Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 28/07/2013 15:56
Jak tak spojrzeć na ostatnie trzy mecze z Legią, to naszym głównym katem jest moim zdaniem... Dusan Kuciak. W tamtym sezonie, w meczu u siebie o ile dobrze pamiętam przy stanie 0:0 mieliśmy 2 "setki" miedzy innymi Aki, w których zastopował nas słowak. W Warszawie Frączczak miał piłkę na 2:0, ale... ponownie sam na sam broni Kuciak. Wczoraj Murayama miał okazje, żeby wyprowadzić nas na prowadzenie niestety znowu bramkarz warszawian był kapitalny. Wiadomo, że Legia w sumie mogła nam w tych meczach "wpakować" i 15 goli, ale jednak gdyby we wspomnianych przeze mnie momentach padły bramki dla Pogoni, kto wie jakby się te mecze zakończyły. Naszą piętą achillesową w meczach przyjaźni jest dla mnie Kuciak
Dlatego proszę o wyrozumiałość dla Donalda bo on pewnie też do zauważył z perspektywy ławki i postanowić za przeproszeniem rozpierdolić obiekt upokorzeń w drobny mak. Zamysł miał dobry, tor lotu niemal idealny, tylko jak to od najmłodszym lat w przypadku Donka bywa... nie trafił
PS. Swoją drogą patrząc na ostatnie występy tego zawodnika, jego zajebistą koordynację, ironiczny uśmiech i nieobecny wzrok, zastanawiam się, czy kopaczom TME robią testy na zawartość narkotyków w organiźmie
To ja powiem od siebie, że Chałasa też do tego grona zaliczyć nie można.
Też prawda.
Więc było 0 napastników, i dalej jest 0 napastników. Tylko przez dwa mecze Donald nie będzie wkurwiał ludzi. To jest plus.
Czemu 2? przedłużyli mu kare?
A nie jest tak, że z automatu ze czerwoną dostaje sie dwa mecze ??
Nie 1 mecz ale komisja może przedłużyć
Po otrzymaniu czerwonej kartki zawodnik pauzuje również w następnych 1 lub 2 spotkaniach (decyzja jest podejmowana przez komisje arbitrażowe ds. wykroczeń)
Czerwona kartka wyklucza na jeden mecz, czyli z Zawiszą nie zagra. Komisja może przedłużyć kare .
Nie pogniewalbym sie gdyby przedluzyli do konca sezonu.
Donald porusza sie pokracznie , wnerwia kibiców , jest anemiczny , sprawia wrażenie niezbyt wysokiego poziomu zaangażowania w grę , jeszcze ten identyczny wślizg w Kuciaka ale... przez te kilkanaście minut według mnie zaprezentował się o wiele lepiej niż Chałas przez 45 min. Wywalczył kilka razy piłke , dobrze ją rozgrywał i miał okazję , może nie 100% ale do zdobycia gola. Nie zmienia to jednak faktu że jeden i drugi nie zasługuje na nazwanie go napastnikiem, nawet w tej żenującej lidze.
W kolejnym meczu wystąpi Chałas, może będzie miał podwójną motywację by ukłuć byłego pracodawcę...
Oczywiście też liczę na to że Wdowczyk posadzi Ławę na ławie a piłę rozgrywać będzie nasz "czarny koń"
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 29/07/2013 21:23
Najbliższy rywal Pogoni czyli Zawisza pozyskał Bernardo Vasconcelos - króla strzelców zeszłego sezonu ekstraklasy cypryjskiej. Ten zawodnik strzelił w 24 meczach 18 bramek. Mam nadzieję że Smolny też ma jakiegoś asa w rękawie tym bardziej teraz gdy Djousse dał taki pokaz debilizmu.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 30/07/2013 07:48
Z Zawiszą jeszcze tak, ale jest kilka drużyn którym nie damy rady bez napastnika. Jeśli włodarze poważnie myślą o top8, to lepiej niech się postarają o kogoś.
To było widać z Legią. Gdybyśmy mieli napastnika, to remis był spokojnie w zasięgu. A przy odrobinie szczęścia mogliśmy ich powieźć.
Zawisza pokazał skąd można wyciągnąć piłkarzy - z Cypru. Stamtąd każdy ucieka jak szczury z tonącego okrętu. Teraz jest blisko zamknięcia okienek transferowych i piłkarze ponoć są bardzo elastyczni w negocjacjach. Tylko, czy jeszcze ktoś sensowny tam został?
Ja też bym spróbował wysondować pozyskanie Jakuba Świerczoka, który nie przebił się w Niemczech. A w naszej lidze był całkiem dobrym grajkiem.
Chalas zaprezentowal sie dobrze, dużo walczył i wygrywał główki, no i zaliczył dobre zgranie pilki do Murayamy.
Ale w minionym spotkaniu najslabiej wypadł niestety Ława. Niby sie starał i walczył, ale bardzo dużo strat i granie asekuracyjnie w poprzek boiska i do tylu, a przy tym nie nadążał za graczami z Warszawy .
Jego zmieninnik zaprezentowal sie dobrze ale też tylko do przodu bo po 20 minutach bylo widać ze opadl z sil niestety.
Japonce to zagrali na poziomie, choć i u nich zabrakło troche koncentracji i skuteczności.
Radek klasa sama w sobie, Fraczczak przyzwoicie za to Bąk byl zagubiony, ale to jego pierwszy mecz przeciwko Legii
Ogólnie gra napawa optymizmem, brakuje jedynie wykończenia stwarzanych sytuacji
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.