Ja mam wrażenie,że lepiej by chyba wyszło w ogóle nie remontować tam stadionu,bo zastrzeżenia to prawie te same jakie by u nas na naszym obiekcie teraz znaleziono.To jest właśnie przykład jak wychodzi gdy się buduje stadion etapami.
Ostatnio edytowany przez: szpadel*, 17 lutego 2011, 04:01 [1 raz(y)]
"W dodatku Sport.pl jest ilustrowany artykulik pt. "Cała Polska buduje stadiony. Nie tylko Euro 2012?" Po przewinięciu na str.17 czytamy: " Łódź pozostaje największym i jedynym z dużych miast w Polsce bez nowego stadionu i bez szans na nowy stadion. Dlaczego?"
Niestety o Szczecinie ani słowa, a opisano różne miasta i mieściny. Dla warszafki chyba już od dawna Szczecin leży w Brandenburgii""
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 17/02/2011 10:10
Ma to wszystko jedną zaletę.
Może już nikt nie napisze, że na naszym stadionie można grać w pucharach- bo miała grać reprezentacja.
Różnica między stadionem Lecha, a naszym jest jednak spora.
Lech ma ograniczenia, kary, zastrzeżenia, ale gra; naszym stadionem komisja by sie nawet nie zajeła.
Czekam na podobny raport o naszej hali, bo u nas jednak tłumaczenie nic nie daje; po co pisać przed problemem i tak nikt nie uwierzy. Musi ktoś przyjechać z zewnątrz wytłumaczyć, że wyrzuciliśmy kasę w błoto, a my wtedy powiemy, że to nie nasza wina bo chcielismy jak najlepiej, a po za tym spełniliśmy jakieś abstrakcyjne normy.
Ostatnio edytowany przez: ROJ, 17 lutego 2011, 10:17 [2 raz(y)]
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 17/02/2011 13:23
Wydaje mi się ,że ma na myśli to że ta nasza hala to będzie niezły niewypał i będą podobne problemy jak ze stadionem w Poznaniu . Będzie się dało u nas grać ale to nie będzie to na co każdy czekał ,a pan Krzystek wręcz podniecał. ( tak w skrócie)
Można to rozumieć tak że albo w Szczecinie jest szansa na nowy stadion heh albo poprostu Szczecin nie jest rozpatrywany w kontekście dużego miasta...
Ale Krzystek Soska i Siwecki maja napewno na to radę! ŻUŻEL dla SZCZECINA!
Mogę jeszcze dodać jedno: miasto stadionu nie zbuduje a do tego zniszczy Pogoń! własnie dlatego że nie ma stadionu! Właśnie do tego dąży miasto- aby Pogoń była słaba!
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 18/02/2011 00:55
Raport taki wykazałby w skrócie hala nadaje się do rozgrywek ligowych i małej rangi międzynarodowych.
Na ME w słabych dyscyplinach lub z braku chętnych mamy szansę się załapać (jak dobrze zapłacimy). O MŚ w koszykówce, siatkówce i piłce ręcznej mężczyzn zapomnij. Niektórych dyscyplin halowych uprawiać w niej nie będzie można w ogóle. Do tego, żeby w niej rozgrywać mecze ME będziemy musieli dobudować infrastrukturę przed nią i dobrze będzie jak się skończy na poszerzeniu drogi.
Wykaże też, że koszty jej utrzymania po otwarciu będą wieksze niż budżety wszystkich obecnych zespołów halowych w naszym mieście.
Zabawię się też jasnowidza i napiszę, że koszt jej budowy będzie większy niż w tej chwili podpisana umowa.
Ktoś mi zarzucił, że jestem przeciwnikiem budowy hali. Nie jestem hala w Szczecinie jest potrzebna tylko- kończę, bo tutaj musiałbym się rozpisać.
Nasza będzie miała 7,3k nie z dostawianymi tylko w czasie koncertów, kiedy będą miejsca stojące na parkiecie. W czasie imprez sportowych pojemność hali to 5,3k
Pieniądze to nie wszystko.... potrzebne są jeszcze złoto i diamenty.
Więc na spotkania siatkarzy, szczypiornistów pojemność hali to 5,3 k
Moim zdaniem problem dotyczy jedynie reprezentacyjnych meczów siatkówki (te nadal są na topie), bo do czasu otwarcia naszej hali w 2013 polska "ręczna" zejdzie trochę z piedestału. Poza tym miasto na razie robi wszystko, by nadchodzące mistrzostwa sprawnie ominęły nasz padołek.
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 18/02/2011 22:57
Mastah nie zawsze liczy się wielość, choć też ma znaczenie
Nie załapiemy się i tyle i jak doczekamy to sam się przekonasz.
Nie chce mi się przekonywać tak jak było np. z tym, ze kierunek świata na stadionie ma jednak znaczenie i, ze stadion Lecha zanim bedzie wybudowany to juz jest do przebudowy.
Świat idzie do przodu i nie chce na nas poczekać;to co było dobre 10 lat temu nie jest dobre teraz.
Z naszą hala podobnie jak ze stadionem Lecha czy Wisły zanim skończymy trzeba będzie zmieniać (chyba, że zrezygnujemy z niektórych imprez). Choć jestem pewien, że zmiany zaczną się juz na etapie budowy i dlatego będzie drożej niż podpisana umowa.
Przejrzyj wytyczne poszczególnych federacji dla obiektów na dane imprezy, przejrzyj dokładnie projekt naszej hali i znajdź różnicę.
Na zachętę podam jedną federacja koszykówki na MŚ chce realizacji transmisji telewizyjnej z trybuny zlokalizowanej na przeciwko trybuny głównej (czyli odwrotnie niż Fifa czy Uefa).
Jeden też przykład na zachętę czego nie będzie można organizować na dobrym poziomie -lekkiej atletyki choć zabraknie dosłownie kilku metrów.
wiesz co by nie mówić to i tak już większość poważnych imprez halowych zdążyła nas ominąć także siłą rzeczy nie mamy na nie szans
Imprezy rangi MŚ czy ME nas ominą,ale można walczyć o eliminacyjne,finały Pucharu Polski,memoriały czy mecze All Stars.Z innych sportów pewnie dostaniemy jakąś gale boksu KnockOut Promotions.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.