Do tego dodajmy fakt , ze z czasem poprawi sie infrastruktura komunikacyjna . Glupia obwodnica Nowogardu i nowy stadion w Dabiu pozwoli np. mi dojechac na stadion z Kolobrzegu w znacznie szybszym tempie . Jak zrobia kiedys S6 to juz bedzie czas dojazdu oscylujacy w okolicach godziny . A to tez przyciagnie wiele osob , ktore znajda pare godzin wolnego czasu.
Już to kiedyś pisałem. Fachowcy firmy, która się budową i planowaniem stadionów zajmuje wiele lat obliczyli, że Szczecin powinien mieć stadion na 42-44 tyś. Wtedy mnie to dziwiło (teraz zresztą też), ale trudno z nimi polemizować. Myślę, że mają dużo większe doświadczenie w tych sprawach.
My tu możemy dywagować nad pojemnością czy innymi detalami; na świecie bierze sie do pracy specjalistów. Oni odpowiadją na pytania (dokładnie w takiej kolejności) po co, jaki, gdzie, za ile, jak, kto ?
Nasz problem polega na tym, że pytania może i zadajemy, ale w kolejności dowolnej.
ROJ - 40-tysięcznik jestem gotów zaakceptować od ręki, ale pod jednym warunkiem - a mianowicie pod takim, że go w ogóle w najbliższym czasie wybudują Sam wiesz jakie Szczecin ma "szczęście" do rządzących. U nas im coś większego jest w planach tym więcej politycznego gadania, radzenia się, debatowania, ekspertowania, opowiadania, prześcigania w pomysłach i obiecywania...
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 12/01/2010 23:45
U nas problemem jest własnie ten brak dokładnych i w kolejności analiz. U nas obiekty (nie tylko stadiony i nie tylko w Szczecinie) nie buduje się analizując korzyści i straty finansowe i społeczne, ale pod wpływem korzysci i strat PR. To dokładnie zmienia i same analizy i ich wyniki.
moim zdaniem to utudni bardzo funkcjonwnie na stadionie, załóżmy że chce sie spotkac w przerwie z kimś z 6sektora gdy sam jestem na powiedzmy przykładowo 17... i co lipa bo stadion podzielonny na jakies strefy.. kolejny durny wymóg licencyjny ;/
Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 19/02/2010 17:55
w żadnych wymogach przystosowujacych stadion do ligi niema nic takiego wiec niech nie pierdola ze to jest wymog licencyjny ktoredy ludzi wpuszczac i odgradzac bramami pol stadionu od siebie-cos mi sie wydaje ze szybciutko zmienia zdanie zwlaszcza ze juz pare razy probowali takiego cwancyka i im nie wyszlo a wrecz zostalo wybite z glowy...
Zalozmy ze ktos ma karnet na trojce i chce sobie kupic pamiatke akurat w kiosku przy niskiej trybunie to co? Musi dokupic jeszcze bilet?LOL.
A jesli ktos bedzie chcial sie wysikac akurat w kiblu przy 9 tce to co(jesli ma bilet np na 15)? LOL
Twoj przyklad jest co najmniej glupi.
Na tej zasdzie co jak ktos bedzie chcial zrobic siku w kosciele Św. Jana Bosko? Wyjdzie i musi kupic znowu bilet?!
W kazdej z tych 2 stref sa kible i sklepik z pamiatkami, chyba si enie roznia wyposazeniem.
Tym nie mniej pomysl debilny.
Ostatnio edytowany przez: V..., 19 lutego 2010, 19:01 [1 raz(y)]
Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 19/02/2010 19:40
Głupota i wprowadzanie niepotrzebnego chaosu, który utrudni tylko utrzymanie porządku w okolicy stadionu.
A swoją drogą, skoro otwierają bramy od Witkiewicza dla tak dużej ilości sektorów, to ciekaw jestem czy zostały zrobione jakiekolwiek kroki w celu poprawy warunków wchodzenia na stadion tą drogą.
Ostatnio edytowany przez: Niebuszewiak, 19 lutego 2010, 20:03 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.