Wartość inwestycji to około 197 mln zł. Budowa zostanie sfinansowana przez konsorcjum SovereignFund i Deutsche Bank, które obejmie udziały w spółce Stadion w Zabrzu, a te zostaną następnie odkupione przez miasto.
W pierwszym etapie inwestycji, za który odpowiedzialna będzie firma Polimex-Mostostal, zostaną wykonane dwupoziomowe, zadaszone trybuny na około 24 tys. miejsc oraz garaże podziemne i infrastruktura techniczna. Pierwsza część stadionu ma być gotowa do 24 kwietnia 2013 roku.
Ostatnio edytowany przez: kingaps, 14 września 2011, 11:45 [1 raz(y)]
Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.
Stadion cudo (mam na myśli obiekt Juve), jakby cos takiego wybudowano u nas (na 30 koła styka) to chyba bym rozbił tam namiot i koczował przez jakiś czas z wrażenia.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 02/11/2011 10:24
Ciekawe ile juz wydano kasy na te badania i analizy tej agencji żeby tylko udowodnić że Dąbie albo nic. Do tych ludzi juz nic poza Dabiem nie dociera. Dostali zadanie żeby wykazać że ma być Dąbie a teraz szukaja inwestora TYLKO na Dąbie. Gówno z tego będzie. Akurat tyle, żeby Krzystek przed nastepnymi wyborami mógł powiedzieć że intensywnie dziala. I że ma plan.
Ciekawe ile juz wydano kasy na te badania i analizy tej agencji żeby tylko udowodnić że Dąbie albo nic. Do tych ludzi juz nic poza Dabiem nie dociera. Dostali zadanie żeby wykazać że ma być Dąbie a teraz szukaja inwestora TYLKO na Dąbie. Gówno z tego będzie. Akurat tyle, żeby Krzystek przed nastepnymi wyborami mógł powiedzieć że intensywnie dziala. I że ma plan.
Napewno nie bedzie stadionu przez najblizsze 6/8 lat. Zostal wybrany Krzystek, ktory ma ten temat w dupie, a kiedy przyjdzie ktos nowy to bedzie potrzeba czasu zanim cos ruszy takze nie wroze nam nowego obiektu
A na takim gra Mainz.
Pojemność 28-34 tys. kibiców. Koszt 63 mln euro. Na nasze to ok. 276 mln zł
I TAKIE COŚ BYM CHCIAŁ W SZCZECINIE !
Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 03/11/2011 12:20
Mainz jest rzeczywiście stadionem idealnym dla nas. Nie spełnia idealnie warunków klasy Elite, ale ma możliwość rozbudowy do tej klasy. Zostawili na przyszłośc możliwość zabudowy łuków i tym samym możliwośc jak będzie taka potrzeba powiększenia stadionu.
Takie coś trzeba u nas wybudować. Jak mamy mniej kasy to chociaż 2 pierwsze trybuny. Pojemnośc będzie 14 tysięcy , ale będziemy mieli możliwośc powiększenia jak znajdzie się kiedyś więcej pieniędzy.
Niestety znając życie u nas zamiast pożądnie wybudować choć jedną trybunę (9 tyś. nawet to na początek by mi wystarczyło) utopimy podobną kasę na pseudo modernizację.
Kupimy do "malucha" nowe fotele, później wymienimy zardzewiały dach, a może nawet kupimy nowe opony. Wydamy tą samą kasę, ale nadal będziemy mieli "malucha". U nas po prostu kocha się prowizorki ; choć każdy wie, że one są najdroższe.
Mainz jest rzeczywiście stadionem idealnym dla nas. Nie spełnia idealnie warunków klasy Elite, ale ma możliwość rozbudowy do tej klasy. Zostawili na przyszłośc możliwość zabudowy łuków i tym samym możliwośc jak będzie taka potrzeba powiększenia stadionu.
Takie coś trzeba u nas wybudować. Jak mamy mniej kasy to chociaż 2 pierwsze trybuny. Pojemnośc będzie 14 tysięcy , ale będziemy mieli możliwośc powiększenia jak znajdzie się kiedyś więcej pieniędzy.
Niestety znając życie u nas zamiast pożądnie wybudować choć jedną trybunę (9 tyś. nawet to na początek by mi wystarczyło) utopimy podobną kasę na pseudo modernizację.
Kupimy do "malucha" nowe fotele, później wymienimy zardzewiały dach, a może nawet kupimy nowe opony. Wydamy tą samą kasę, ale nadal będziemy mieli "malucha". U nas po prostu kocha się prowizorki ; choć każdy wie, że one są najdroższe.
Stadion w Mainz bardzo przyjemny, co do Łodzi, trochę mały stadion jak na ich warunki, no ale ważne że powstaje.
PS. W Mainz bardzo fajnie prezentuje się sektor stojący
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 07/11/2011 12:39
Ja mam takie pytanie z ciekawości.Ta najbliższa niby modernizacja stadionu ma obejmować wyłącznie wymianę siedzisk czy też remont schodów i podłoża pod siedziska?
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.