Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 28/05/2012 23:14
Minimalizm i marazm to najlepsza droga do jednorocznego pobytu. Patrząc jak "zajebiście" grała czołówka naszej ekstraklasy w tym sezonie to nie ma się czego bać.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 29/05/2012 12:58
troche na inny temat.czy mozna gdzies sciagnac na komorke jako dzwonek najnowszy hit POGON SZCZECIN BAWIMY SIE .... mysle,ze wielu z nas chcialo by miec taki dzwonek.
Jak to będzie wyglądać z ME? Będzie ME i rezerwy w 3 lidze, czy po prostu z rezerw zrezygnujemy i zaczniemy gre w ME ?
Już mówiłem że planują grać lepszą drużyną w 3 lidze natomiast w ME mieliby grać zawodnicy z młodszych roczników takie są sugestie ale jak będzie to zobaczymy.
Jak to będzie wyglądać z ME? Będzie ME i rezerwy w 3 lidze, czy po prostu z rezerw zrezygnujemy i zaczniemy gre w ME ?
Już mówiłem że planują grać lepszą drużyną w 3 lidze natomiast w ME mieliby grać zawodnicy z młodszych roczników takie są sugestie ale jak będzie to zobaczymy.
Oby tak było, natomiast obawiam się, że finanse mogą być tutaj kluczem.
niemiecki inwestor w Szczecinie, ktos cos slyszal ?
docierały do mnie jakieś plotki o potencjalnej firmie ze szwabów, która czeka na awans, żeby zainwestować w Pogoń. słyszałem też coś o jakimś podmiocie, który po awansie ma wykupić akcje pana menago. nie wiem czy mowa o tym samym podmiocie i nie wiem na ile to faktyczne.
Oby tak było, natomiast obawiam się, że finanse mogą być tutaj kluczem.
Priorytetem są rezerwy. Lepiej, żeby chłopacy ogrywali się ze starszymi zawodnikami. W ME grać mają JM.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Zmagania w I lidze już zakończone. Na pytania dotyczące Pogoni Szczecin oraz rozstrzygnięć na zapleczu T-Mobile Ekstraklasy odpowiedział trener „ortowców” – Ryszard Tarasiewicz.
Przejście z ŁKS-u do Pogoni Szczecin okazało się strzałem w dziesiątkę?
Na tyle, na ile mogłem, to chciałem zostać w ŁKS-ie, nie ułożyło się tak, jak myślałem. Czekałem do ostatniego momentu i akurat tak się stało, że nie było możliwości, bym mógł zostać na dłużej.
Awansowaliście do T-Mobile Ekstraklasy rzutem na taśmę. Jakie emocje przyniosła Panu końcówka sezonu?
Ryszard Tarasiewicz wspomniał również, kto ma największe szanse na wygranie Euro (fot. Joanna Kaliszewska / igol.pl)
Ja tutaj przyszedłem i zostałem zatrudniony po to, żeby awansować. Udało się, ale bez punktów zdobytych przez trenera Sasala nie byłoby Pogoni w ekstraklasie. Nie mówię, że było wszystko dobrze, bo jeżeli zatrudnia się szkoleniowca, to wiadomo, że coś jest nie tak, ale chciałbym podkreślić niemały wkład mojego poprzednika, to nam pozwoliło awansować do T-Mobile Ekstraklasy.
Po kilku latach przerwy Pogoń wraca do ekstraklasy. Jaki styl gry będzie charakteryzował beniaminka z Pomorza? Otwarty, ofensywny futbol czy raczej wybijanie piłki spod własnego pola karnego, licząc na kontry?
Jak ja prowadziłem zespoły, to zawsze przynajmniej próbowaliśmy na tyle, na ile mogliśmy, prowadzić grę. Czasami będziemy musieli się bronić, ale to tylko z tego względu, że przeciwnik nam nie pozwoli na prowadzenie gry.
Czy przed startem sezonu szykują się wzmocnienia w Waszej kadrze?
Chyba nie będzie sekretem, jeżeli powiem, że będzie nam potrzebnych pięciu, sześciu zawodników, którzy przyjdą i poczują, że ten zespół jest mocny, a co za tym idzie, dadzą większą jakość, jeżeli chodzi o grę.
Jedną z największych sensacji jest słaby występ Arki Gdynia. Czego zabrakło tej drużynie w walce o awans?
Nie do końca taki słaby, ponieważ przed meczem z nami Arka wygrała trzy spotkania z rzędu, tak że przystępowała na pewno w lepszych nastrojach niż Pogoń, która wiedziała, że nie ma już szans na awans. Nie wolno umniejszać zasługi chłopców co do wyniku.
Mało brakowało, a po boiskach ekstraklasy biegaliby piłkarze Termaliki. Jak skomentuje Pan poczynania tejże drużyny na zapleczu T-Mobile Ekstraklasy?
Każdy miał równe szanse, pojawiło się tylko pytanie, czy zespół może ciągnąć grę w tym samym rytmie. Kadra była za mała i zabrakło po prostu sił w końcówce, ponieważ mecze nakładały się co trzy dni.
Na jakim poziomie znajduje się I liga? Poziom gry zbliżony jest do tego w ekstraklasie czy raczej znajduje się jeszcze pomiędzy nimi duża przepaść?
Nie, Zawisza, Pogoń, Piast, Bogdanka, Arka, te parę zespołów trzymało dobry poziom i na pewno nie przyniosłyby wstydu, grając w ekstraklasie.
Kto według Pana wygra Euro 2012?
Liczę na Anglików.
A jak zaprezentuje się Polska?
Myślę, że dobrze. Powinniśmy wyjść z grupy, a dalej zobaczymy…
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 01/06/2012 09:28
- Jak mijają pierwsze dni po awansie?
- Bardzo sympatycznie. Dopiero w czwartek wróciłem do Wrocławia. Dzień wcześniej miałem jeszcze spotkanie z prezydentem Szczecina. Po rozmowach z prezesami klubu zdecydowałem, że poprowadzę Pogoń w kolejnym sezonie. Zresztą była co do tego obopólna chęć. Miałem konkretne zadanie do wykonania i je wykonałem - awans do ekstraklasy. Wiedziałem od początku, że to się uda. Może ktoś powie, że Tarasiewicz się wymądrza, ale lepiej, żeby mi ludzie zazdrościli, niż współczuli.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.