Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 30/12/2015 14:28
Czyli w skrócie, gówno zrobiłeś w tej sprawie, ale wypowiadasz się w niej , ironizujesz, niemal kpisz z liczby zebranych podpisów przez kibiców. Cały ty.
Swoją drogą te 15 tys. zebranych to chyba największa inicjatywa obywatelska w historii Szczecina ? więc to nie jest byle co. Wynik mógłby być znacznie lepszy, ale przez ludzi takich jak Przemo, którzy jak zwykle ostatni są do zrobienia czegokolwiek, do wspierania wysiłków innych, a pierwsi do wymądrzania się, nie mógł osiągnąć większej liczby.
Inicjatywy obywatelskie to nie tylko zbieranie podpisów ale też np. oddanie głosu w budżecie obywatelskim, w którym polegliśmy w tym roku.
Najlepsze projekty nie wiem ile miały głosów.
Uważam że 15 tysięcy podpisów to jest i dużo i mało. A na pewno wystarczająco, żeby rozmawiać w radzie miasta i przecież tak się dzieje. Te 15 tysięcy wystarczyło. Nie wiem czy gdyby podpisów było 35 tysięcy skutek byłby lepszy ? Nagle Powiedzieli by - okej, nie będzie modernizacji ? Wątpię.
SKPS walczy dyplomatycznie w radzie miasta, ale trochę fantazji i krzyków pod urzędem dużej grupy kiboli by nie zaszkodziło...tak mi się wydaje...
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 30/12/2015 16:49
Wszystko jest przecież napisane. SKPS walczy dyplomatycznie, ale combatowy wydaje się (całkiem słusznie), że trochę hałasu pod urzędem raczej nie zaszkodzi.
Pytanie, kto to ogarnie? Może taki dajmy na to gawędziarz Przema?
Niestety nie te lata, ja jestem juz pogodzony z losem stadionu, a Pogon stala sie rozrywka jedna z wielu w tym miescie. Nie mniej jednak cos zostalo zle zrozumiane, problemem nie jest liczba podpisow, a osoba decyzyjna.
Bez dolnych wyłączonych ze sprzedaży rzędów, bez sektorów 1-2 (reklama Azotów), sektora buforowego i sektora gości realna pojemność wynosi na ten moment +/- 13 Tysięcy
Od ponad 1,5 roku nawet się nie zbliżyliśmy do tej liczby
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 02/01/2016 21:37
Przeanalizowałem pomysł Mroczka na rozbudowę stadionu. Jeśli obrócimy boisko o 90 stopni zgodnie z tym jak się buduje nowe stadiony żeby nie świeciło bramkarzowi w oczy to wtedy znajdzie się miejsce na tą czwartą trybunę nawet bez likwidowania boiska obok i można jakiś ładny stadion wtedy postawić. Mam nadzieję że w końcu się dogadają z tym bucem bo w Pogoni zaczyna się dobrze dziać i Azoty pewnie wejdą skoro już Drygas podpisał kontrakt.
Najblizszy spelniajacy chociaz warunkowo wymogi stadion jest chyba w Kołobrzegu... nowoczesny stadion 3 tysiące miejsc, oswietlenie jest. Nie ma podgrzewanej murawy bo zrezygnowali z tego jak budowali, ale w Mielcu tez nie ma i Nieciecza tam grala...
Ale te dywagacje Mroczka są jakieś dziwne.A co z dokańczanym projektem?Ta opcja z obróceniem płyty o 90 stopni wymagałaby nowego projektu."Z pomocą przyszedł nam sam Pan Prezydent"....?!
A gdzie w czasie tej ewentualnej przebudowy rozgrywać mecze?
Co Ci przeszkadza w rozgrywaniu meczy podczas przebudowy u nas? Murawę by się zrobiło na koniec, a stadion zrobiło etapowo nie likwidując wszystkiego od razu.
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 06/01/2016 22:54
Zbyt łatwo poddajemy się w walce o Nasz Stadion
Pierwszy mecz z Koroną w poniedziałek, to bardzo dobrze,
Rekordowe kilkanaście tysięcy na takim meczu pójdzie w Polskę...
Nie oszukujmy się, nasza ekstraklasa to padaka, a telewizja jest w każdym domu,
Na mecz ludzie głownie przychodzą dla atmosfery,a do tego trzeba frekwencji,
Klub od jakiegoś czasu jest mądrze prowadzony, mamy czwarte miejsce i obiecujące transfery.
Czas na na Nas Kibiców, pokażmy na co nas stać, głośna akcja w mediach i zaangażowanie Kibiców...
(Sam zoobowiązuję się że przyprowadzę na mecz co najmniej 5 osób)
Przypomnijmy sobie stare czasy, Niech ten Stadion zapłonie jeszcze raz...
Utrzyjmy nos Krzystkowi,
Wszyscy na Koronę
WOJNA !!!
Przeanalizowałem pomysł Mroczka na rozbudowę stadionu. Jeśli obrócimy boisko o 90 stopni zgodnie z tym jak się buduje nowe stadiony żeby nie świeciło bramkarzowi w oczy to wtedy znajdzie się miejsce na tą czwartą trybunę nawet bez likwidowania boiska obok i można jakiś ładny stadion wtedy postawić. Mam nadzieję że w końcu się dogadają z tym bucem bo w Pogoni zaczyna się dobrze dziać i Azoty pewnie wejdą skoro już Drygas podpisał kontrakt.
Ty to jakiś chyba inżynier jesteś. A w jaki sposób obrócisz to boisko o 90 stopni skoro nie ma prawa ono wówczas zmieścić się pomiędzy trybunami?
Ty to jakiś chyba inżynier jesteś. A w jaki sposób obrócisz to boisko o 90 stopni skoro nie ma prawa ono wówczas zmieścić się pomiędzy trybunami?
Rozjebac mała trybunę i juz masz miejsce
Wtedy zaczyna sie budowę od zupełnie nowej trybuny wzdłuż nowo usytuowanej płyty
Poezja
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.