Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 30/06/2015 20:54
Jak się nie mylę Białystok dał 220 mln za 22 tyś miejsc . Stadion niczego sobie , powinniśmy wybudować podobny , troszkę mniejszy lub tyle samo miejsc ( 19-22 tyś ) za kwotę 220-240 mln . Ale zapomniałem , że będzie przypudrowany trup za 150 mln +/-
Komedio-dramat trwa w najlepsze.Dodanie kilku miejsc w loży VIP oraz powiększenie sali konferencyjnej i....gotowy projekt zmian (buhhhaaaa) pod koniec roku!!.Krzystek zgrabnie przesuwa wszystko...w czasie.
Zorientowały się już Azoty o co biega i zawinęły się (jeszcze nieoficjalnie) teraz czas aż znudzi się Mroczkowi walka o normalną Pogoń.Kibiców też ubywa bo już prawie nikt nie wierzy ani w Nowy Stadion ani w Modernizację (bo pewnikiem jej nie będzie bo klub się do tego czasu rozsypie i problem sam zniknie)
Działania Krzystka są więcej niż przejrzyste...a za całą sprawą stoją od lat Ci sami ludzie którzy nie chcą Pogoni na Pogodnie.
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 07/07/2015 18:25
Dodajmy, że te zmiany nic nie kosztują, koszt się ma nie zmienić.
Jak można głosować na gościa, który niszczy to miasto swoimi durnymi decyzjami i inwestycjami dwukrotnie przepłaconymi.
Jak można głosować na gościa, który niszczy to miasto swoimi durnymi decyzjami i inwestycjami dwukrotnie przepłaconymi.
nie jest tak w calej Polsce?
Raczej nie skoro Lubin potrafi wybudować halę za 65 mln, a Szczecin o dużo niższym standardzie za 195 mln.
Albo Tychy zupełnie nowy obiekt tańszy niż nasza planowana pseudo-modernizacja.
Widać, że są miasta gdzie liczą się z pieniędzmi.
Co ciekawe - tańszy o kilkadziesiąt mln od naszej ... hali. A jak wiemy zawsze cenę przelicza się na koszt jednego krzesełka.
W takim razie kalkulator i liczymy:
1. hala 5000 miejsc (z lekką górką, a.. niech stracę!) koszt 195 mln - 1 krzesełko 39.000 zł
2. stadion Tychy 15000 miejsc, koszt 130 mln - 1 krzesełko 8.666 zł
Ciekawe rozwiązania w budownictwie i wygodzie. W szatniach sauny, jaccuzi.
W naszej hali szatnie mają łączone łazienki przez co jak było final four siatkarek trzeba było stawiać...prowizoryczne szatnie ze ścianek działowych
Za ten sam obiekt co Tychy zapłaciły 130 mln krzystek zapłaciłby z 240. Jestem tego pewny jak śmierci ;-)
Oni piękny obiekt za 130, który można podziwiać z zewnątrz, bo nie stoi w niecce w centrum miasta tylko na wolnej przestrzeni na poziomie 0, a u nas 150 będzie kosztowało pudrowanie trupa. Z piękną historią, ale trupa.
akurat włączyłem mecz GKS Tychy i aż mi żal dupe ściska...
Dokładnie, przecież nasz "stadion" to kurwa wstyd, wstyd dla nas, miasta, i całego zachodniopomorskiego, czy naprawdę nie mozna tego kurwa Krzystka jakoś od tego chorego pomysłu modernizacji odciągnąć, no kurwa żenada...
najlepiej niech go kurwa zacznie modernizować w 2125 roku
Jedno serce, jeden klub...
POGOŃ SZCZECIN!!!
"Mam tatuaż z herbem Pogoni na sercu. W ten sposób pokazuję swoje przywiązanie do tej drużyny, tych kibiców i granatowo-bordowych barw." - R. Majdan
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 03/08/2015 11:40
Na bazie ostatnich poczynań Rady Miasta Szczecina oraz przepychanek politycznych coraz więcej słyszy się o referendum dotyczącym m.in. stadionu miejskiego.
Pierwszy krok to zebranie 30 tys. podpisów.
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 03/08/2015 12:05
Takie referendum to mógłby być gwóźdź do trumny - jest multum w tym mieście fanatyków filharmonii i innych gówien... dodatkowo ilu osobom zależy na Pogoni ? na meczach średnia to 5-6 tysięcy ludzi... w mieście mieszka 400 tysięcy ludzi - moim zdaniem referendum byśmy przegrali i miałby kolejny, tym razem ogromny, powód żeby stadionu nie budować.
W mieście wojewódzkim, największym w swoim regionie, wokół którego mieszka ponad pół miliona ludzi (Szczecin i okolice jak Police, gmina Dobra, Goleniów , Stargard itd) takie cyrki...
Zresztą Zachodniopomorskie ogólnie jest w ruinie. Nie mówiąc już o sporcie, to nie ma tu dużych miast, a drugie największe miasto (Koszalin) wygląda jak jakiś Bangladesz. Jest spore bezrobocie i się wyludniamy. Całe województwo jest zapomniane i źle zarządzane...
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 03/08/2015 12:15
Szczecin jako stolica regionu ma obowiązek dbać o mieszkańców którzy mają różne zainteresowania. Oczywiście jestem za budową nowego obiektu, ale budowę takich budynków jak filharmonia traktujmy jako argument do budowy, bo skoro ludzie z innymi zainteresowaniami otrzymali nowoczesny obiekt to kibice Pogoni też na taki zasługują.
Takie referendum to mógłby być gwóźdź do trumny - jest multum w tym mieście fanatyków filharmonii i innych gówien... dodatkowo ilu osobom zależy na Pogoni ? na meczach średnia to 5-6 tysięcy ludzi... w mieście mieszka 400 tysięcy ludzi - moim zdaniem referendum byśmy przegrali i miałby kolejny, tym razem ogromny, powód żeby stadionu nie budować.
W mieście wojewódzkim, największym w swoim regionie, wokół którego mieszka ponad pół miliona ludzi (Szczecin i okolice jak Police, gmina Dobra, Goleniów , Stargard itd) takie cyrki...
Zresztą Zachodniopomorskie ogólnie jest w ruinie. Nie mówiąc już o sporcie, to nie ma tu dużych miast, a drugie największe miasto (Koszalin) wygląda jak jakiś Bangladesz. Jest spore bezrobocie i się wyludniamy. Całe województwo jest zapomniane i źle zarządzane...
Istotnym jest to w jaki sposób zostałoby sformułowane pytanie. Bo jeśli np. "Czy jesteś za budową nowego stadionu w Szczecinie?" to rzeczywiście różnie może z tym być.
Jeśli jednak bedzie to np. "Czy jesteś za remontem starego stadionu?" to już może to wyglądać inaczej.
Tak czy owak ja jestem zwolennikiem wstrzymania pomysłu z remontem tj. wyrzucaniu pieniędzy w błoto.
Poza tym wydaje mi się, że referendum to jednak nie wybory prezydenckie i jeśli zainteresowana grupa (kibice) zwarłaby się to może to się zakończyć sukcesem, bo "przypadkowi" ludzie raczej takim referendum się nie zainteresują. Przykład - zmaina nazwy ulicy poznańskiej. Z resztą jakie mamy inne opcje?
Poza tym wydaje mi się, że referendum to jednak nie wybory prezydenckie i jeśli zainteresowana grupa (kibice) zwarłaby się to może to się zakończyć sukcesem, bo "przypadkowi" ludzie raczej takim referendum się nie zainteresują.
Wyobraź sobie, ze politycy nie są głupi i zabezpieczyli się , żeby obywatele nie wp... się między wódkę a zakąskę. Żeby referendum było ważne frekwencja musi wynieść 30% uprawnionych do głosowania(trochę inaczej jest przy odwołaniu kogoś). W polskich warunkach jest to granica praktycznie nie do przeskoczenia o ile referendum nie zostanie podczepione pod jakieś wybory.
Poza tym wydaje mi się, że referendum to jednak nie wybory prezydenckie i jeśli zainteresowana grupa (kibice) zwarłaby się to może to się zakończyć sukcesem, bo "przypadkowi" ludzie raczej takim referendum się nie zainteresują.
Wyobraź sobie, ze politycy nie są głupi i zabezpieczyli się , żeby obywatele nie wp... się między wódkę a zakąskę. Żeby referendum było ważne frekwencja musi wynieść 30% uprawnionych do głosowania(trochę inaczej jest przy odwołaniu kogoś). W polskich warunkach jest to granica praktycznie nie do przeskoczenia o ile referendum nie zostanie podczepione pod jakieś wybory.
Więc płaczmy dalej i wypisujmy tu kolejne miasta, które budują stadiony.
Bo o tym tutaj częściej niż o konkretnych propozycjach ws. naszego stadionu.
Więc płaczmy dalej i wypisujmy tu kolejne miasta, które budują stadiony.
Bo o tym tutaj częściej niż o konkretnych propozycjach ws. naszego stadionu.
A dzieje się coś w temacie stadionu ? strona internetowa dawno nie aktualizowana, na stadionie raz na 3 miesiace sie pojawi jakis okrzyk i wpisy w necie. To wszystko. Czasami się zastanawiam, czy ludzie faktycznie chca tego satdionu, czy tylko tak krzyczą.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.