A gówno prawda. Zobacz na Tychy. Ile tam chodziło na mecze przed zbudowaniem nowego stadionu ? Ile jeździło na "domowe" mecze do Jaworzna ? A ile teraz chodzi ? Mają stadion na 15 tysięcy ludzi a wystarczyłby im na 8-10 tysięcy, grają w 3 lidze a mimo to frekwencja jest lepsza niż u nas.
Rozumiem jakby jedna kolejka, dwie, trzy były na wysokim poziomie bo wiadomo, nowy stadion itd., ale nie ponad pół roku !
I w Tychach wiedzą, że "za duży" stadion im się przyda, gdy będą grać o Ekstraklasę lub już w niej z takimi klubami jak Legia, Lech, Górnik czy Ruch. Wtedy mają komplet murowany.
To przełóżmy to u nas - jeśli stadion na 20-25 tysięcy ludzi jest za duży, to może na stan obecny, tak jak w Tychach na 15 tysięcy. Jednak tam mają ambicje grać w Ekstraklasie i im ten stadion wtedy się przyda, a my mamy ambicje grać w pucharach i wtedy stadionik na 18 tysiecy ludzi (odjąć bufor i sektor gości - na 14-15 tysięcy) będzie za mały w takim mieście.
Zbudowali halę na 5 tysiecy ludzi a nie na 10 jak w innych miastach (Gdańsk, Łódź, Gliwice, Kraków) I najwyżej co mozemy dostac to mecz reprezentacji w futsalu... a hala za 200 milionów : ) dla szczecinskich zespolow halowych, zero wiekszych ambicji : )
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 19/02/2016 14:32
Tylko, że akurat my potrzebuje stadion na max 20-22K, 18 jest ok, pewnie na każdym spotkaniu byłoby w okolicach 12-13K i pełny stadion na szlagierach
Wreszcie ktos rozsadnie mysli i realistycznie podchodzi..Sa jeszcze zobowiazania lojalościowe wobec kilku osob z Pogodna.Dlatego idealnym rozwiazeniem był by sukces sportowy połaczony z angażem Azotow....i wówczas mocny wklad kibiców.Tylko zmasowany front może cos zmienić.Prawdziwa szansę przegraliśmy kilka miesięcy temu w wyborach.
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 19/02/2016 16:53
Sądząc po tym, co dziś napisał rzecznik prasowy P. Krzystka - "wizja" przebudowy wymyślona przez tych panów póki co się nie zmienia. gs24.pl
Dobrze, że dojdzie do spotkania prezesa PZPN z Krzystkiem, może to coś da...
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 19/02/2016 17:27
Zbigniew Boniek @BoniekZibi 60 min.60 minut temu
Rozmawialem z Prezydentem Szczecina,zaprosił mnie na spotkanie. Chec przekonac mnie do wyzszosci swojej koncepcji.ok,bede porozmawiamy.⚽LNP
Żenada, krew zalewa ... on ma jeszcze szczelność próbować przekonywać do tego gówna. Bo już tylko w takiej kategorii przychodzi mi myśleć, jak patrzę na to co chce Krzystek zbudować, wiedząc co Pogoń proponowała za mniejsze pieniądze.
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 21/02/2016 15:35
"Jednocześnie radny Bartnik przyznał, że prezydent Krzystek koncepcję stadionu zaproponowaną przez klub otrzymał dopiero od... radnych PO, a nie od Pogoni Szczecin. Stwierdził też, że prezydent Krzystek "szukał w koncepcji również minusów". Nie zdradził jednak konkretów."
Konkrety (nowe stanowiska w spolkach miejskich?) zdradzi przed debata i głosowaniem
To dopero poczatek walki. Nie martwcie się, Krzystek co znajdzie. Debilnego z punktu widzenia kibica czy Pogoni, ale ważne, żeby w gazecie dobrze wyglądało.
Skoro Rafął Niburski (PiS) na moją sugestię odpowieda, ze "przecież modernizowany stadion też będzie miał 4 trybunę" to nadal obietnice PK są ciekawsze niż rozsądek.
PS. Zapytałem go o konkreteną datę i koszt wybudowania 4 trybuny. Na to już nie odpowiedział.
Ostatnio edytowany przez: Rauliki, 21 lutego 2016, 15:44 [1 raz(y)]
"Jednocześnie radny Bartnik przyznał, że prezydent Krzystek koncepcję stadionu zaproponowaną przez klub otrzymał dopiero od... radnych PO, a nie od Pogoni Szczecin. Stwierdził też, że prezydent Krzystek "szukał w koncepcji również minusów". Nie zdradził jednak konkretów."
Konkrety (nowe stanowiska w spolkach miejskich?) zdradzi przed debata i głosowaniem
To dopero poczatek walki. Nie martwcie się, Krzystek co znajdzie. Debilnego z punktu widzenia kibica czy Pogoni, ale ważne, żeby w gazecie dobrze wyglądało.
Skoro Rafął Niburski (PiS) na moją sugestię odpowieda, ze "przecież modernizowany stadion też będzie miał 4 trybunę" to nadal obietnice PK są ciekawsze niż rozsądek.
PS. Zapytałem go o konkreteną datę i koszt wybudowania 4 trybuny. Na to już nie odpowiedział.
Niestety czas leci, wymogi licencyjne też są z roku na rok coraz bardziej restrykcyjne....
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 25/02/2016 15:47
Krzystek już się broni do modernizacji, twierdzi ze spełnił 19 z 20 uwag klubu w projekcie, więc nie wie o co chodzi z nowym pomysłem i uważa to za medialne show. No ręce opadają. Przetarg za 48mln, nagle 150mln, ale 140mln za nowy stadion beee, bo co? Bo do kiermany mało wleci? Ja myślę, ze trzeba zrobić z niego wroga publicznego nr 1. Żeby przypadkiem znów go ludzie nie wybrali, zacząłbym od plakatów, nie wiem co tak jeszcze można wymyślić?
Kto ma mocne nerwy, już dzisiaj może przeczytać pierwszą stronę
https://pbs.twimg.com/media/CcEJlY7XEAAVsEn.jpg
"Pewnie nie ma pojęcia jak ten stadion wygląda" - dalej nie czytałem artykułu, bo boję się że jak minę go gdzieś w okolicy urzędu to dam mu najzwyczajniej w ryja.
Nóż się w kieszeni otwiera. Irytuje mnie ten pajac, ciekawie komu łapówkę obiecał. Pewnie jakiś wał na zasadzie postawimy taniej domek na Warszewie, ale w zamian jakiś kontrakt budowlany.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.