No 300 milionów w planie inwestycyjnym do 2020 roku. Prawda jest taka, że pan prezydent i cała rada miasta jest siebie warta. Jakoś nie było problemu, żeby na sesje rady wpisać obrady dotyczące odbudowy pomnika Sediny przez kupców. Zebrali 4 tysiące podpisów zanieśli do przewodniczącego i mają. Politycy chętnie przychodzą na nasz stadion, oglądają mecze z loży vipów, narzekają na prezydenta ale ciężko im coś takiego zrobić. A ja mam takie pytanie a co w tej sprawie robi komitet na rzecz nowego stadionu?
Stadion Havru piekny, gdyby postawic taki w barwach bordowo-granatowych to spelni moje marzenia co do stadionu.
Nie wiem co w nim pięknego. Bryła taka sobie, dwa piętra... w dodatku chciałbyś go w nie naszych barwach Będę powtarzał jak mantrę - takie coś jak Olympiakos ma(~30 k - trochę zaduży chyba dla nas), 1 poziom trybun, wszystko równiutko poplanowane. Ot tyle i aż tyle
- A co ze stadionem Pogoni? Temat na razie nieaktualny?
- Temat cały czas jest aktualny. Stadion jest cały czas przygotowywany z myślą, że powstanie w Dąbiu. Teraz niestety mamy lekkie obsunięcie, bo są problemy z modernizacją pasa startowego na lotnisku. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie uda nam się rozstrzygnąć kwestię budowy pasa. Gdy sobie z tym poradzimy, możemy już planować bardzo szczegółowo realizację stadionu. To oczywiście potrwa.
- Podobnie jak budowa aquaparku?
- Tak. Przygotowujemy się do wyboru operatora. To kwestia najbliższych miesięcy. Te oba zadania przejdą zapewne na przyszłą kadencję, ale podwaliny już przygotowujemy w tej kadencji. Tu musi być pewien porządek. Najpierw zrobiliśmy pływalnię, teraz budujemy halę sportowa, potem stadion. Od tego nie chcemy uciekać. Ale musi to być zrobione mądrze
Wywiad z prezydentem Krzystkiem wrzucam fragment reszta jest na gs24.pl
- Temat cały czas jest aktualny. Stadion jest cały czas przygotowywany z myślą, że powstanie w Dąbiu. Teraz niestety mamy lekkie obsunięcie, bo są problemy z modernizacją pasa startowego na lotnisku. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie uda nam się rozstrzygnąć kwestię budowy pasa. Gdy sobie z tym poradzimy, możemy już planować bardzo szczegółowo realizację stadionu. To oczywiście potrwa.
- Tak. Przygotowujemy się do wyboru operatora. To kwestia najbliższych miesięcy. Te oba zadania przejdą zapewne na przyszłą kadencję, ale podwaliny już przygotowujemy w tej kadencji. Tu musi być pewien porządek. Najpierw zrobiliśmy pływalnię, teraz budujemy halę sportowa, potem stadion. Od tego nie chcemy uciekać. Ale musi to być zrobione mądrze
mnie bardziej martwi to, że... rozpoczęcie inwestycji nie nastąpi w tej kadencji, a dopiero w następnej... tym samym przynajmniej przez 2 lata nic się nie wydarzy w tej materii...
szkoda...
z mojego punktu widzenia, to hala powinna poczekać... zwłaszcza, że projekt wg którego jest budowana - jest lekko rzecz mówiąc archaiczna...
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 31/10/2012 12:36
Ale za to po chuj wie jakim czasie znaleźli kogoś kto chce wymienić krzesełka haha, tzn wymienić, wyprodukować bo ekipa z MOSiR-u będzie latać i wymieniać
mnie bardziej martwi to, że... rozpoczęcie inwestycji nie nastąpi w tej kadencji, a dopiero w następnej... tym samym przynajmniej przez 2 lata nic się nie wydarzy w tej materii...
szkoda...
z mojego punktu widzenia, to hala powinna poczekać... zwłaszcza, że projekt wg którego jest budowana - jest lekko rzecz mówiąc archaiczna...
no właśnie z tą halą jest o tyle cyrk, że projekt jest z 2000 roku, więc będziemy mieli najnowszą halę widowiskowo-sportową w Polsce, a ... "najstarszą". Gdzie nam do nastotysięcznych łódzkiej, ergo... czy krakowskiej na 2k13.
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 31/10/2012 21:56
remont stadionu to wyrazny sygnal,ze nowego przez x lat nie bedzie.moim zdaniem niech wyremontuja obecny i na max 5 lat wystarczy,a jak sie zmienia wladze to bedzie mozna pomyslec o nowym stadionie.tylko jak beda remontowac w takim tmpie jak teraz to 5 lat bedzie trwal ten remont.
bardzo ciekawe rozwiązanie
przez chwile można pomarzyć, że coś takiego - o pojemności max 25 tys. na trybunach można było zrobić w przyszłości w Szczecinie
no ale temat jest nieaktualny, bo my budujemy piekna hale wedlug starego projektu na ponad 5 tysiecy ludzi
bardzo ciekawe rozwiązanie
przez chwile można pomarzyć, że coś takiego - o pojemności max 25 tys. na trybunach można było zrobić w przyszłości w Szczecinie
no ale temat jest nieaktualny, bo my budujemy piekna hale wedlug starego projektu na ponad 5 tysiecy ludzi
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.