Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 03/09/2009 12:40
Powtarzam od kilku lat to samo i wyjdzie na moje. Chciałoby sie nowego stadionu ale od poczatku realnym i w rozsądnym terminie do zrobienia rozwiązaniem była i pozostaje przebudowa Twardowskiego. I myslę że jeszcze w tym roku taka decyzja zapadnie.
wczoraj w kronice na TVP INFO już ludzie z PiS się wypowiadali o stadionie Pogoni. I mówiła jakaś babka, że zajebistym miejscem byłby teren cukrowni. Zajebisty dojazd etc.
Rok do wyborów, a już chcą pozyskać elektorat gadając te mrzonki.
http://ww6.tvp.pl/6555,928635,1.view
około 11min
Ostatnio edytowany przez: Rch., 5 września 2009, 15:41 [2 raz(y)]
za rok zobaczysz jej nazwisko na liscie wyborczej na prezydenta. Poza tym tak jak ona to kazdy moze sobie pogadac. Jest taka cwana to niech najpierw powie skad wezmie pieniadze i niech krok po kroku przedstawi swoj biznesplan co do nowego stadionu. Moze wtedy zainteresuje mnie jako wyborce. Jak widac kampania zaczyna sie wczesniej niz zwykle...
Chodzi o Małgorzatę Jacynę Witt, rzeczywiście uważam że to bardzo silna kandydatka PiS do ubiegania się o fotel prezydencki miasta Szczecin. W każdym razie nie jest to pierwsza próba "walki" o szczecińskie obiekty sportowe.
A to punkt widzenia Pani Jacyny na stadion Pogoni sprzed kilku lat 2007-11-28
7. Budowa stadionu piłkarskiego jest na razie w sferze mglistych obietnic oraz mało realnych pomysłów z lokalizacją. Brak planów zagospodarowania przestrzennego i nie włączenie Szczecina do Euro 2012 powoduje, że plan budowy stadionu nie jest realny. Co do centrów sportowych, to nie ma projektów budowlanych, więc nie ma możliwości starać staranie się o środki z UE. Sprzedaż gruntów Pogoni i zlikwidowanie stadionu przed wybudowaniem nowego byłoby działaniem szkodliwym.
ZBUDUJEMY NOWY STADION I CENTRA SPORTOWE
Nowy stadion Nie stać nas na kolejne remonty obecnego stadionu Pogoni. Każda zainwestowana tam złotówka jest stracona. Ostatnio oddano do użytku stadion w Kielcach. Nas także stać na nowy, nowoczesny stadion. Nie wymaga on dużych nakładów z budżetu miasta. Pieniądze na jego powstanie pochodziłyby ze sprzedaży gruntów pod obecnym stadionem oraz - tak jak to miało miejsce w przypadku inwestycji w Kielcach - z funduszy Unii Europejskiej oraz budżetu państwa. Dzielnicowe centra sportowe Musimy stworzyć w każdej dzielnicy centra sportowe. Miejsca, w których mieszkańcy mogliby w sposób aktywny spędzać wolny czas. W skład takich obiektów powinny wchodzić: boisko do kosza, siatkówki oraz 2-3 boiska do piłki nożnej. Obiekty oprócz nowoczesnej nawierzchni, oświetlenia, zapewniałyby opieka trenerską. Dziennie na terenie miasta korzystałoby z nich ponad kilka tysięcy osób. Taka inwestycja nie obciąża w sposób znaczny budżetu miasta. Ponad połowę jej kosztów można pokryć z funduszy Unii Europejskiej.
Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 05/09/2009 23:17
Podczas konferencji prasowej po meczu z GKS-em Katowice Jarmoliński mówił o tym, ze otrzymał pierwsze wyniki studium wykonalności dla budowy stadionu w Dąbiu lub modernizacji obecnego stadionu. Po tygodniu postanowiłem więc pociągnąć temat i zadzwoniłem do Biura Prasowego UM (pytałem o to czy dzięki tym wynikom sytuacja którejś z lokalizacji jest bliższa celu itp itd). Poproszono mnie aby to samo pytanie wysłał do nich mailem a w ciągu 2 dni miałem otrzymać odpowiedź.
Chyba nikt się nie zdziwi jak powiem, że odpowiedzi do tej pory nie dostałem.
Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 06/09/2009 01:44
Ja powiem tak. Ostatnio wchodzę na różne strony administrowane przez kibiców z klubów, które grają w Ekstraklsie, I lidze itd. Na stronie Arki poczytałem o walce kibiców z miastem i prezydentem odnośnie stadionu. Nagłośnili całą sprawę w mediach ogólno polskich, że miasto sobie robi farsę i wali w ch..a. Obiecywali i nic nie robią. Kibice Arki się wku....i. Napisali to tu, to tam i w końcu się w władze przejęły. Wywalczyli modernizacje stadionu własnymi siłami. W grudniu ich ten śmieszny stadionik będzie modernizowany. Może taką akcje spróbować u nas... Nagłośnić i trochę posmarować na władzę, że obiecali a mają to głęboko gdzieś. Ogłosić żadania kibiców, pogrozić im anty demonstracjami itp.
Prawda jest taka, że jakby im zależało to znalazłyby się pieniądze w budżecie na ten stadion. Przecież nie trzeba robić od razu całego. Etapami w ciągu 2,3 lat i będzie git. (chodzi o modernizacje)
Więcej o walce Arkowców pod linkiem --->
Dla Miasta tylko w teorii. Brak dobrego skomunikowania z resztą miasta, poza Podjuchami - autobusy i Dąbiem - ewentualny tramwaj szynowy. Na teraz, nie ma raczej szans na budowę nowego w Dąbiu - kolosalne koszty związane z palowaniem terenu, więc jedyne rozsądne rozwiązanie, to modernizacja Twardowskiego, zaczynając od łuku i niskiej trybuny.
Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 06/09/2009 10:23
Jacyna Witt? Hehe,ludzie nie ufajcie tej babie,ona łże maksymalnie,jej bajki są gorsze od Krzystka. Apropo tego drugiego,znane są animozje między nim a panią Małgorzatą. Zapamiętajcie-nie głosować na Wieczorka,Piechote,Zarembe ani na Witt,jeśli ktoś z nich ma dojść do władzy to wole zachować ciągłość z dotychczas panującym.
Jacyna Witt? Hehe,ludzie nie ufajcie tej babie,ona łże maksymalnie,jej bajki są gorsze od Krzystka. Apropo tego drugiego,znane są animozje między nim a panią Małgorzatą. Zapamiętajcie-nie głosować na Wieczorka,Piechote,Zarembe ani na Witt,jeśli ktoś z nich ma dojść do władzy to wole zachować ciągłość z dotychczas panującym.
Dotychczas panujący to powinien ponieść kare za swoje obiecanki..lepszy niż Andersen normalnie..
Dokładnie. Koleżanka mieszka obok p. Jacyny i mówi, że to taka jeb** kobieta, że się w głowie nie mieści.
Dlatego ją to sobie lepiej odpuścić
Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 06/09/2009 15:00
Mieszkam z Jacyną na tej samej ulicy kilka domów od niej masakra jakaś po prostu tyle razy co psy wzywa bo imprezke miałem czy coś ;/ nawet dzien dobry nie odpowie ;/
Mieszkam z Jacyną na tej samej ulicy kilka domów od niej masakra jakaś po prostu tyle razy co psy wzywa bo imprezke miałem czy coś ;/ nawet dzien dobry nie odpowie ;/
widocznie miewa same złe dni. ale jak powyżej napisano-lepsza anarchia i bezkrólewie,anizeli któreś z wymienionych miało by dojść do koryta. ale w Szczecinie są wystawiane same takie "asy",naprawde trudno na kogoś wartościowego rozsądnie oddać głos. bo,przykładowo-jeśli miałbym wybierać miedzy krzystkiem,zarembą,jacyną witt i dajmy wieczorkiem byłbym zmuszony zagłosować na tego pierwszego,albo nie iść wcale. a jak to w Polsce bywa,następca to wpierw "sprząta" ze dwa lata urzędowania po poprzedniu np. zrywając umowy i obsadzając stanowiska swoimi ludźmi. bo nic konstruktywnego sie nie spodziewam.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.