Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 11/12/2012 03:50
Baaardzo słaby mecz w wykonaniu Pogoni. Ta gra bez napastnika naprawdę męczy oko. Zero pomysłu na grę, zero celności w podaniach. Lewandowski najgorszy z podstawowej jedynastki, zaraz za Nim Hricko i Edi. "Babol" Dąbrowskiego też godny uwagi. Skowronek nie jest złym trenerem, tylko do cholery dlaczego faworyzuje Wiśniewskiego? We wszystkich meczach ten "trampkarz" łapał się w meczowej osiemnastce, kosztem min.Zwolińskiego. Przecież ten piłkarzyna Wiśniewski nie wnosi nic do gry, a Zwolak jak zwykle niedoceniony. Dlaczego przy stanie 2:0 w plecy, nie dał szansy powąchania murawy Zwolińskiemu. Chłopak pali się do gry, załamuje psychicznie, żali się że jest wychowankiem, i co? Partner Włodarczyka, z Bałtyku Gdynia, nic nie potrafiący Wiśniewski jednak dostaje szansę! Tylko którą z rzędu niewykorzystaną?
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
Zapomniałeś o rogalskim, ale może to celowe, bo zagrał kolejny świetny mecz
Nie mogę się zgodzić co do oceny ławy, że statystyki po tym meczu niby dobre. Miał więcej strat niż odbiorów i więcej niecelnych podań niż celnych (chyba, że jak zauważyłeś podania były do tyłu).
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 11/12/2012 15:43
przewijają się te same komentarze więc coś jest na rzeczy
z takim składem (Edi jako napastnik) Skowronek do Warszawy jechał wyłącznie po remis i to się na nim zemściło
w składzie od pierwszej minuty Ława i Lewandowski - to na pewno nie było wzmocnienie składu a osłabienie
wciąż nie rozumiem tego zachwytu nad Lewandowskim, że młody, że kariera przed nim itd.
Aka nie widoczny, Budka w spwim stylu, przypominał o sobie, że jest na boisku co parę ładnych minut
czytam wypowiedz Skowronka po meczu i się zastanawiam jak on patrzy na mecz, komentatorzy i chyba ja również byli zaskoczeni, że Portowcy wymieniają między sobą piłkę na krótkich podaniach, które kończył się jednak.... na niczym, bo z przodu nikogo nie było, a Edi latał w połowie boiska, więc jak mogliśmy strzelić bramkę nie znajdując się zbyt często w polu karnym Polonii
zabrakło na pewno Frączczak, który może wykonać jakieś zadanie w defensywie i przede wszystkim coś urwać z przodu
taktyka/skład ewidentnie na to żeby nie przegrać i przywieźć jeden punkt - być może gdyby nie samobój Dąbrowskiego udałoby się dowieść 0:0 do końca
jeżeli wiosną dalej będziemy opierać grę na Edim to "pięknych" spotkań będziemy mieć jak na lekarstwo a przeważać będą takie mecze jak wczoraj
w przebudzenie Djousse na wiosnę jakoś nie wierzę a nie wiadomo kogo nam dyrektor sprowadzi
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 11/12/2012 23:37
A ja sobie od paru ładnych meczów obserwuję Pernisa i ciągle widzę to samo.Długi wykop w cholerę,a może ktoś przebije,zastawi i poda i tak w kółko,gry od tyłu jak na lekarstwo,niby coś tam pracuje nad swoim nawykiem,ale ja tego totalnie nie widzę.
On kapitalnie gra dlugie pilki . Nie jego wina , ze z przodu nie ma zawodnika , ktory by zrobil z tego pożytek. Dosyc duzo pilke w porownaniu z innymi bramkarzami zagrywa co do centymetra tam gdzie trzeba. Gdyby zagrywal te pilki do napastnika potraficego wygrac glowe lub przyjac pilke z obronca na plecach to co chwile z tych wykopow powstawałoby zagrozenie pod bramka przeciwnika
A ja sobie od paru ładnych meczów obserwuję Pernisa i ciągle widzę to samo.Długi wykop w cholerę,a może ktoś przebije,zastawi i poda i tak w kółko,gry od tyłu jak na lekarstwo,niby coś tam pracuje nad swoim nawykiem,ale ja tego totalnie nie widzę.
On kapitalnie gra dlugie pilki . Nie jego wina , ze z przodu nie ma zawodnika , ktory by zrobil z tego pożytek. Dosyc duzo pilke w porownaniu z innymi bramkarzami zagrywa co do centymetra tam gdzie trzeba. Gdyby zagrywal te pilki do napastnika potraficego wygrac glowe lub przyjac pilke z obronca na plecach to co chwile z tych wykopow powstawałoby zagrozenie pod bramka przeciwnika
Skoro wg. Ciebie z przodu nie ma zawodnika, który umie zrobić pożytek z wykopów Pernisa, to ten nie powinien ich wykopywać...
Łatwiej jednak znalezc napastnika, ktory spokojnie ta pilke przyjmie i odegra do kolegi niz kolesia, ktory przekopie cale boisko z precyzja co do cm.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 13/12/2012 15:19
Oficjalka czyta forum ;-) pojawiły się słowa krytyki dot. wystawienia ławy do składu kosztem frączczaka i rozpierdolenie tym samym zestawienia, które przynosiło punkty, to już dzisiaj pojawił się kontr tekst w którym to NIBY skowronek tłumaczy ,że chciał wzmocnić środek pola. Trochę hipokryzja, bo ława i wzmocnienie to taka jakby przeciwność.
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 27/01/2013 15:41
Oby ten obóz turecki Pogoni nie był tylko wypoczynkowy dla piłkarzy i nie miał takiego negatywnego wpływu na grę Pogoni jak ten rok temu, kiedy to runda wiosenna, podejrzewam że głównie "dzięki" takiemu zgrupowaniu w ciepłym kraju, była cieniutka w wykonaniu Portowców
Oby ten obóz turecki Pogoni nie był tylko wypoczynkowy dla piłkarzy i nie miał takiego negatywnego wpływu na grę Pogoni jak ten rok temu, kiedy to runda wiosenna, podejrzewam że głównie "dzięki" takiemu zgrupowaniu w ciepłym kraju, była cieniutka w wykonaniu Portowców
Ja to sie zastanawiam po cholere sa organizowane obozy w Turcji, Cyprze. Klubom zagranicznym sie nie dziwie, oni po powrocie do swoich krajow dostaja i tak niemal idealne warunki do gry, a Pogon wroci z tropikow i dalej bedzie grala na nierownych klepiskach w mrozie i nierpzyjemnych warunkach. Kiedys nie bylo zagranicznych obozow, trzeba bylo zapierdalac i mozna bylo grac dalej. Niech tylko, ktorys zacznie narzekac, ze sa zle przygotowani do rundy albo nie weszli jeszcze w odpowiedni mikrocykl.
Neumann w rezerwach spędził rok. Jesienią w ośmiu meczach III ligi zdobył trzy bramki. Wilk w rezerwach zaliczył trzy mecze. Obaj piłkarze oprócz występów w rezerwach grali też w Młodej Ekstraklasie.
- Norbert Neumann i Mateusz Wilk wchodzą w skład pierwszej drużyny - powiedział trener Pogoni Artur Skowronek. - Jestem bardzo zadowolony z tego, co pokazali na obu obozach. Przede wszystkim cieszy, że nie są tylko zwykłym uzupełnieniem składu, ale wnieśli naprawdę pozytywną jakość do zespołu i dzięki nim na pewno zwiększy się rywalizacja na kilku pozycjach - dodaje Skowronek.
PS. Szkoda że Gutowskiego nie włączył Skowronek do kadry bo jak Pietrucha z jakiegoś powodu nie będzie mógł zagrać to albo Noll , Hricko albo Lewandowski zastąpią Przemka na lewej obronie no chyba że jest planowany jeszcze jakiś transfer za pięć dwunasta z zawodników którzy aktualnie są bez klubów.
PS 2: Pamięta ktoś za ile Donald Djousse przeszedł do Pogoni?
Odp: Występy Pogoni w ekstraklasie - 12/02/2013 18:52
Mi się coś kojarzy koło 100 - 150 tys. złotych. Ciekawe kto będzie pierwszym napastnikiem na Zagłębie bo pewnie Skowronek wybierze pomiędzy Djousse a Chałasem no chyba że Traore będzie tajną bronią na Miedziowych hehe
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.