Mam ciągle mieszane myśli na temat czystki w Pogoni, i stawianie na młodych. Wiem , wiem starzy pokroju Kolenda , Budka , Noll się nie sprawdzili, lub za dużo szmalu brali. Ale czy samą młodzieżą coś zdziałamy? Taka sama sytuacja jest w Ruchu Chorzów gdzie członek Rady Nadzorczej, przerażony wizją klubu w nadchodzącym sezonie podał się do dymisji.
To ładnie wygląda, ale to nic innego, jak populizm. Przecież tacy młodzi potrzebują autorytetu, muszą się mieć od kogoś uczyć. Tak było z Sobiechem czy Sadlokiem. Nie można młodych ot tak rzucić na głęboką wodę, bo nagle wymyśliliśmy, że wszystko tniemy i redukujemy - stwierdza Janusz Paterman.
A Polonia a Widzew tam też stawiano na młodych i drużyny jakoś grały.
Polonie pomijam , a gdzie jest Widzew? W tabeli za Nami.
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 20/06/2013 10:28
Kiedy przyszło co do czego to ta tzw. "młodzież z Widzewa" nie ogarniała tematu. Wiosną wygrali tylko z tonącą Polonią i dająca permanentnie dupy białostocką tiki-taką Tomasza Hajty. Jak będziesz miał w drużynie samą młodzież to później będziesz grał jak młodzież.
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 22/06/2013 05:00
Byłem wczoraj na treningu Naszych kopaczy. Tak patrząc chłodno to dostają w "dupkę" aż miło. Jednak Wdowczyk to profesjonalista w każdym calu. Młodzież zmotywowana, nowi pokazują na co Ich stać. Wdowiec tak mi się wydawało najwięcej uwagi wzrokowej poświęcał temu Mustafie. Jeżeli o Nim mowa to jest silny i zbudowany jak przysłowiowy tur. Ten młody z Okocimskiego (zapomniałem jak się zwie) cieniutko się prezentuje, jak i "gość" Ediego Lucas który nie portafi posłać silnego podania, między dwa słupki oddalone od siebie o 3 metry.
Ćwiczenie 5 minutowe, uzupełnianie płynów, i tak w kółko. (płyny uzupełniamy małymi łyczkami - podsłyszana rada Wdowczyka ). Ciekawostka w nagrodę z drużyną trenował chłopiec max. 13-letni.
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 22/06/2013 10:56
Jeżeli chodzi o tego z Okocimskiego to pewnie Bartosz Flis. W sumie nie dziwię się słabizny w jego wykonaniu skoro nie mógł się przebić do składu 1-ligowego słabiaka.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 22/06/2013 12:23
Raczej do 1ligowego outsidera, bo Okocimski gdyby nie Polonia byłby w 2 lidze.
Co do przygotowania fizycznego to jestem jakoś dziwnie spokojny. Wdowiec nie jest z pierwszej łapanki i radę dać powinien.
- Na wszystko musi być odpowiedni moment. Puszczenie sceny batalistycznej czy innego filmy ma działać na wyobraźnię to co innego niż… Podam wam przykład – gramy mecz, podjeżdżamy pod klub, a tam muza w szatni przeciwnika na całego i myślę sobie: „co się dzieje?!”. Pytam asystenta: „co to, wesele?!”. Tak się złożyło, że dziesięć minut meczu i prowadzimy 2:0. Przypadek? Być może. Zawsze tłumacze zawodnikom, że koncentracja jest jak kostka lodu. Zanim się zamrozi, potrwa to dwie godziny, ale roztopi w momencie. Jak się już roztopi, to potrzebujesz znowu dwóch godzin, by zrobić kostkę…
Wywiad z Michniewiczem na Weszło. Chyba mówi o meczu z naszymi tancerzami
Choć ledwo zamontowano nowe krzesełka na Stadionie im. Floriana Krygiera, Pogoń nie zamierza korzystać ze wszystkich. Ponad 4 tys. siedzisk zostanie przykrytych wielkoformatowymi reklamami.
Napis ułożony zimą z krzesełek w sezonie 2013/14 nie będzie już brzmiał „ogoń Szczecin”, lecz "Pogoń Czecin".
Sektory 1 i 2 (z literami S i Z) zostaną bowiem zasłonięte reklamą wielkoformatową. To ponad 1500 miejsc na trybunie południowej.
Kolejnych 970 krzesełek zostanie wyłączonych w sektorze 9, a dalsze 1600 miejsc kolejna reklama przykryje w sektorach 15 i 16. Łącznie pojemność Stadionu Floriana Krygiera spadnie więc o 4,1 tys. miejsc względem faktycznych możliwości, oscylując wokół 11,5 tysiąca.
W zakończonym już sezonie 2012/13 średnia widownia na „apricanie” wynosiła 6634 osoby na mecz i tylko raz przekroczyła liczbę dostępną na najbliższe rozgrywki – w spotkaniu z Legią. W nowym sezonie Legia zawita do Szczecina już w drugiej kolejce. Czy reklamy zostaną zdjęte w przypadku wyprzedania innych miejsc? We wstępnej informacji klub nie uwzględnia takiej możliwości.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 23/06/2013 00:23
Panie Mroczek. jakim cudem Pan prowadzi jakąkolwiek działalność gospodarczą? Totalne nieodganianie klienta w pańskim wykońaniu. Chce Pan darmowej reklamy W każdym sklepie SPOLEM wsi tablica dla darmowych ogłoszeń, nawet dla firm typu Pogoń, w Biedronce też powiesisz. Co to za kurwiszony w tym marketingu pracują? Opłaca się szmata za kilka tysięcy, czy przyszli i potencjalni nabywcy biletów, pamiątek, czy jebanej tapety na smartfona!!!!!!!! Chłopie... wypierdol Smolnego, bo robisz z siebie amatora, a naszym uczelniom zanizasz poziom!!!
Herman Haken. Takiego Prezydenta potrzeba Szczecinowi.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 23/06/2013 01:09
No wiec wylaczyli 4 tys miejsc z uzytku i zglosili tak do rozgrywek zeby mniej placic za organizacje meczu ( ochrona itp).A ze nasz biznesman vel potrojny podbrodek zweszyl pare grosza to stwierdzil ze mozna pare szmat rozlozyc.Ale jak kurwa vel manager fm nasciagal szrotu a teraz trzeba za to bulic ciezki szmal to nic sie nie stalo?No tak,teraz beda zale ze kibice a dokladnie SKPN nowa afere rozkreca bo nie daja klubowi zarobic..Jakie to wszystko zalosne,obludne Panowie prezesi.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 23/06/2013 07:30
kur...a przestancie narzekac. To zle , to nie dobrze, ten glupi tamten fr.... Sami sie ogarnijcie - Co wam ta reklama preszkadza - Jak na meczu zacznie pojawiac sie nascie tysiecy luda to nie bedzie tematu reklamy - ogarniac znajomych i na mecze - sami najpierw pokazmy klase a potem dopiero od innych jej wymagajmy - nie odwrotnie!!!
kur...a przestancie narzekac. To zle , to nie dobrze, ten glupi tamten fr.... Sami sie ogarnijcie - Co wam ta reklama preszkadza - Jak na meczu zacznie pojawiac sie nascie tysiecy luda to nie bedzie tematu reklamy - ogarniac znajomych i na mecze - sami najpierw pokazmy klase a potem dopiero od innych jej wymagajmy - nie odwrotnie!!!
Trudno tu się nie zgodzić.Te działania ze stadionem to typowy plan oszczędności wszędzie gdzie tylko kilka złotych można przytulić.Ochrona i inne koszty przy większej liczbie miejsc są znacznie większe i tu kilkanascie tysięcy zaoszczędzą.
W zeszłym sezonie frekwencja była na poziomie 4-9 tys. pomimo relatywnie tanich biletów i pierwszego po powrocie sezonu w ekstraklasie.Skoro nie kupujemy Brozia,Pawłowskiego czy Nakoulmy a ludzi z typu Bąk,Kudła etc. to frekwencja raczej nie wzrośnie.Bilety i karnety poszły w górę co tez nie napędzi frekwencji.Zapowiedzi Smolnego że chcemy być w 8-ce marketingowo zrozumiałe ,realnie nie realne.To tworzy całość.Ograniczanie pojemności ma miejsce nie tylko u nas
Mimo wszystko jestem przekonany że jeśli jakimś cudem będziemy grac dobrze i ludzie zaczyna przychodzić to pojemność zwiększą (tak robił np.Lech otwierając zamknięte trybuny jak mieli przesłanki ze zabraknie biletów).
Uwaga że to my nie przychodzimy jest o tyle nie trafiona ze akurat odbiorcy tego postu raczej na mecze chodzą.Rola klubu jest znaleźć i zachęcić tych których na stadion nic nie przyciąga a to oprócz wyników,składu to również mądry marketing którego w klubie brakuje jak wody na Saharze.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 23/06/2013 10:05
Jak przyjdzie 12-15 tyś. to reklam nie będzie ......logiczne.Po co płacić za ochronę 12 tyś.ludzi jak przychodzi 4-5 tyś ? Każdy z Was zrobiłby tak samo,tym bardziej że miasto wymaga naprawy finansów .Jak komuś przeszkadzają reklamy to niech przyprowadzi na stadion 3-4 znajomych i .......reklamy znikną.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.