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 18/05/2014 16:20
BRACIA!
Łatwo jest krytykować drużynę po trzech porażkach, ale wiecie co powinniśmy teraz zrobić po tym jak już trochę ponarzekaliśmy? ODWROTNIE! Właśnie teraz przed jakże ważnym i prestiżowym meczem w Poznaniu wspomóc Pogoń na treningu żeby chłopaki poczuli mega wsparcie i znów uwierzyli we własne siły! (już nie raz w tym roku udowodnili, że potrafią grać i wygrywać!) Dali nam dużo radości w tym sezonie, niech zobaczą, że jesteśmy z nimi! TYLKO POGOŃ!
Ostatnio edytowany przez: ArP, 18 maja 2014, 16:29 [2 raz(y)]
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 18/05/2014 16:48
Skoro o grze w pucharach możemy już tylko pomarzyć, pozostałe trzy spotkania powinny zostać potraktowane eksperymentalnie. Gramy z dwoma bardzo dobrymi drużynami, gdzie młodsi zawodnicy lub wieczni zmiennicy mogliby nabierać ekstraklasowych szlifów. Przydałoby się odspawać Kudłe od ławki, dać szanse Kozłowskiemu etc.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 18/05/2014 16:56
według mnie nie bedzie eksperymentów na Lecha.. za Lewego zagra Rudol tak jak w mecz u nas a na prawej Lisowski w pomocy za AF9 zagra Bąk ( o ile się wyleczy)...
Skoro o grze w pucharach możemy już tylko pomarzyć, pozostałe trzy spotkania powinny zostać potraktowane eksperymentalnie. Gramy z dwoma bardzo dobrymi drużynami, gdzie młodsi zawodnicy lub wieczni zmiennicy mogliby nabierać ekstraklasowych szlifów. Przydałoby się odspawać Kudłe od ławki, dać szanse Kozłowskiemu etc.
Teoretycznie możemy jeszcze prześcignąć Lechię a wtedy przy braku licencji dla Wisły i Ruchu jesteśmy w LE.
Wydaje się, że pogłoski odnośnie przetrenowania w Pogorzelicy przed grupą mistrzowską są prawdziwe. .
Przecież z tego co tam pokazywali materiałów, to ten wyjazd polegał na spotkaniu z rodzinami, odpoczynkiem, zregenerowaniem sił, wycieczkami w różne miejsca i tyle. Nie licząc podstawowego treningu, to nie widziałem żeby harowali tam.
A co do opinii wyżej, że jeszcze mamy szanse prześcignąć Lechię w walce o Puchary.... Weź, tutaj na forum wchodzą też piłkarze, jeszcze to przeczytają i znów ze strachem będą podchodzić do następnych meczy. Nie strasz ich : P
Teoretycznie możemy jeszcze prześcignąć Lechię a wtedy przy braku licencji dla Wisły i Ruchu jesteśmy w LE.
Kozłowski? A on już wyleczył kontuzję?
Kozłowski nie zagra do końca sezonu, kontuzja z Kielc okazała się poważna.
Ja obawiam się, że z Lechem do obrony wróci Frączczak i będzie pozamiatane. Lisowski to już chyba pakuje walizki i szuka nowego klubu. Od wielu meczów nie było go w 18 meczowej. Prędzej Koj zagra niż on.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 18/05/2014 17:56
Z ciekawości zapoznałem się ze statystykami najlepszych asystentów bramek w lidze. Słabiutko to u nas wygląda.
1. Aka - 9
2. Murawski - 3!
3. Taku - 3
4. Tchami, Dąbrowski, Robak, Rudol -2
5. Małecki, AF9 -1!
Strasznie słabo to wygląda, szczególnie skrzydła i nasi ponoć ofensywni obrońcy. Lewy - 0 asyst! Wnioski nasuwają się same.
Dla porównania Lech:
11 Gergo Lovrencsics
9 Kasper Hamalainen
6 Barry Douglas Lech
5 Łukasz Teodorczyk
5 Szymon Pawłowski
3 Dawid Kownacki
3 Hubert Wołąkiewicz
2 Daylon Claasen
według mnie nie bedzie eksperymentów na Lecha.. za Lewego zagra Rudol tak jak w mecz u nas a na prawej Lisowski w pomocy za AF9 zagra Bąk ( o ile się wyleczy)...
Przeciez w meczu u nas za kartki wylecial Fraczczak (za niego wlasnie zagral Rudol) oraz Dabrowski (w jego miejsce gral Hernani). Lewy wyszedl w peirwszym skladzie i wywalczyl nawet karnego. Nie dosc,ze mamy tragiczna obrone to teraz jeszcze zdziesiatkowana. Wyczuwam trening strzelecki w najblizszych dwoch meczach, w ktorych bedzie zapewne od groma stalych fragmentow gry...
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 18/05/2014 18:08
Z tymi pogromami to bym nie przesadzał, Pogoń gra słabo, ale nie jest to poziom katastrofy. Może i skończy się porażką, może niekoniecznie jednobramkową, ale to nie jest jeszcze poziom dna, żeby wieszczyć nie wiadomo jakie przegrane... Wiadomo, że skoro z Lechią i Zawiszą się nie udało, to z Lechem i Legią będzie jeszcze ciężej, ale przecież mecz meczowi nierówny. Przekonaliśmy się o tym kilka razy w złą stronę (z 5:1 z Lechem na 0:0 z Podbeskidziem, z 4:0 z Piastem na 1:2 z Widzewem), może przekonamy się o tym w drugą stronę w najmniej spodziewanym momencie... chociaż tak, to już podbiega pod marzenia ściętej głowy
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 18/05/2014 18:13
Moze tak moze nie. W tej rundzie mielismy 4 parodystow w obronie. 2 z nich wypada i nawet nie widac innych parodystow, ktorzy mogliby zagrac na tej pozycji. Skonczy sie pewnie tak, ze na lewej zagra Fraczczak (...) a na prawej Lisowski, ktory jest objezdzany nawet w rezerwach. Nic dobrego to nie wrozy, ale moze to zle dobrego poczatki
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 18/05/2014 19:03
Tak, chodzilo mi o Rudola zamiast AF9, no ale sadze, ze preedzej wyjdziemy 3 stoperami niz z Lisowskim czy kimkolwiek innym na LO, zwlaszcza, ze sezon i tak juz w dupe.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.