Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 21/02/2014 23:28
Janukiewicz - parę KAPITALNYCH interwencji, bramka dla Lecha też mogła nie paść gdyby lepiej (pewniej) zachował się jeden z obrońców, któremu zabrakło zdecydowania przy pójściu do piłki odbitej przez Radka. Poza paroma niepewnymi wyjściami przy rogach i słabymi wykopami Radek po raz kolejny zasługuje na najwyższą notę.
- Rudol - według mnie drugi zawodnik meczu obok Robaka. Na swojej stronie praktycznie nie do przejścia, zero tremy - wyglądał jakby był już ekstraklasowym wyjadaczem, widać że na tej stronie się dobrze czuje i jeśli tak dalej pójdzie będziemy mieli świetnego zastępcę dla słabego w obronie Frączczaka.
- Hernani - dużo wygranych pojedynków główkowych, wybić na uwolnienie, raz czy dwa zdarzyło mu się mądrze przytrzymać piłkę - również bardzo dobry występ.
- Golla - poza paroma niepewnymi wyjściami zagrał w porządku - szkoda, że zszedł z kontuzją, ale po meczu kiedy skakał przez bandę reklamową już tak groźnie to nie wyglądało, oby bo obrona nam się ostatnio dość poważnie sypie.
- Lewandowski - najsłabszy dzisiaj z bloku obronnego, parę razy spóźniony, w końcówce (ostatnie 10 minut) brak sił na powroty, parę niepewnych interwencji.
- Akahoshi - dużo lepszy występ niż w Gdańsku. Kolejne asysty plus bardzo dobry przegląd pola, poza paroma głupawymi stratami w tym meczu nie ma co się do Japończyka przyczepić.
- Ława - fajnie, ambitnie walczył do końca. Dzisiaj więcej przechwytów i przerywanych akcji - parę razy popisał się swoimi głupkowatymi technicznymi popisami co kończyło się groźną kontrą, ale było to już przy wysokim prowadzeniu więc w tym przypadku można mu to puścić płazem.
- Rogalski - w pierwzej połowie sporo odbiorów. Zauważyłem, że ostatnio gra bardzo agresywnie przez co łapie głupie kartki, które w konsekwencji mogą kiedyś okazać się nieprzyjemne (ewentualna czerwień).
- Murayama - fajna asysta przy bodajże 4-tej bramce Robaka, parę niezłych rajdów, ale według mnie wciąż zbyt łatwo daje się przepychać i zbyt często odpuszcza - niemniej dzisiaj w paru ackcjach z Akahoshim zagral tak jak nas do tego przyzwyczaił dawniej.
- Małecki - według mnie brakuje mu trochę szybkości, ale gra przyjemnie dla oka i potrafi bardzo dobrze wyprowadzić/poprowadzić kontrę. Będą z niego ludzie.
- Robak - brak słów, klasa sama w sobie. Napastnik idealny, według mnie najlepszy w tym momencie w Ekstraklasie. Jeden z najlepszych transferów Pogoni ever.
Zmiany:
- Bąk - wziął udział przy 5-tej bramce zakładając 'dziurę' przy podaniu do Akahoshiego, rozruszał trochę przód - ale był to już moment meczu gdzie wszystko było jasne więc nie był zbyt widoczny.
- Popara - parę znakomitych przechwytów, widać że ma duży potencjał na defensywnego pomocnika.
- Moustapha - niewidoczny, bez oceny.
Frekwencja dobra, oby tak na kolejnych meczach - dzisiejsze spotkanie z Lechem to był taki impuls dzięki któremu sporo przypadkowych kibiców może złapać 'zajawkę na Pogoń'. Jedyne co nieco dziwi to brak jakiejkolwiek oprawy.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 21/02/2014 23:43
Wróciłem. Gardło zdarte. Człowiek ma większe czy mniejsze problemy w życiu, ale takie chwile..takie mecze sprawiają, że przez ten moment nie liczy się nic kompletnie. Z każdym golem napawałem się triumfem na słowikami. Po końcowym gwizdku przez te parenaście minut liczył się tylko ten moment..moment zdruzgotania lecha. Dzięki
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 21/02/2014 23:59
Nie ważne które miejsce zajmiemy na koniec, pewnie jeszcze pare porażek sie trafi, ale jedno jest pewne - wyszliśmy z cienia i każdy musi sie z tą drużyną liczyć.
Puenta dla mnie jest jedna. Tak wygląda nagroda za te wszystkie lata tułaczki w niższych ligach.
Dziękuję bardzo całej drużynie, trenerowi i całej Pogoniarskiej braci.
Teraz jest czas radości - nie oszczędzajcie się w świętowaniu
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 22/02/2014 00:04
Na kanale "n" zaczęła się właśnie druga połowa. Jak ktoś był na stadionie i chce teraz obejrzeć to polecam.
Warto dla samych siatek zakładanych pyrom, przez Bąka i Akę....
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 22/02/2014 00:37
Brak słów. Wszyscy zagrali na wysokim poziomie, jedni fenomenalnie (Robak), inni nieco gorzej. Rozjechali Pyrusów, teraz wszyscy wiedzą, że trzeba się z nami liczyć.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 22/02/2014 00:37
Nie zapomnijmy przy okazji tego meczu pogratulować Sebastianowi Rudolowi. Chłopak zostawił serducho na boisku, szczerze mówiąc miałem obawy o to jak będzie wyglądała nasza defensywa, ale jestem pod wrażeniem jego gry... no i ta asysta.
Tak więc Sebastian wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, no i walaczyc trenować, bo Pogoń musi panować!
Janukiewicz, Rudol, Robak jak dla mnie 3ójka meczu. Swoje 3 grosze dorzucili też Aka, Taku, Małecki jednak wszyscy grajkowie zasługują na słowa uznania za zafundowany rozpierdol pyrusom
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 22/02/2014 00:48
Robak, Janukiewicz, Rudol. Tercet meczu. Ach, jak bawi mnie to, ze w końcu wiekszośc klubów ekstraklasy wprowadza młodych. Rudol był dziś stary(mimo straconego golla)... jak emeryt zasłużony rencista Niech chłopak się dobija do Lewandowskiego i Golli, a Pogoń będzie.... obrońcami słynąca Wdowczyk... wykup udziały smolnego w naszym klubie
Herman Haken. Takiego Prezydenta potrzeba Szczecinowi.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.