Przeanalizowałem pomysł Mroczka na rozbudowę stadionu. Jeśli obrócimy boisko o 90 stopni zgodnie z tym jak się buduje nowe stadiony żeby nie świeciło bramkarzowi w oczy to wtedy znajdzie się miejsce na tą czwartą trybunę nawet bez likwidowania boiska obok i można jakiś ładny stadion wtedy postawić. Mam nadzieję że w końcu się dogadają z tym bucem bo w Pogoni zaczyna się dobrze dziać i Azoty pewnie wejdą skoro już Drygas podpisał kontrakt.
Ty to jakiś chyba inżynier jesteś. A w jaki sposób obrócisz to boisko o 90 stopni skoro nie ma prawa ono wówczas zmieścić się pomiędzy trybunami?
Rozjebac mała trybunę i juz masz miejsce
Wtedy zaczyna sie budowę od zupełnie nowej trybuny wzdłuż nowo usytuowanej płyty
Poezja
I co ci to da? miejsca na czwarta trybune nie bedziesz mial. No chyba ze wysiedlisz mieszkancow to co innego....
Myślisz ze siegloby to aż tak daleko ? Nie pomyślałem o tym. W takim razie trzeba by zacząć od dużej
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 09/01/2016 17:14
Kurwa. Rozumiem jak jakiś przygłup sobie tego nie wymyśli, no ale żebyś Ty Lrd moderatorze z trzema gwiazdkami nie mógł sobie tego wyobrazić? Nie jestem inżynierem. Nie znam się na budowlance, ale jak miałem 5 lat to układałem piramidy z klocków i wytłumaczyłbym Ci to mając nawet 5 lat. Trybuna gdzie jest kryta zostanie cała rozebrana, przesuwamy ją dalej gdzie są te piachy - przynajmniej nie trzeba będzie tak daleko chodzić no i mamy znowu trybunę w niecce. Przecież nie trzeba tego przesuwać w domki po drugiej stronie! Kurwa, czy to takie trudne !?
Kurwa. Rozumiem jak jakiś przygłup sobie tego nie wymyśli, no ale żebyś Ty Lrd moderatorze z trzema gwiazdkami nie mógł sobie tego wyobrazić? Nie jestem inżynierem. Nie znam się na budowlance, ale jak miałem 5 lat to układałem piramidy z klocków i wytłumaczyłbym Ci to mając nawet 5 lat. Trybuna gdzie jest kryta zostanie cała rozebrana, przesuwamy ją dalej gdzie są te piachy - przynajmniej nie trzeba będzie tak daleko chodzić no i mamy znowu trybunę w niecce. Przecież nie trzeba tego przesuwać w domki po drugiej stronie! Kurwa, czy to takie trudne !?
Sorry że sie wtrące ale rozumiem, że mówisz o niwelowaniu ok 15 metrowej wysokości wału ziemnego nie ruszanego od...nie wiadomo kiedy? Jak by to bylo takie banalne to mozna by go zniwelowac, az do schodów z ul.Witkiewicza...tylko ze to trochę nierealna zabawa.Jeśli nawet ,to koszty takich operacji były by przeogromne.
Prędzej to tak można zrobić.Tylko problem może być z budowa trybuny od ul.Twardowskiego bo trzeba wyciąć sporo drzew.
Sorry że sie wtrące ale rozumiem, że mówisz o niwelowaniu ok 15 metrowej wysokości wału ziemnego nie ruszanego od...nie wiadomo kiedy? Jak by to bylo takie banalne to mozna by go zniwelowac, az do schodów z ul.Witkiewicza...tylko ze to trochę nierealna zabawa.Jeśli nawet ,to koszty takich operacji były by przeogromne.
Prędzej to tak można zrobić.Tylko problem może być z budowa trybuny od ul.Twardowskiego bo trzeba wyciąć sporo drzew.
ale właśnie Krzystek coś bełkocze ,że koszt przesunięć gruntow jest niewielki?!klik
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 12/01/2016 17:21
Wydumane 148 milionow za stadion dzis peklo. Byłem optymistą, sądząc, że skończy sie na 200. Przeciez to dopiero kalkulacje a gdzie cena rynkowa?
Projektant nie przewidział, że trzeba przesunać boisko z systemem podgrzewania....
Ostatnio edytowany przez: Rauliki, 12 stycznia 2016, 17:44 [1 raz(y)]
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 12/01/2016 22:22
Czyli zrezygnował z jedynej rzeczy, która mogła ułagodzić tą modernizacje, skoro już wbrew wszystkiemu powstaje. Z tego co pamiętam część radnych poparła jego plan, bo niby "zgadzał się" na usunięcie łuku. Teraz skoro rezygnuje z tego, to nadal ma ich poparcie ? Czy wszystko było tylko teatrzykiem ? Brak słów na to wszystko. Już sobie wyobrażam jak się musieli czuć przedstawiciele kibiców w rozmowach z nim.
Ostatnio edytowany przez: Icar, 12 stycznia 2016, 22:32 [1 raz(y)]
To prawda, że łuk pozostanie ? nie będzie prostej trybuny ?
nasz ukochany przywódca stwierdził że łuk jest lepszy. Będzie mniejszy i to tyle.
Czyli wiadomo że nie ma mowy o obróceniu boiska skoro łuk ma zostać.Plonne nadziej Mroczka.Juz nie wiem kto jest liderem w tym kabarecie.Prezydent? Projektant ?.
Czyli zrezygnował z jedynej rzeczy, która mogła ułagodzić tą modernizacje, skoro już wbrew wszystkiemu powstaje. Z tego co pamiętam część radnych poparła jego plan, bo niby "zgadzał się" na usunięcie łuku. Teraz skoro rezygnuje z tego, to nadal ma ich poparcie ? Czy wszystko było tylko teatrzykiem ? Brak słów na to wszystko. Już sobie wyobrażam jak się musieli czuć przedstawiciele kibiców w rozmowach z nim.
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 13/01/2016 11:17
Witam.
Prezydent nie zmieni swoich planów co do stadionu. Jest zbyt głupi.
Zobaczcie, że w Szczecinie każda większa inwestycja jest opóźniona, są zaniedbania, tak jak w przypadku SST, hali czy spalarni. Ktoś dostaje w mieście w łapę. Zobaczycie jakie jaja będą ze stadionem...
Byliśmy tu i zawsze będziemy , stąd jesteśmy i tu umrzemy.
To prawda, że łuk pozostanie ? nie będzie prostej trybuny ?
nasz ukochany przywódca stwierdził że łuk jest lepszy. Będzie mniejszy i to tyle.
Czyli wiadomo że nie ma mowy o obróceniu boiska skoro łuk ma zostać.Plonne nadziej Mroczka.Juz nie wiem kto jest liderem w tym kabarecie.Prezydent? Projektant ?.
Projektant to będzie robił tyle projektów ile mu każą. Za każdy ma płacone.
Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 29/01/2016 05:42
Moim zdaniem pomysł z budową od ulicy Witkiewicza byłby najlepszym rozwiązaniem tam jest już gotowy teren płaski jedyny minus to strata 2 boisk treningowych a wlasciwie 1 bo obecny obiekt może spełniać role boiska nr 2 ale widocznie można więcej kasy wyciągnać na lewo dzieki rozbudowie.
kur.. ludzie jak my nie zrobimy rozpierdolu pod tym urzędem to tu nic nie będzie..
o tym : http://www.gs24.pl/wiadomosci/szczecin/art/9349738,nie-bedzie-pieniedzy-na-obwodnice-szczecina,id,t.html
to już aż żal mówić nie temat Pogoni ale naszego miasta które jest ruchane w dupe na każdym jednym kroku kto by tu nie był
kur.. ludzie jak my nie zrobimy rozpierdolu pod tym urzędem to tu nic nie będzie..
o tym : http://www.gs24.pl/wiadomosci/szczecin/art/9349738,nie-bedzie-pieniedzy-na-obwodnice-szczecina,id,t.html
to już aż żal mówić nie temat Pogoni ale naszego miasta które jest ruchane w dupe na każdym jednym kroku kto by tu nie był
niestety po raz kolejny pojawiła się szansę na zyskanie paru głosów w wyborach, to skrzętnie z tego skorzystali. Zdobycie finansowania, debaty, obiecanki i nagle z Warszawy widoki są takie, że pseudomodernizacja staje się przemyślaną przebudową.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.