już kiedyś na tym forum był jeden "jebaka" co to wszystko chciał jebać i jeden z naszych forumowych kolegów musiał zwrócić mu uwagę, że żeby jebać to najpierw trzeba się nie bać
no to czas najwyższy zacząć coś robić ,bo jak nie MY to kto?
daj znać jak już wszystko ogarniesz i będziesz miał ustaloną konkretną datę protestu - na pewno kilka osób Cię wspomoże
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
już kiedyś na tym forum był jeden "jebaka" co to wszystko chciał jebać i jeden z naszych forumowych kolegów musiał zwrócić mu uwagę, że żeby jebać to najpierw trzeba się nie bać
no to czas najwyższy zacząć coś robić ,bo jak nie MY to kto?
daj znać jak już wszystko ogarniesz i będziesz miał ustaloną konkretną datę protestu - na pewno kilka osób Cię wspomoże
...no i temat manifestu,który i tak by nic nie dał, jak sie narodził,jeszcze szybciej padł hehe...tu trzeba merytorycznie,ale konsekwentnie,najlepiej przez media...krzyki pod UM nigdy nic nie dały i nic nie dadzą. może jakieś ulotki,afisze lub coś w tym rodzaju?
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
dobra to poczekamy do 2050
Osoby które Ci odpisują mają rację. Manifestacje zrobić to najprostsza rzecz, ale skutek może być odwrotny od zamierzonego. Liczy się merytoryczne działanie w tej sprawie i wywieranie presji na wladzach miasta w inny skuteczniejszy sposób niż manifestacje.
dobra to poczekamy do 2050
Osoby które Ci odpisują mają rację. Manifestacje zrobić to najprostsza rzecz, ale skutek może być odwrotny od zamierzonego. Liczy się merytoryczne działanie w tej sprawie i wywieranie presji na wladzach miasta w inny skuteczniejszy sposób niż manifestacje.
To moze zaproponuj jakies konkretne dzialania majace na celu wywarcie presji na rzadzacych? Moze ktos inny ma jakies pomysly ciekawe?
To moze zaproponuj jakies konkretne dzialania majace na celu wywarcie presji na rzadzacych? Moze ktos inny ma jakies pomysly ciekawe?
Nie jestem ze Szczecina ale może jest jakaś znana osobowość w mieście która mogłaby pomóc. Wydaje mi się że to by w pozytywnym świetle postawiło całą akcje jeśli ktoś znany by pomógł. ''Walka'' o obiekt sportowy i wogóle, może jakiś olimpijczyk? trzeba spokojnie ale stanowczo . Forumowiczu Wysoka PS na hura wyjście na ulice napewno nie pomoże a może nawet zaszkodzić. Jeśli ktoś znany oraz media wesprzą akcje wtedy poparcie mieszkańców i nich wiedza w temacie większe....
...to tylko propozycja
Pewne działania już są podejmowane, ale to nie ja o nich będę pisał tutaj - wszystko w swoim czasie - a pomysły jak najbardziej można zgłaszać.
Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 19/01/2009 12:44
wybudowanie za kilkaset milionow zlotych stadionu bez konkretnego planu uzyskiwania dochodow w trakcie jego eksploatacji jest idiotyzmem. Argumenty, ze inni buduja stadiony sa na poziomie przedszkola. Nawet jezeli otrzyma sie srodki pomocowe, to pozniej ten stadion bedzie trzeba utrzymac a beda to wydatki rzedu kilku czy kilkunastu milionow zl rocznie. I kto za to zaplaci? Budzet miasta wspomagajacy czwartoligowÄ Pogon? Niech wszyscy ci ktorzy gadajÄ o potrzebie budowy stadionu sami niech zainwestuja co najmniej 10% wartosci inwestycji. Wtedy porozmawiamy o sensie budowy.
wybudowanie za kilkaset milionow zlotych stadionu bez konkretnego planu uzyskiwania dochodow w trakcie jego eksploatacji jest idiotyzmem. Argumenty, ze inni buduja stadiony sa na poziomie przedszkola. Nawet jezeli otrzyma sie srodki pomocowe, to pozniej ten stadion bedzie trzeba utrzymac a beda to wydatki rzedu kilku czy kilkunastu milionow zl rocznie. I kto za to zaplaci? Budzet miasta wspomagajacy czwartoligow� Pogon? Niech wszyscy ci ktorzy gadaj� o potrzebie budowy stadionu sami niech zainwestuja co najmniej 10% wartosci inwestycji. Wtedy porozmawiamy o sensie budowy.
sensie budowy?? a co proponujesz w zamian? najlepiej nic nie rocić,co? bo tak wygodnie...wszedzie mozna tylko w Szczecinie nie można. paranoja. i dalej karmijmy sie wizjami typu Szczecin 2050.
Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 19/01/2009 15:47
dobre i to, pierwsza strona w dodatku Szczecin w dzisiejszej GW. To dopiero początek góry lodowej ale od czegos trzeba zacząć, wedlug mnie za mało krytyki wobec krzystka, to on skladał deklaracje z których sie nie wywiązał, zadnych działań, kompletnie nic, a teraz sie tłumaczy ze koszty wzrosły. Jakby zaczął działać 2 lata temu to juz jakies prace w kierunku budowy byly by podjęte. Ja czuję sie oszukany, i pewnie nie tylko Ja. Temu panu juz podziekujemy!!! krzystek dowidzenia!!!!
Odp: Stadion Miejski w Szczecinie - 19/01/2009 19:28
Jak temat budowy stadionu ma być poruszany w tak żenujacy sposób jak czyni to właśnie tvp to ja dziękuję. Chodzi mi o zero rozeznania w temacie. Jak to pan z telewizji stwierdził z murawy do szatni idzie się 10 minut... hmm owszem może tak było kilka lat temu, gdy szatnie znajdowały się w budynku przy basenie... niby detal, ale wkurza jak jakiś dyletant wypowiada się na ten temat... ehh :/
Albo wizja, że według drugiego redaktorka chcieliśy wybudować stadion na 50 tyś i mądra riposta, że może wybudujemy mniejszy?
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.