Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 30/11/2010 10:15
Za nikogo głosować nie będę, nie uważam tez, że pod którymkolwiek z finalistów wyborów można podpisac się obydwiema rękami. Ale wszystkim, którzy zachwyceni są nową odsłoną polityki PO dla Szczecina w postaci p. Litiwńskiego, polecam przejrzeć jego komentarze z czasów gdy dogorywała Stocznia Szczecińska a jego ugrupowanie miało wtedy realną władzę w Polsce. I choćby takie patriotyczne komentarze z tych czasów: http://www.radio.szczecin.pl/index.php?idp=1&idx=49299
a gdybym miał urodzić się znów, to tylko w Szczecinie i tylko tu!!!
www.merx.biz.pl
Widzę, że to ty nie rozumiesz co ja napisałem. Tak pamiętam cały ten czas, cieszę się że serwis zajął wówczas takie a nie inne stanowisko bo było słuszne, ale te sprawy jak już napisałem w wcześniejszym poście dotyczyły stricte spraw Pogoni, które są w gestii zainteresowanych nią kibiców. Stąd powinno się o nich tutaj mówić, i nawet gdybym był wówczas był np. za dzymałą to nie miałbym takiego poczucia obrzydzenia do artykułu na głównej jak teraz, bo wizje Pogoni to sprawa kibiców, a kwestia Prezydenta Miasta dotyczy wszystkich mieszkańców (dlatego próba użycia kibiców Pogoni tych mniej świadomych politycznie jako narzędzia wyborczego tak mi przeszkadza). I nie bronię Krzystka, bo gdyby artykuł tyczył się jego napisałbym to samo, obu uważam za marnych polityków, żadnemu z nich nie wierzę.
Wszyscy co nam źle życzyli, mówili byśmy skończyli
to w tej chwili zobaczyli jak bardzo się pomylili
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 01/12/2010 22:02
Zamiast dywagacji politycznych spójrzmy na to co zadeklarowali kandydaci:
Krzystek - Nie będzie stadionu = skoro sam tak deklaruje to szanse powstania stadionu (a o tym jest ten temat gwoli przypomnienia) są równe 0.
Litwiński - Będzie stadion = coś tam powiedział, podpisał deklarację, nikt nie wie czy on ją wypełni czy nie , szanse oceniam na 10-20%.
Wiem na kogo nie zagłosuję, a że został mi do wyboru tylko jeden kandydat to oddam swój głos i mam nadzieję , że mnie nie zawiedzie.
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 01/12/2010 23:31
Najważniejsze to pójść na wybory,to jest obowiązek każdego Polaka i trzeba go wypełnić.Na kogo zagłosujemy to każdego indywidualna sprawa i nikt nie ma na nasz wybór wpływu.
Najważniejsze to pójść na wybory,to jest obowiązek każdego Polaka i trzeba go wypełnić.Na kogo zagłosujemy to każdego indywidualna sprawa i nikt nie ma na nasz wybór wpływu.
Gówno a nie obowiązek. Jak kogoś polityka nie interesuje, to jak ma wybrać kandydata? Kolo fortuny? Losowanie? Słomki?
PS Nie piszę o sobie, ja zagłosuje, ale denerwuje mnie ten utarty slogan.
Pustą kartkę.Ludzie nie głosują a później narzekają.
Jaki jest sens wrzucenia pustej kartki poza podbiciem frekwencji w wyborach po których i tak każdy polityk ma Cię w dupie, bo już doszedł do władzy? Jak nie zagłosujesz to nie masz prawa narzekać? Narzekać ma prawo każdy jak mu się cos nie podoba. Co zmieni głos jak do władzy i tak zawsze dochodzą pajace dla których jesteś dojną krowa dajaca sie walić w chuja. Dla nich jesteśmy wyborcami jeleniami i zależy im na Nas tylko w czasie kampanii wyborczej.
Gówno a nie obowiązek. Jak kogoś polityka nie interesuje, to jak ma wybrać kandydata? Kolo fortuny? Losowanie? Słomki?
PS Nie piszę o sobie, ja zagłosuje, ale denerwuje mnie ten utarty slogan.
Pustą kartkę.Ludzie nie głosują a później narzekają.
Pusta karta to błąd...Jak już podbijać frekwencję to wybierać więcej kandydatów niż to jest dopuszczalne, ewentualnie nie wrzucać w ogóle karty. W ten sposób jest się pewnym, że nikt inny nie odda za Ciebie głosu.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
zero orginalności, 4 lata temu Krzystek z Tuskiem, teraz ten z Gierszem. Ludzie, nie dajcie sie ponownie urobić w kwestii stadionu-nic z tego nie będzie. Jedynie co to sukcesywne wtapianie kasy w ten który teraz posiadamy (przecież trybuna ViP czy szatnie nie zostały wyremontowane bez kozery) Przez te 4 lata zapomnijmy o tym, skupmy co już zaczęło sie robic czyli hala czy filharmonia, te obiekty i tak zmuszone są powstać inaczej wtopimy kupe szmalu. Nastepną inwestycja być może aquapark, dopiero na koncu stadion . Czyli gdzies tak za około dekade.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 02/12/2010 20:00
Giersz "rozdaje" stadiony na prawo i lewo . Dzisiaj ze Szczeina przyjechal do Kolobrzegu i obiecal stadionlekkoatletyczny. Zaraz postaram sie sprawdzic jaki obiecal w Koszalinie bo tez pewnie byl .
Giersz "rozdaje" stadiony na prawo i lewo . Dzisiaj ze Szczeina przyjechal do Kolobrzegu i obiecal stadionlekkoatletyczny. Zaraz postaram sie sprawdzic jaki obiecal w Koszalinie bo tez pewnie byl .
hehe rząd rękami i nogami broni się by nie przekroczyć 55% progu długu, a Giersz obiecuje że stadiony pobuduje
Odp: www.StadiondlaSzczecina.pl - 02/12/2010 20:42
Generalnie dziwne wydaje mi się że ktokolwiek może chcieć głosować na kłamcę i złodzieja (no chyba że jest to w interesie głosującego). I kolego szpadel zrozum że głosowanie nie jest niczyim obowiązkiem, jest tylko MOŻLIWOŚCIĄ - chociażby - jakiejkolwiek zmiany, jeśli np. poprzedni dygnitarz jest po prostu złodziejem... Demokracja.
Nie ma co, więc narzekać na demokrację kolego szpadel bo w poprzednim ustroju oddając głos i tak nie mogłeś zmienić niczego.
Generalnie dziwne wydaje mi się że ktokolwiek może chcieć głosować na kłamcę i złodzieja (no chyba że jest to w interesie głosującego). I kolego szpadel zrozum że głosowanie nie jest niczyim obowiązkiem, jest tylko MOŻLIWOŚCIĄ - chociażby - jakiejkolwiek zmiany, jeśli np. poprzedni dygnitarz jest po prostu złodziejem... Demokracja.
Nie ma co, więc narzekać na demokrację kolego szpadel bo w poprzednim ustroju oddając głos i tak nie mogłeś zmienić niczego.
Ja wychodzę z założenia,że wrzucenie kartki ważnej czy nieważnej jest oddaniem głosu,głosu sprzeciwu czy poparcia,to że akurat uważają "politycy" nas za jeleni to akurat jedna z niewielu rzeczy gdzie mają racje.W końcu my oddajemy na nich głosy i dzięki nam egzystują a że ciągle wybieramy tych samych...demokracja,każdy ma prawo wyboru.Fakt każdy odczuwa inaczej,ja jako obowiązek,ale to już moje prywatne zdanie.A że każdy głos się liczy i może coś zmienić przyszłościowo(teoretycznie bo wiadomo jak w praktyce jest) pokazała I tura wyborów w Sopocie,gdzie różnica między czołową dwójką wyniosła 20 głosów.
Ostatnio edytowany przez: szpadel*, 2 grudnia 2010, 21:34 [1 raz(y)]
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
W tym temacie już widać zesranie się zarządu klubu... Niezależnie od tego kto zostanie Prezydentem... Czyli jest tak jak mówiłem - banda debili i dyletantów - najpierw olali Krzystka, a teraz próbują wymóc decyzje niezależnie od tego kto wygra...
W tym temacie już widać zesranie się zarządu klubu... Niezależnie od tego kto zostanie Prezydentem... Czyli jest tak jak mówiłem - banda debili i dyletantów - najpierw olali Krzystka, a teraz próbują wymóc decyzje niezależnie od tego kto wygra...
Jak Litwa przegra wybory to jako jeden z pierwszych oleje ten temat. Po prostu za dużo polityki w tym wszystkim...
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
No to teraz Prezes Mroczek ma pole do popisu. Przecież to poparcie dla Litwy to jego wymysł... No i ciekaw jestem kontaktów prezesów z pewnym urzędnikiem niższego szczebla u Krzystka.
Generalnie - świnie pasać, a nie klubem rządzić i politykę uprawiać.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.