A jak Zaluske oceniasz? Ta druga bramka mam wrażenie ze była do wyjęcia. Zreszta od jakiegoś czasu Zaluska wyglada na najsłabsze ogniwo tej drużyny, nie daje nic więcej niż przeciętny bramkarz a może zawsze jakiś kiks odwalić, odpukać!
a gdybym miał urodzić się znów, to tylko w Szczecinie i tylko tu!!!
www.merx.biz.pl
Na przyszłość, zwracaj uwagę na dopisek po "@". Tego śladu DNA nie da się zmienić. Nasz klub ma "@PogonSzczecin", jak widzisz nazwę Pogoń Szczecin a w dopisku @kuno czy innego śmieszka, to znaczy, że profil nie jest klubu
"nic Sadlok nie zrobił" , "nic nie było" - w kontekście karnego podyktowanego dla Nas - te słowa komentatorów Canal+ a zwłaszcza naszego byłego napastnika rodem z Hiszpańskiej ligi Grzegorza M. tylko udowadniają nam, że każdy z Nas powinien pokazać im środkowy palec za te stronnicze komentowanie.
Widowisko przez wielkie W mimo, że Pogoń i Wisła w pierwszej połowie grały raczej przeciętnie. Końcówka ocierała się o zawał, ale 3 punkty to 3 punkty i nie ma co marudzić na niemal kopiuj&wklej z meczu z Koroną. Najlepsi u nas to bezapelacyjnie Drygas, Kozulj i Walukiewicz, Buksa raczej dyskretny ale wywalczył karnego (ma marginesie - niewiarygodni są "eksperci" mówiący o tzw. miękkim karnym).
Na minus - Iker. Ja wiem, że strzelił gola, ale poza tym masa strat, przegranych pojedynków i mało walki w defensywie. Nunes dzisiaj też poza swoim normalnym poziomem i w końcówce to na jego stronie Wisła robiła wiatr.
A jak Zaluske oceniasz? Ta druga bramka mam wrażenie ze była do wyjęcia. Zreszta od jakiegoś czasu Zaluska wyglada na najsłabsze ogniwo tej drużyny, nie daje nic więcej niż przeciętny bramkarz a może zawsze jakiś kiks odwalić, odpukać!
Pierwszy gol nie do wyjęcia (no może De Gea by to obronił) - mocny strzał, precyzyjny, bez rotacji, prawie w okno. Do tego przed polem karnym stało trochę zawodników i zasłonili widok. Drugi gol dość podobny, bo strzał był z bliższe odległości a przed Łukaszem był tłum. Nie winiłbym go za te gole. Z Koroną zawalił moim zdaniem, ale w Krakowie generalnie trzymał fason.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 04/03/2019 12:21
Po meczu trzeba stwierdzić że wkradło się rozluźnienie i Kosta miał rację wkurwiając się na linii.
Z pozytywów oprócz przestoju końcówka meczu sytuacja jak Fojut doskoczył do zamieszania - mimo wszystko fajnie się na niego patrzyło, widać po tej sytuacji że mamy drużynę i jeden drugiego wspiera.
Teraz dwa istotne mecze Lubin u nas plus Płock. Dobrze by było jak by po tych dwóch meczach klepnęli ósemkę i z luźną głową przystąpili do kolejnych meczy.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 04/03/2019 17:43
Te całe doliczone 10 minut, to ogólnie to był stan zawałowy i kilka lat życia uciekło. Szacunek dla Kosty, bo przewidział to znacznie wcześniej, że nasi się rozluźniają, te jego wkurwienie. Już on da im do wiwatu za to
Te całe doliczone 10 minut, to ogólnie to był stan zawałowy i kilka lat życia uciekło. Szacunek dla Kosty, bo przewidział to znacznie wcześniej, że nasi się rozluźniają, te jego wkurwienie. Już on da im do wiwatu za to
Wqrwiony to i on i my mozemy byc po meczu z miedziowymi !
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 10/03/2019 21:32
Mecz nie tyle co do zapomnienia a raczej do wyciągnięcia wniosków.
Miejmy nadzieję że to wypadek przy pracy a takie każdemu się zdarzają.
Zagłębie odrobiło lekcję i po prostu byli lepsi.
Duży problem mamy z ławką. Zarówno Kowalczyk jak i Benedyczak nie wnieśli nic po zmianach.
Benedyczak wyglądał tak jak by za karę wszedł z ławki. Zero walki, zero zaangażowania z jego strony po prostu bał się stykowych sytuacji i piłki.
Ogólnie jak wyżej miejmy nadzieje że to wypadek przy pracy i w Płocku będzie to wyglądało inaczej.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 11/03/2019 00:09
Za ten mecz nie wiem czy kogokolwiek z Pogoni możnaby wyróżnić, moze Majewskiego za pierwsza połowę, a szczególnie za piekne ściągnięcie piłki i strzał najlepszy z wszystkich naszych.
Czy w Canal + w koncu ocenili naszych graczy, czy tylko hołubili piłkarzy druzyny ukochanej przez NC+ i prowadzących program ?
Ostatnio edytowany przez: OLDBOJ, 11 marca 2019, 00:25 [1 raz(y)]
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 11/03/2019 07:46
Największe brawa za ten mecz należą się Kibicom. Niestety tylko za ilość, bo przy wypełnionym po brzegi stadionie, to powinna być miazga, a nie była. Siedziałem na 20 - istny piknik. Z tej perspektywy zarzucanie bluzgów bez sensu - spiker kasuje bluzgi swoimi dyrdymałami o kolejnym meczu czym strasznie wk.....wia. Brawa należą się Kibicom za ilość.
Co do oceny występu naszych, to tak jak ktoś wcześniej napisał, tylko Majewski coś kopał. Nic w tym meczu nie wychodziło naszym, tak jakby nie chciało im się grać. I szczerze, to przy pierwszym golu zachowanie obrońcy i bramkarza to jakiś pieprzony paradoks. Przy drugiej bramce, czemu nie było czerwonej kartki - nie wiem. Trzeci gol to już kwintesencja niemocy. Benedyczak to poziom 4 ligi. Serio.
Największe brawa za ten mecz należą się Kibicom. Niestety tylko za ilość, bo przy wypełnionym po brzegi stadionie, to powinna być miazga, a nie była. Siedziałem na 20 - istny piknik. Z tej perspektywy zarzucanie bluzgów bez sensu - spiker kasuje bluzgi swoimi dyrdymałami o kolejnym meczu czym strasznie wk.....wia. Brawa należą się Kibicom za ilość.
Co do oceny występu naszych, to tak jak ktoś wcześniej napisał, tylko Majewski coś kopał. Nic w tym meczu nie wychodziło naszym, tak jakby nie chciało im się grać. I szczerze, to przy pierwszym golu zachowanie obrońcy i bramkarza to jakiś pieprzony paradoks. Przy drugiej bramce, czemu nie było czerwonej kartki - nie wiem. Trzeci gol to już kwintesencja niemocy. Benedyczak to poziom 4 ligi. Serio.
Co do spikera .... jak by tego nie robił to by już nie pracował. I nie chodzi tu o Pogoń a o przepisy ekstraklasy. Nie ma się co na niego wkurw ..... taka jego praca. Nomen omen wg mnie jeden z lepszych spikerów w Ekstrakłapie.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 11/03/2019 20:08
Ja miałem pewne obawy przed tym meczem. Mając w pamięci występy Pogoni w ekstraklasie na przestrzeni ostatnich pięciu lat, gdzie mniej lub bardziej wyraźnie miejsce w ścisłej czołówce ekstraklasy nieszczególnie Portowców interesowało. Zagłębie bardziej potrzebowało punktów, żeby wejść do czołowej ósemki. No a Pogoń w przypadku wygranej byłaby na 4. miejscu "niebezpiecznie blisko" ścisłej czołówki.
Nie poradzili sobie Portowcy w tym meczu z pressingiem rywali. No a takie ryzykowne podanie w pole karne jak Malca przy golu na 0:1, to moim zdaniem Fojut powinien go zastąpić za to w przyszłym meczu. Wiadomo, że wielkim technikiem Malec nie jest, tym bardziej nie powinien grać tak niefrasobliwie. Rzuciło mi się w oczy w tym meczu, że Bartkowski nie bardzo pasuje do obecnego technicznego stylu gry Pogoni.
Mam nadzieję, że będzie lepiej, bo przecież nie zapomnieli Portowcy jak dobrze grać w piłkę
Ilość nie poszła w jakość.Na Wiśle miśki robią bojkot a pozostali zrobili doping o jakim My mogliśmy przy 16000 tylko pomarzyć.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.