Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 28/01/2009 19:07
Jest jednak spora roznica pomiedzy Hoffenhaim a dowolnym polskim miastem. Tam stadion buduje prywatna osoba i pozniejsze wplywy z biletow itd . zwroca mu w jakiejs czesci , to co wyklada na stadion i zespol.
W Polsce ( jakiekolwiek miasto ) pieniadze na stadion wyklada miasto. Stadion jest miejski itd. Ale Miasto wynajmuje obiekt za grosze klubowi i budowa w zaden sposob sie nie zwraca.Sa oczywiscie wpywy z wynajecia pomieszczen np. silownie czy sklepy , organizuje sie ze 2 czy 3 imprezy muzyczne. Ale to ledwie wystarcza na utrzymanie obiektu.
? - 02/02/2009 22:04
Pozwoliłem sobie założyć nowy temat, żeby było więcej głosów. W znak zapytanie każdy wejdzie Głosować i podbijać temat. Jeśli ktoś z modów uzna że temat nie potrzebny to kasować.
Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 03/02/2009 07:33
a podjeżdżał by prawie pod mój blok
ale cóz Pogoń najważniejsza jest tylko jedno ale...budowa szybkiego tramwaju rozpocznie się już w tym roku więc raczej powinna być skończona co nie przeszkadza w budowie stadionu
Dojdzie do Słonecznego i utknie na następne 10 lat...Szybki Tramwaj i stadion na prawobrzeżu muszą iść w parze, bo inaczej nie ma sensu budować tam stadionu bez usprawniania komunikacji w mieście.
Tak naprawde wszystkie te rzeczy sa potrzebne miastu natychmiast. I to jest najgorsze, ze trzeba dokonywac wyboru, zamiast budowac wszystko naraz. Ale co robic, prezydenta mamy takiego a nie innego.
Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 03/02/2009 16:07
Oczywiście, że sprawa stadionu jest najważniejsza, bo jeżeli chcemy być w ekstraklasie to ze stadionem w obecnym stanie nie da rady. Poza tym Krzystek obiecał stadion do 2012 roku więc, niech się pospieszy.
ale cóz Pogoń najważniejsza jest tylko jedno ale...budowa szybkiego tramwaju rozpocznie się już w tym roku więc raczej powinna być skończona co nie przeszkadza w budowie stadionu
Mi też by trawaj pasował i pewnie cała Kasta była by za tranwajem, ale są sprawy ważniejsze dla nas kibiców a więc głosować!!!!!!!!
no jeszcze żeby Iwaszkiewicza puścili
gdzieś kiedyś czytałem że ten tramwaj mają budować naprawdę długo głowy nie dam, ale nie wiem czy nie było mowy o 2016
Mi też by trawaj pasował i pewnie cała Kasta była by za tranwajem, ale są sprawy ważniejsze dla nas kibiców a więc głosować!!!!!!!!
gdzieś kiedyś czytałem że ten tramwaj mają budować naprawdę długo głowy nie dam, ale nie wiem czy nie było mowy o 2016
co więcej plany o jego budowie sięgają końca lat 90. Realizacja miała rozpocząć się na poczatku XXI wieku.
co więcej plany o jego budowie sięgają końca lat 90. Realizacja miała rozpocząć się na poczatku XXI wieku.
tak więc miejmy nadzieję że nasze dzieci bedą jeździć do szkoły nowym "szybkim" trawmajem a póki co zajmijmy się stadionem
pozdro.
Miejski Ośrodek Sportu Rekreacji i Rehabilitacji już przygotowuje kosztorysy wspomnianych zadań. Na razie trudno powiedzieć, kiedy ruszy modernizacja, ale miasto z pewnością zrealizuje wszystkie wytyczne Polskiego Związku Piłki Nożnej i stadion będzie we wrześniu gotowy do organizacji meczu z Irlandią - zapewnia Piotr Landowski z Biura Promocji i Informacji Urzędu Miejskiego.
W budżecie na 2009 na remont stadionu piłkarskiego przewidziano 1 mln złotych, ale jeśli środki te okażą się niewystarczające włodarze miasta zapowiadają, że znajdą dodatkowe fundusze.
- Chcemy, aby planowana modernizacja nie była tymczasowa i podporządkowana tylko spotkaniu reprezentacji, ale aby wszystkie inwestycje później nadal służyły szczecińskim kibicom i Pogoni
Pewnie będą służyły ale już widzę jak ta prowizorka będzie wyglądała za rok, dwa. Szkoda gadać.
a gdybym miał urodzić się znów, to tylko w Szczecinie i tylko tu!!!
www.merx.biz.pl
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.