Ciąg dalszy potęgi naszej "Super" Ekstraklapy w Europie. Najlepsze i tak jest C+ z tymi swoimi "Ekspertami" się mądrzą jaka to nasza liga jest fajna i w ogóle. Siedzą przez 2 godziny analizują Węgrzyny, Mielcarskie i inne Przytuły a wystarczyło by w poniedziałek po ostatnim meczu dać program z obszernymi skrótami z każdego meczu plus 11 kolejki to by wystarczyło.
Odp: Liga Mistrzów/Europejska 16/17 - 28/07/2016 12:26
Wczoraj Legia wygrała na wyjeździe 1:0 ze słowackim AS Trenczyn i jest blisko awansu do rundy play off decydującej o awansie do fazy grupowej ligi mistrzów. Moim zdaniem z przebiegu gry mistrz Polski zdecydowanie nie zasłużył na tą wygraną. Remis do momentu strzelenia gola przez Legię trudno określić inaczej niż fuks. No ale liczy się wynik końcowy, a ten jest bardzo korzystny
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Dundalk rywalem Legii o LM, jak to spierdolą to nigdy nie wejdziemy do LM.
Nie to żebym Legii źle życzył,ale dla Irlandczyków to tez jest życiowa szansa na grę w LM i oni napewno beda jeździć na tylkach. Wyjda z siebie, zeby ograc Legię. Na papierze mistrz Polski jest duzo lepszy, ale Irlandczycy moga naszych zaangażowaniem zakasowac.
Nie to żebym Legii źle życzył,ale dla Irlandczyków to tez jest życiowa szansa na grę w LM i oni napewno beda jeździć na tylkach. Wyjda z siebie, zeby ograc Legię. Na papierze mistrz Polski jest duzo lepszy, ale Irlandczycy moga naszych zaangażowaniem zakasowac.
Dla Legii to tez jest życiowa szansa. Jak to przegrają to powinni mieć zakaz gry w europie na zawsze
Dla Legii to tez jest życiowa szansa. Jak to przegrają to powinni mieć zakaz gry w europie na zawsze
Lepiej trafić teraz w losowaniu Legia nie mogła. Więcej szczęścia w trafieniu w ogóle do drużyn rozstawionych (bo odpadły teraz w 3 rundzie eliminacji wyżej notowane od Legii BATE i Olimpiakos) też nie mogli mieć. Taka szansa dla mistrza Polski na "wślizgnięcie" się do LM raczej szybko się nie powtórzy
Dla Legii też paradoksalnie grają najchujowiej... a są najbliżej
Kurde jak ten czas zapierdziela - policzyłem, że to 6 sezon z rzędu Legii, gdzie grają w Pucharach konkretniej - z czego 5 razy minimum grupa LE.
Doświadczenie organizacyjne, finanse, doświadczenie piłkarzy - awans do grupy LM byłby zwieńczeniem tego czasu, gdzie prezesurę i klub przejął Leśnodorski.
21 lat przerwy polskiej drużyny w LM - przecież to ponad 2 dekady
Grupa LM dla Legii oznacza w sumie minimum 14,7 mln euro..
Dla Legii też paradoksalnie grają najchujowiej... a są najbliżej
Kurde jak ten czas zapierdziela - policzyłem, że to 6 sezon z rzędu Legii, gdzie grają w Pucharach konkretniej - z czego 5 razy minimum grupa LE.
Doświadczenie organizacyjne, finanse, doświadczenie piłkarzy - awans do grupy LM byłby zwieńczeniem tego czasu, gdzie prezesurę i klub przejął Leśnodorski.
21 lat przerwy polskiej drużyny w LM - przecież to ponad 2 dekady
Grupa LM dla Legii oznacza w sumie minimum 14,7 mln euro..
Dodaj do tego 3x komplet stadionu + zwiększona sprzedaż wszystkiego ( koszulki,szaliki itp)
pewnie by im ten awans dał 18-20 mln euro a nie 14,7
Mistrzowie pokazują jak się powinno grać z pasterzami i architektami 45 minut totalnej padaki..
0:2 po 90-ciu minutach. Wynik marzenie, zepsuć tego chyba się nie da...
90 minut dzieli ich od 60 milionów złotych.
Można rzec w końcu! 21 lat, szmat czasu. Jak przez mgłę pamięta się bramki Leszka Piszka czy Citki. Teraz młodzi będą mieć swoje wspomnienia. W czerwcu ćwierćfinał Mistrzostw Europy, teraz polski klub w LM - czasy się zmieniają Jedni powiedzą, że bez stylu, że z amatorami z Irlandii - ale w piłce nic nie ginie i pamiętny "Celtic" został oddany.
Odp: Liga Mistrzów/Europejska 16/17 - 18/08/2016 12:12
Jak na moje to pewnie już tego nie spierdolą. Niektórzy piszą, że pewnie skompromitują się i po co tam awansowali. Owszem, mogą trafić grupę śmierci z tuzami typu Real czy Bayern i zebrać łomot po 6:0. Jednak są pierwszym klubem po 20 latach, który będzie miał okazję zagrać w tych prestiżowych rozgrywkach. Zyskają finansowo i medialnie, nawet jak wszystko dostaną w powyższych rozmiarach. Już się przewijają zazdrosne komentarze na forach, tylko pewnie nie jeden by chciał, aby to jego klub był na tym miejscu. Wystarczy spojrzeć na nasze podwórko, gdzie gra w eliminacjach do pucharów jest tylko marzeniem. Nie wiem jak Wy, ale sam chciałbym zobaczyć kiedyś Pogoń grającą o coś w Europie regularnie.
Odp: Liga Mistrzów/Europejska 16/17 - 18/08/2016 13:05
To prawda, niech wejdą do tej Ligi Mistrzów i zarobią. Podwyższy to poziom ligi bo część tej kasy będzie pewnie wydana w Polsce. A pozostałe kluby muszą równać do góry. W ten sposób powinno być - równanie do góry a nie w dół.
My bez klasowego napastnika wcale nie równamy do góry i jest to jawne osłabianie drużyny i jej szans na coś wielkiego.
Odp: Liga Mistrzów/Europejska 16/17 - 18/08/2016 13:55
Ja bym się powstrzymał z tym hurraoptymizmem z już pewnym awansem Legii do LM bo Wisła w 2005 też na drugi mecz jechała wypełnić formalność i wiemy jak to się skończyło.
Pogoń jak feniks,miała siłę żeby się podnieść z płomieni.
Ja bym się powstrzymał z tym hurraoptymizmem z już pewnym awansem Legii do LM bo Wisła w 2005 też na drugi mecz jechała wypełnić formalność i wiemy jak to się skończyło.
Zgodzę się częściowo, jednak poziom Dundalk, a Panathinaikosu czy APOELu to jednak inna półka, a dwa to Legia rewanż ma w domu a nie jak Wisła w "gorących" Atenach czy Nikozji
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.