Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 27/05/2009 18:41
Patrząc na to jak Szczecin niestety blado wypada w porównaniu z innymi miastami w kwesti budowy stadionu.Dochodze do wniosku że ten post powinienen być zatutułowany ,,Stadiony Miejskie w Polsce,,
Na miescie jest tłok w tramwaju jest tłok kibice na Pogoń jada....
Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 27/05/2009 22:58
to moze miasto zrobi cos z tymi pieniedzmi które byly przeznaczone na ewentualny przegrany wyrok z gondorem (40.000.000), dorzuci 4-5 razy tyle i mamy nowy stadion. wszedzie w polsce odnawiaja, buduja, remontuja, tylko u nas nic.
kiedy cos sie zacznie dziac? ja Pogoń bedzie wchodzic do ekstraklasy i nie dostanie licencji ?
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 28/05/2009 10:13
I to nawet na lokacie, żeby tracić jak najmniej na odsetkach. Mówił o tym sam Ksistek 2050 w Kronice po ostatnim wyroku Sądu. W tej samej audycji snuł też plany ile za 40 baniek można kupić tramwajów.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
hm... gdzie to bedzie ? doklejone za trybunami ? jakos sobie tego nie wyobrazam, przeciez tma jest dosc malo miejsca, kilkanascie mentrow za trybuna jest plot..
Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 28/05/2009 15:55
Jakoś ostatnio mam dziwne przeczucie, że oni naprawdę postawią ten obiekt dla VIPów. Natomiast osobną kwestia będzie już sam widok ślicznego nowiutkiego budynku na tle zabytkowej architektury całego stadionu. To może wyglądać naprawdę groteskowo...
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 28/05/2009 17:32
Mi sie to wogóle nie widzi. Nie podoba mi sie ten budynek, inaczej, on w takiej nowoczesnej formie nie pasuje do stadionu.
A jak sie wezma za rozbudowe stadionu, to budynek zostanie czy zostanie zburzony?
Mi sie to wogóle nie widzi. Nie podoba mi sie ten budynek, inaczej, on w takiej nowoczesnej formie nie pasuje do stadionu.
A jak sie wezma za rozbudowe stadionu, to budynek zostanie czy zostanie zburzony?
Ten budynek pewnie będzie taką prowizorką i zostanie zbudowany tak byłatwo było go zdemontować Oby!
to będzie zaraz za obecną trybuną vip jak się nie mylę i wydaję się ze spokojnie jest tam miejsca a budynek nie jest jakiś wielki.
Dokładnie. Budynek ma mieścić się za obecną trybuną vipowską i prasową. Po drugiej stronie przeciez nie da rady. Pamiętam jak zrobiono trybunę prasową na mecz z gwiazdami OE. Umiejscowiona była pomiędzy słupami od dochu, ktore zasłaniały widok na... obie bramki.
Konstrukcja nowego budynku ma być lekka, więc w przypadku remontu całego stadionu może być zdemontowana lub przenisiona - tak mi się wydaje.
Czy będzie wyglądał grotestkowo. To już kwestia gustum ale innej opcji nie ma.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.