Odp: Pokażmy kto ma naprawdę najlepszych Ultras - kiboli w Polsce - 10/09/2005 10:24
NIech Ten kto chce sobie ścianige filmik jak powinno spiewac sie piosenke "POGON SZczecińskaaaaaaaaa" i co sie powinno poczas niej roibcto moze wtedy naczuymy sie spiewac tego typu pisoenki bo jak naraize za bardzo to nam nie wychodzi!! Filmik z meczu Bełchatów-Legia pt"FLAGI" ...scaigajcie bo warto zobaczyc !!! belchatow- Legia "FLAGI" !!!!!!!!!
www.legialive.pl/multi.php
Ostatnio edytowany przez: lolson, 10 września 2005, 10:39 [4 raz(y)]
Jak bedzie okazja podbramkowa to spiewamy
"Teraz bramka musi byc... teraz bramka musi byc..."
Dawno tego nie bylo.
kiedys jeszcze byl fajny zwyczaj, ze jak byl rzut rozny, to sie tupalo, robilo to niezly efekt szczegolnie w jesienne wieczory
Oj fajne, fajne to było - rozgrzewka murowana - te ławeczki drewniane, stary beton, i w ogóle Jesienne klimaty na Paogoni były zawsze z dreszczykiem...
Jak by był taki doping jak u wiślaków to by było super w pewnych momentach komantatorzy musieli podnośić głos.chodzi o ten mecz co był teraz.
Proszę cię... A co uważasz, że sami nie mamy własnych wzorców... tak aby wpatrywać się jak sroka w gnat w inne kluby. Bez przesady. Może podnosili głos bo się bili o dokładkę kiełbachy
pomysl stary i sprawdzony. podczas tupania spiawalo sie - rog, rog, rog, gol, gol, gol. a co niektorzy przechylajac kielona spiewali rog, rog, rog, gul, gul, gul .
zostajac jeszcze przy tych gastronomicznych klimatach, byla tez fajna piosenka " O eMKaeSie klubie kochany, strzelisz trzy bramy a My pochlamy"
Shivan a to pamiętasz? "Chocby Was tam było jak na dzrzewach liści; będziecie spierdalac idą Pogoniści. Bumtararabum bumtararabum mówi Pogoń do Widzewa pocałuj mnie w huj". Jest jeszcze wiele wiele innych tego typu; ale chyba nikt już z dzisiejszego młyna ich nie zna. pozdro
pomysl stary i sprawdzony. podczas tupania spiawalo sie - rog, rog, rog, gol, gol, gol. a co niektorzy przechylajac kielona spiewali rog, rog, rog, gul, gul, gul .
zostajac jeszcze przy tych gastronomicznych klimatach, byla tez fajna piosenka " O eMKaeSie klubie kochany, strzelisz trzy bramy a My pochlamy"
Shivan a to pamiętasz? "Chocby Was tam było jak na dzrzewach liści; będziecie spierdalac idą Pogoniści. Bumtararabum bumtararabum mówi Pogoń do Widzewa pocałuj mnie w huj". Jest jeszcze wiele wiele innych tego typu; ale chyba nikt już z dzisiejszego młyna ich nie zna. pozdro
Fakt , ze te piesni odeszly w niepamiec ale moze by je tak znow przywrocic na młynie przynajmniej niektóre mysle ze tupanie by fajnie wyszlo bo tego jeszcze nie slyszalem ale to tylko moje zdanie na temat przywrocenia tych piesni a zarazem wydluzenia repertuary na meczach naszej Pogoni
tylko kulturalny doping bo znowu będzie kara dla klubu i Ptak powie że nie ma co jeść i odchodzi do Brazylii
tylko kulturalny doping bo znowu będzie kara dla klubu i Ptak powie że nie ma co jeść i odchodzi do Brazylii
Czy to ironia czy nie - nie chce mi sie rozkminiac, ale uspokuj sie juz dzieciaku, bo Twoje posty sa z deczka drazniace
Odp: Pokażmy kto ma naprawdę najlepszych Ultras - kiboli w Polsce - 12/09/2005 18:59
W Polsacie przed chwila byl Pawlak wypowiadal sie na temat ochrony mecuz itp, wszystko nodnise na temat bylo awantur w Mielcu itp. pokazali tez filmik z kamer ochrony z wantury Pogoń-lech jak przegralismy 0 1 co brame wpuscil olszewski, filmik dosc konkretny i sporo widac bylo
W Polsacie przed chwila byl Pawlak wypowiadal sie na temat ochrony mecuz itp, wszystko nodnise na temat bylo awantur w Mielcu itp. pokazali tez filmik z kamer ochrony z wantury Pogoń-lech jak przegralismy 0 1 co brame wpuscil olszewski, filmik dosc konkretny i sporo widac bylo
Ja cyknalem wtedy pare fotek niestety kiepskiej jakosci i robione z 9..
derby Belgradu - tak wyglada wersja piosenki "Ole ole ole ola i tylko Pogon..." w wykonaniu Serbow
derby Belgradu 2 - a tak mogloby wygladac przywitanie naszych pilkarzy na poczatku meczu - jesli juz sklaniamy sie ku tej melodii (a tak na serio to Baranowski moglby ja sobie darowac - w zamian powinnismy spiewac nasz hymn ktory trzeba w koncu wykreowac - najlepiej "Choc na swiecie.." albo "Dzis zgodnym..." - bo co jak co ale ta muza z plyty nie powoduje u rywali naszych drzenia nog.....)
Crevena Zvezda-Bayern - a to oprawa sprzed ...15 lat
Trzeba przyznac ze filmiki robia wrazenie - wiecej opraw Delije pod linkiem http://www.tribina.co.yu/html/videodelije.html
U nas wiadomo inne warunki - inny stadion, inna frekwencja. No ale przede wszystkim inna mentalnosc - nie ten temperament. Ale mam nadzieje ze jeszcze w tej rundzie beda momenty gdy bedziemy sie bawic jak Serbowie - moze juz na Legii? Lepszej okazji chyba nie bedzie. A prawda o nas jest taka ze jak bedzie ladna pogoda, duzo ludzi i dobry wynik - to bedzie goraco I oby tak bylo...
"Bo jest wśród Sopliców taka choroba,
że nic prócz Pogoni im się nie podoba".
Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz" ks. VII
Ciekawy, aczkolwiek tylko praktycznie Wisła oraz Cracovia mogła sobie by pozwolić na taką Old School-ową oprawę a to ze względu na to, że oni do niedawna wieszal te słabe flagi...u nas (jak w wielu innych klubach) od dawna stawiano na jakość i wielkośc a nie ilość
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.