Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 02/11/2009 11:03
Jakby nie to że za kilka miesięcy są wybory to może bym się troszkę zachwycił. A tak to podchodzę do tego bez emocji.
Jestem z tych co uwierzą dopiero jak zobaczą nowy stadion
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 02/11/2009 11:35
A ja powiem tylko tyle - im więcej tego stadionowego gadania w mediach tym mniej się tym interesuję. Jeszcze rok temu też się podniecałem każdą wypowiedzią w tym temacie. Ale dziś te wszystkie newsy o ich projektach, pomysłach, wątpliwościach, potrzebnym czasie na ekspertyzy itd itp odbieram jako zwyczajne lanie wody i przekomarzanie się z kibicami. To taka zabawa w głupiego Jasia - jak my Dąbie to oni Pogodno, a jak my za chwilę Pogodno to oni wtedy już Dąbie. Ale spokojnie - po wyborach znowu im minie.
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Spokojnie z tymi zachwytami nad umową ze SportFive - w końcu szefem jej polskiego oddziału jest były SBek, kolega Waltera i Spółki.
Ta świetna umowa z Lechią Gdańsk - pytanie dla kogo świetna jest pytaniem otwartym - wejdzie w życie pod warunkiem, że Lechia zostanie operatorem nowego stadionu. Czyli inaczej mówiąc - SprtFive da im w ciągu 10 lat 80mln, czyli 8 baniek rocznie, a SF razem z Lechią będzie zarządzać obiektem. To tak jak teraz Warszawa buduje stadion dla ITI za 800mln a ITI będzie płacić za jego dzierżawę roczną 6mln zł, mając do wynajęcia kilkanaście tysięcy m2 powierzchni handlowej i biurowej po 200€ za m2/miesięcznie.
Ostatnio edytowany przez: Poinformowany, 2 listopada 2009, 12:00 [1 raz(y)]
Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 02/11/2009 21:55
Mi się Sportfive zle kojarzy, kiedyś to jakoś przy udziale Bońka zakodowali przeciętnym kibicom mecze m.in. polskich drużyn w europejskich pucharach, oczywiście robiąc na tym pewnie grubą kasę.
No trudno żeby w Tarnobrzegu budowali narodowy...ale budują taki jaki jest im potrzebny i może nie jest to mega inwestycja pod euro2012 ale np. w przypadku awansu nie będą mieć problemów z licencją i pisząc o tych mniejszych miastach miałem na celu pokazanie, że wszędzie coś się dzieje.
DeszczH zawsze leje,DeszczH nigdy nie pada!
Bądź szybszy od Cienia i twardszy od kamienia,na drodze wojownika łatwego losu nie ma!
Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 28/11/2009 11:22
Nie no, oczywiście. W Gliwicach też mają budować kopie z niemiec. Wiadomo, każdy chce aby jego stadion był wyjąkowy, aczkolwiek jeżeli władze tak sie plują o koszta, to na głównym projekcie też można zaoszczędzić...
Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 28/11/2009 13:18
Niedzielny mecz Ekstraklasy pomiędzy Arką i Śląskiem Wrocław będzie ostatnim spotkaniem rozegranym na obiekcie Gdyńskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji. Na miejscu starego stadionu przy ul. Olimpijskiej powstanie w ciągu jedenastu miesięcy nowoczesna, znacznie większa i typowo piłkarska arena.
Nowy stadion ma kosztować około 80 milionów złotych, a na trybunach będzie mogło zasiąść 15 139 widzów. Komfort oglądania piłkarskich zmagań mają zapewnić cztery wieże oświetleniowe o mocy 2000 luksów.
A czy u nas w przeciagu 2-3 lat bedzie chociaz projekt o sorry co ja sie rozmarzylem czy bedzie chociaz lokalizacja ??
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 28/11/2009 13:47
Według mnie Szczecinowi nie jest potrzebny nowoczesny stadion w dąbiu na 40 tys ludzi, wystarczy przebudować obecny tj. zburzyć nie równoległą niską trybunę postawić ją od nowa prosto i zamknąć drugim łukiem zadaszyć całości i będzie gitara. Pojemność zwiększyła by się do około 25 tys i było by na pewno taniej.
jakie 25 tys? jak teraz ma 18 tys to po zburzeniu jak mowisz i zamknieciu łuku(po podwyzszeniu do obecnej wysokiej trybuny) miałby ok.35 tys i na tyle ludzi nam by wystarczyl ten stadion jak i rowniez nowy-35 000 nam w zupelnsoci styka
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.