Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 09/09/2009 08:59
Może o kiełbasie załóżmy specjalny wątek bo temat interesuje wielu jak widzę. W tym temacie to dodam ze niewiele rzeczy na stadionie mnie tak wk....ia jak unoszacy sie w trakcie meczu dym ze smrodem grilowanej kiełbasy. Wiem ze dla niektórych najważniejsza w czasie meczu jest kiełbasa, ale miejcie litość.
Może o kiełbasie załóżmy specjalny wątek bo temat interesuje wielu jak widzę. W tym temacie to dodam ze niewiele rzeczy na stadionie mnie tak wk....ia jak unoszacy sie w trakcie meczu dym ze smrodem grilowanej kiełbasy. Wiem ze dla niektórych najważniejsza w czasie meczu jest kiełbasa, ale miejcie litość.
To naprawde jest projekt z gatunku Stadion 2050. Jak nie zaczniemy szybko przebudoy Twardowskiego to będzie kaszanka za 2-3 lata z grą w jakiejkolwiek lidze.
Szczecin: Nowy stadion jednak powstanie? Krzystek stawia na Dąbie
Krzysztof Dziedzic
We wtorek prezydent Szczecina Piotr Krzystek spotkał się ze szczecińskimi dziennikarzami sportowymi podczas turnieju Pekao Open Szczecin. Jak twierdził, chciał zasięgnąć opinii, gdzie oni widzieliby nowoczesny stadion.
Generalnie jednak Krzystek podczas spotkania chciał przekonać przedstawicieli mediów do koncepcji stadionu w Dąbiu. I trzeba przyznać, że stały za nim argumenty.
Krzystek na spotkanie z dziennikarzami przybył w towarzystwie m.in. Kacpra Kozłowskiego, dyrektora warszawskiej firmy Investment Support, który będzie oceniał stadion jako inwestycję pod względem kosztów oraz wszystkich argumentów za i przeciw. Jego opinia była jednoznaczna: stadion w Dąbiu nie tylko będzie tańszy od nowego, czy zmodernizowanego obiektu przy ul. Twardowskiego (obiekt w Dąbiu miałby kosztować około 500 milionów złotych, stadion na Pogodnie – 700 milionów złotych).
Będzie też dogodniejszy, jeżeli chodzi np. o dojazd. No i teren w Dąbiu w przeciwieństwie do tego na Pogodnie raczej kryje mniej ewentualnych "niespodzianek" w postaci np. problemów z ziemią, strażą pożarną, hałasem, działkowcami, czy szeroko rozumianą wokółstadionową infrastrukturą.
Nawet bez opinii fachowca można zauważyć, że za obiektem przy Twardowskiego przemawiają tylko dwa fakty: tradycja i fakt, że znajduje się na lewobrzeżu, gdzie mieszka 3/4 mieszkańców Szczecina. Za Dąbiem przemawia to, że łatwiej tam byłoby dostać się osobom (nie tylko kibicom piłkarskim na mecze Pogoni, czy reprezentacji Polski) spoza Szczecina – nie musiałyby przebijać się przez centrum. Stadion ma mieć przecież szerokie zastosowanie, mają być na nim organizowane np. koncerty.
Niektórzy mogą też dojść do wniosku, że wybór Dąbia to kolejny stadion w naszym mieście, bo przecież ten przy ul. Twardowskiego nie zostanie zrównany ziemią. Co jednak by się z nim stało, gdyby ostateczny wybór padł na Dąbie?
– Nie wiemy jeszcze do końca, co z nim zrobić, jakie byłoby jego przeznaczenie – przyznał Krzystek. – Najprawdopodobniej zostałby i służyłby młodzieży. Może jego przyszłość wiązałaby się z rekreacją. Wtedy obok byłoby pole do popisu dla budownictwa mieszkaniowego.
Decyzja co do lokalizacji stadionu powinna zapaść w połowie listopada.
Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 18/09/2009 13:08
Ciekawe jak oni te 700 wyliczyli. Ściema żeby pojechać przez wybory na Dabiu. Cała kadencja minie za rok a ciągle nie ma decyzji. Co mówić o budowie. Twardowskiego już mogłoby być w tym czasie w połowie zrobione.
Ciekawe jak oni te 700 wyliczyli. Ściema żeby pojechać przez wybory na Dabiu. Cała kadencja minie za rok a ciągle nie ma decyzji. Co mówić o budowie. Twardowskiego już mogłoby być w tym czasie w połowie zrobione.
wliczone pewnie lapówki
tak nauboczu, modernizacja stadionu w magdeburgu kosztowala 50 mil. euro = 200-250 mil.zl
Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 18/09/2009 14:55
Nie będę bawił się w speca od kosztorysowania bo nim nie jestem zatem ciężko mi powiedzieć skąd bierze się kwota 700 mln zł, w każdym razie efekt wydania 31 mln euro (według wiki) widać poniżej.
Nie będę bawił się w speca od kosztorysowania bo nim nie jestem zatem ciężko mi powiedzieć skąd bierze się kwota 700 mln zł, w każdym razie efekt wydania 31 mln euro (według wiki) widać poniżej.
duzo trzeba wydac zeby byl niebiesko zielony i plywal...
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
późno poczuł że wali u sie grunt pod nogami za późno...
Chłystek...
Krzystek liczy chyba na to, że jak znowu rozpocznie swoje planowanie stadionu to lud pozwoli mu dokończyć dzieła w kolejnej kadencji. On chyba jest już ostatnim mieszkańcem tego miasta, który jeszcze wierzy w nowy stadion... Jarmol zobaczył z kim pracuje i dał już sobie spokój z tym politycznym syfem
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.