Ja zupełnie nie rozumiem porównań jakikolwiek.Inny człowiek,inny okres,inne środki unijne,inne potrzeby.
Najbardziej jednak nie rozumiem podziękowania głosem za 8 lat pokazywania środkowego palca kibicom-wyborcom tylko dlatego że nie wiadomo co zrobi kontrkandydat?
może ktoś mi logicznie wytłumaczy z kibiców prokrzystkowych jak to jest możliwe.
no ale jegomość nie znalazł statystyk więc dla niego jak nie ma statystyk to nie problemu...hahahah
tylko że zaraz padnie argument że w takim razie bezrobocie jest jeszcze mniejsze bo Ci co pracują w Niemczech,Holandii,Poznaniu etc. to figurują jako bezrobotni.Zaraz będziemy Poznań wyprzedzać w kolejnej klasyfikacji...makabra.
Ostatnio edytowany przez: EPSON, 19 listopada 2014, 14:54 [3 raz(y)]
Pierwsza sprawa: badanie uwzględniało tylko osoby pracujące.
Druga sprawa: Na temat mediany też masz coś ciekawego do powiedzenia? Chciałem zauważyć, że mediana wynagrodzeń w Szczecinie w 2012 roku wyniosła 3992zł / badanie OBW.
Trzecia sprawa: Nie wiem czy zauważyłeś, ale takie same zasady obowiązywały KAŻDE miasto. To chyba logiczne, że nie chodziło mi o dokładną wielkość wynagrodzeń (tak, wiem jak działa średnia), a o proporcje.
I znowu - skąd wniosek, że to o czym mówisz wpłynie korzystnie na pozycję reszty miast? Przecież ten problem dotyczyłby wszystkich miast a nie tylko nas. To chyba oczywiste, że GUS opierał się na mierzalnych danych. Tym bardziej rozśmieszają Mnie ludzie, którzy twierdzą że wszyscy uciekają ze Szczecina, ponieważ nie mają na ten temat żadnych informacji a pierdolą na prawo i lewo.
No faktyczne, do Poznania wyjechało tyle ludzi, że aż są 17 tysięcy osób na minusie
Przypominam, że jeszcze dane o mieszkaniówce Wam zostały do "obalenia" heh
Serio, dajcie jakieś realne dane pokazujące jak w Szczecinie źle, albo kończymy dyskusje. Jestem ciekawy czy dysponuje takimi ktoś z osób, które ciągle wylewają gorzkie żale.
Od razu mówię, że "rozważania filozoficzne kanapowego narzekacza" to nie są realne dane. Kolega kolegi też nie jest najlepszym źródłem.
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 19/11/2014 15:48
Zaraz pomyśle że "kłamczuszek" stoi za Twoimi plecami i każe Ci manipulować.Jak już cytujesz to nie usuwaj ze środka zdania tego co w nim jest...bo dobrze wiesz że głownie emigracja zarobkowa jest po za nasze granice i ze względu na położenie większa.Dopisz sobie jeszcze Marynarzy którzy pływają pod obcymi banderami i nie są ujęci w Twoich statystykach.
Dyskusja jest bezcelowa i walka na statystyki śmieszna.Jeśli jest to forum kibiców i jeśli temat dotyczy stadionu to możemy dyskutować w kontekście kto w Polsce wybudował stadion,kto go obiecał i nie wybudował i czy Pogoni jest on niezbędny czy też nie.
Zwolennicy Krzystka niech przytoczą argumenty i będziemy dyskutować.
No nie żartuj, napisałeś między innymi o Poznaniu to do tego się odniosłem, sensu zdania nie zmieniłem tym cytatem.
Jak oceniam Krzystka już pisałem w poprzednich postach.
Dla mnie to ktos kto pracuje przy rekrutacji od tylu lat i nazywa mlodych ludzi bez doswiadczenia debilami jest .... brak slow. Rece opadaja jak cos takiego czytam. Najlepiej zeby Ci mlodzi ''debile'' mieli 20 lat , skonczone studia i 10 lat doswiadczenia w zawodzie, do tego pracowali za 1000 na reke. Czlowieku ze Ty akceptujesz chora sytuacje na rynku pracy to nie znaczy ze wszyscy sa tak ograniczeni i uwazaja ze to jest ok. Emigracja zarobkowa to nie ludzka glupota, tylko czesto brak checi walki z 'wiatrakami'. Jak Uwazaqsz ze placa ponizej 500 euro miesiecznie jest ok to sorry ale o czym tu mowic. A to ze ktos nie ma doswiaczenia to zadna nowosc, na calym swiecie tak jest. Pracodawca przyjmuje mlodego po to zeby go wyszkolic i miec z niego pozytek w przyszlosci , ale zeby tak sie stalo nie moze go traktowac jak niewolnika. W kazdej dziedzinie czlowiek potrzebuje czasu zeby to co wczesniej nauczyl sie w szkolach mogl przelozyc na swoja efektywnosc w pracy, do tego kazdy na poczatku swojej kariery musi sie nauczyc pracowac. Jak mozna nazywac ludzi debilami za to ze sa bez zadnego doswiadczenia, rownoczesnie pracujac w rekrutacji i jeszcze uczac na uczelni? Co to za mentalnosc? Zalamac sie idzie... Wspolczucia dla bliskich....
Mysle ze juz sporo osob odpowiedzialo na Twoj bardzo "statystyczny" komentarz. Twoje zdjecia statystyk w duzej mierze oddaja dokladnie to co o czym mowilem. Co do statysyk wyludnienia to chyba jestes zajebiscie naiwny jak myslisz ze sa to slupki ktore oddaja rzeczywistosc...dla przykladu dodam ze sam mieszkam od kilku lat poza granicami kraju..jak przyjezdzam na mecz to nie mam z kim pojsc, bo po prostu nie ma z kim(emigracja)....jeszcze 10 lat temu chodzilem na kazdy mecz w grupie ponad 10 osob... Co do zamledowania, nie wiem czy wiesz, ale w nsym kraju jest obowiazek posiadania takiego zamledowania. Ja rowniez je mam, jest to Szczecin i nie jestem zarejestrowany jako bezrobotny, zastanow sie teraz ile jest takich osob jak ja..jezeli myslsz ze tyle ile twoje slupki pokazaly to.............gratuluje. Jak sie maja do tego Twoje statystki.. ? n/c Co do srednich zarobkow, no jezeli naprawde takie by bylly to gwarantuje Ci ze 90% emigrantow bylaby z powrotem w domach.
Jeszcze jedno, skoro tak idealnie chciales wypunktowac moja wypowiedz, co ewidentnie ci nie wyszlo, moze oprocz zlosliwosci, ktora swiadczy raczej o sporych kompleksach niz inteligencji, zastanawia mnie dlaczego nie odniosles sie do reszty punktow? Moim zdaniem najwazniejszych:
1)ilosc sciagnietych inwestorow do Szczcina, w tym procent najmu lub kupna powierzchni biurowych przez firmy, ktorych w Szczecinie wczesniej nie bylo
2)STOCZNIA
3)bezrobocie (i tu moj blad napisalem wczesniej o woj. zachpom, chodzi o samo miasto).
4)ilosc wyjazdow naszego prezydetna w celu nawiazania kontaktow zagr. i pl
5)wizja gospodarcza miata dla jego mieszkancow i przszylych inwesterow
6) odnies sie jeszcze do korpucji i powiazan rodzinnych z kosciolem
7) NOWY STADION
Na koniec
podkresliles, ze jestes za nowym stadionem, ale mimo wszystko glosujesz na tego lenia. W takim razie albo jestes hipokrytą, albo masz problem z racjonalnym mysleniem.... 8 lat ten Pan mial na to aby podniesc Szczecin z dna, nie zrobil tego, jedyne co zrobil to wydal pieniadze, ktore musial wydac! Jak to jest dobry prezydent to nie mamy o czym dyskutowac.
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 19/11/2014 17:27
Kiedy usłyszałem Piotr Krzystek chcę zainwestować(a raczej kłamie że to zrobi) 100 milionów publicznych pieniędzy na modernizację stadionu im. Floriana Krygiera, na którym swoje spotkania rozgrywa Pogoń Szczecin, trafił mnie szlak. Jak można publiczne pieniądze wpakowywać w coś co po pseudo modernizacji będzie wyglądał jak dziwoląg. Czy Krzystek jest naprawdę tak ograniczony i ciemny aby tyle pieniędzy wyrzucać w błoto? W końcu jest on specem od inwestycji. Przepłacona Arkonka(o 6 milionów od pierwotnego planu), Arena Szczecin(o 50 milionów od pierwotnego planu) oraz Filharmonia(o 35 milionów od pierwotnego planu) i wiele innych obiektów w tym mieście. Daję nam to ponad 91 milionów złotych. Te 91 milionów plus „zaplanowane” 100 milionów można by było zainwestować w nowy obiekt piłkarski w Kołbaskowie. Miasto Białystok za obiekt na 22 tyś miejsc zapłaciło około 250 milionów złotych, z czego ponad 107 milionów to było dofinansowanie z Unii, podobnie w Lublinie budowa stadionu została dofinansowana kwotą 67 milionów gdzie koszt stadionu wynosił około 180 milionów. Pytanie w czym Białystok i Lublin są lepsze? Oni mogą a my nie?
Po pierwsze mieszasz moje komentarze z komentarzami Artura.
Po drugie, odpowiedzi na podane statystyki ograniczają się do domniemań i ewentualnego zanegowania trafnościi danych. NIKT nie podał żadnego argumentu, który mógłby zachwiać tezę którą postawiłem - Szczecin nie tylko nie oddala się, ale wręcz zbliżył do czołówki miast. Czytanie ze zrozumieniem być może kuleje, wszak pisałem w jakim celu wrzucam te tabele i co mają udowodnić.
Nie mam pojęcia co zmienia fakt, że połowa emigracji się nie wymeldowuje - zapewne to, że wszystkim miastom poleci współczynnik wyludnienia. Czy Wy naprawdę myślicie, że u nas nagle by się okazało że wyemigrowało przykładowo 10tysięcy, a w innych miastach nie byłoby podobnej zmiany? Naiwne.
Do Ciebie w takim razie również kieruję pytanie o medianę.
Generalnie Ciebie z dyskusji eliminuje to zdanie:
To jest jakieś skrajne malkontenctwo i hit internetu.
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 19/11/2014 18:30
W tej statystyce Szczecin bije wszystkich. Wszystkie miasta mają idiotów za prezydentów i radnych bo zbudowały lub zaangażowały sie w budowy stadionów. Jedynie Szczecin jako nr 1 na liście miast bez stadionu
Można tzw zrobić statystykę kosztu jednego krzesełka w hali w której nie ma szans odbys sie żadna poważna impreza sportowa typu ME lub MŚ w popularnej dyscyplinie sportu.
Zostawmy te durne przerzucaniem sie statystykami. Nie bądźmy też skrajni że Krzystek jest najgorszy i wszystko źle zrobił.
Krzystek nie dotrzymał słowa w sprawie stadionu i działa na szkodę Pogoni.
To wystarczający powód dla mnie do wyboru.
Jegomość, napisz w których statystykach masz podstawy aby sądzić że decydujące znaczenie ma to kto rządzi przy założeniu że nie bierzemy pod uwagę ludzi typu Jurczyk.
Nie, to jest racjonalne stwierdzenie faktow rzadow naszego prezydenta. Skonczmy ta dyskusje, bo zeszla nie na temat. Stadion byl obiecany, stadionu nie ma. 8 lat rzadow i gowno zrobil w tej sprawie. Zrozumialbym gdyby nie udalo mu sie w 1 kadencji, ale w 2, przez 8 lat dalej nie wiemy nic, oprocz chorych planow...... NOWY STADION DLA SZCZECINA! tyle w temacie krzystkowania.
Zaraz pomyśle że "kłamczuszek" stoi za Twoimi plecami i każe Ci manipulować.Jak już cytujesz to nie usuwaj ze środka zdania tego co w nim jest....
No nie żartuj, napisałeś między innymi o Poznaniu to do tego się odniosłem, sensu zdania nie zmieniłem tym cytatem.
Jak oceniam Krzystka już pisałem w poprzednich postach.
zmieniłeś sens bo wywalając Holandie,Niemcy itp. dałeś do zrozumienia że większość wyjeżdża do Pyrlandi i przytoczyłeś ze statystyk że u nich 17 tys. ludzi uciekło.Czyli zrobiłeś to tak jak robią ludzie związani z polityką czy prawnicy typu Krzystek...którzy małą manipulacją budują zmianę obrazu postrzegania tego co jest napisane.
i przychylam się do postu ROJa...statystyka stadionów by się tu przydała.Jak już musi być szerzej to jeszcze hal sportowych ich kosztów i przydatności.
i słówko dodam o basenie "nieolipijskim"..dość że przepłacony to jeszcze o kilka centymetrów za krótki (bo ktoś żle policzył..hehehe) i nieprzydatny do niczego po za rekreacyjnym pływaniem.
Ostatnio edytowany przez: EPSON, 19 listopada 2014, 20:55 [1 raz(y)]
i słówko dodam o basenie "nieolipijskim"..dość że przepłacony to jeszcze o kilka centymetrów za krótki (bo ktoś żle policzył..hehehe) i nieprzydatny do niczego po za rekreacyjnym pływaniem.
Nie wiem, możesz mieć racje co do basenu, ale skoro zrobili na nim Mistrzostwa Europy to chyba taki zły nie jest. Popraw mnie gdzie się myle ?
Co do hal, to wygląda to tak, że na naszej gra najwięcej klubów. Tylko, że jest nie funkcjonalna - trochę za mała, brak bieżni, brak lodowiska. Widać to tutaj...
Koszyt jak ktoś chce niech sobie poszuka sam. Ale przykładowo - Toruń. Koszt 120 milionów, czyli dużo mniej niż nasza. Może mieć bieżnie, a nasza nie. W dodatku jest o 2 tysiące siedzisk większa.
I wygląda lepiej, bo nasza, to była projektowana chyba w latach 70...
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 19/11/2014 22:13
Mistrzostwa odbywały się na połowie basenu bo na 25metrowym czyli krótkim. Dlatego można było je zrobić. Ten basen jest trochę jak hala. Ani na duże imprezy ani na zbyt małe. Ale basen ok że jest.
Nasza hala jest w sam raz pod względem pojemności. Tylko za mało sportowa (układ trybun i kształt oraz koszmarnie droga. Porównaj ceny krzesła.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.