Odp: Pokażmy kto ma naprawdę najlepszych Ultras - kiboli w Polsce - 24/08/2005 20:58
Rozbujany stadion byl na PP z Wisla Krakow, szczegolnie ostatnie 15min ,jakby sie udalo taki doping utrzymac przez caly mecz byloby ekstra zapowiada sie najciekawszy mecz od strony kibicowskiej na przestrzeni ostatnich lat z punktu widzenia kibicow Pogoni.
Dziś zgodnym rytmem biją nam
Nasze serca które my
Za Pogoń damy w każdy czas
Czy w czas dobry, czy w czas zły
Nie dla nas jest porażki smak
Nie dla nas forma zła
Na całe gardło krzyczmy tak
Pogoń Mistrza Polski ma
Gdziekolwiek Pogoń będzie grać
Blisko czy daleko stąd
Tam będzie z nią szczecińska brać
Aby dopingować ją
Choć na świecie wiele klubów jest
I może lepsze są i sława większa jest
My w Szczecinie mamy taki klub
Któremu serca oddaliśmy już
Niebiesko - czerwony sztandar nad stadionem powiewa, powiewa
Wiele tysięcy kibiców do boju zagrzewa, zagrzewa
Więc marsz, marsz Portowcy, ukochana ma drużyno
Czy wygrywasz czy przegrywasz zostaniesz jedyną
Odp: Pokażmy kto ma naprawdę najlepszych Ultras - kiboli w Polsce - 24/08/2005 21:51
Jako, że w końcu udało mi się po kilku latach zalogować to sobie coś napiszę. Sandal jak widzę w USA dokształcony wrócił (nie żeby przed wyjazdem było żle) i bardzo dobrze. Takie pieśni powinno się śpiewać jak hymn lub pieśń w kościele. Od zawsze mówię, że nasz największy problem to to, że za szybko śpiewamy można to zaobserwować jak przyjeżdża do nas Legia i śpiweamy te same melodie. Zgadzam się również z Sandałem, że potrzebny jest na piekiełku dobry "bębnista" (może nawet kilku jak w Turcji czy Grecji). Jako, że zawsze jestem za takimi incjatywami to życzę Sandał wytrwałości, a na pewno ci się uda przy tym potencjale zmiatać przeciwnika z nóg. No chyba zaczyna się dobrze dziać Młode Wilki których pomimo przeciwności jestem fanem od dnia powstania coraz starsze i coraz lepsze wrócił Sandał (jeszcze lepszy niż wcześniej), a i w innych sprawach widzę, że dystans się wyrównuje- co prawda również przez to, że inni już nie tacy dobrzy; ale zawsze. Jeszcze ze 2-3 lata pracy i będziemy wyglądali jak za najlepszych czasów. Czego sobie i innym życzę.
[Cobra_S: skontaktuj sie ze mna na gg jak takowe posiadasz
Któremu oddaliśmy serce swe
Niebiesko - czerwony sztandar nad stadionem powiewa, powiewa
Więc marsz, marsz Pogonio, ukochana ma drużyno
Odp: Pokażmy kto ma naprawdę najlepszych Ultras - kiboli w Polsce - 24/08/2005 23:05
powitajmy miło Panika !! obojętne co o nim sądzimy to on i tak będzie naszym trenerem bo Ptak go lubi a zamiast przeszkadzać mu w pracy to mu pomóżmy to chłopak zobaczy że go lubimy i sie postara że zamiast remisować tylko 1-1 to będziemy remisować 2-2
Odp: Pokażmy kto ma naprawdę najlepszych Ultras - kiboli w Polsce - 24/08/2005 23:41
Wpadłem na taki pomysł nie wiem czy dobry ale nie szkodzi napisać a noż widelec sie spodoba.Byśmy zaspiewali taka pieśń Młyn " Ja Kocham Pogoń " a cały stadion odpowiedziałby " oooooo " (ale najpierw poprzedzając cały stadion odpowiada rzecz jasna ) wydaje mi sie ze byłby fajny efekt . Pokażmy jak bardzo kochamy Dume Pomorza bo czasami tej piosenki w ogole nie słychać . Jezeli sie spodoba reszcie to mozna sprubowac nie pozdrawiam .
Może miło to za dużo powiedziane....skoro miło się nie rozstawaliśmy....nie palam miloscią do wyniku remisowego,ale....myślę że najgłupsza rzecza jaką możemy w tej chwili zrobic jest bluzganie/gwizdanie Panika.
To ja teraz pozwole sobie zmienic juz ostatecznie co da sie zmienic aby bylo idealnie ...Od razu wyjasnie kwestie rozbieznosci co do slow.Wersja pierwsza, ktora znalazla sie w spiewniku zostala mi przekazana na ktoryms melanzu w Warszawie, przez starszych fanow z Pogodna(pozniej jescze konsultowana z innymi).A wersja obecnie spiewana jest w takiej formie dzieki K.(Lechia Gdansk K. S ),gdyz on ja tak nauczyl reszte na wyjezdzie do Lubina(60 osob pod kasami),a ze byly to praktycznie jedyne osoby znajace i poznej uczace nasz mlyn tej piesni wiec tak juz zostalo.
Któremu oddaliśmy serce swe Granatowo - bordowy sztandar nad stadionem powiewa, powiewa
Więc marsz, marsz Pogonio, ukochana ma drużyno
...nie wplywa to na zmiane tempa spiewu, a teraz jest 'prawilniej' i uwazam,ze warto tej piesni nauczyc caly stadion i wg mnie to glowna kandytatura na nasz hymn.Idealnie oddaje klimat naszego stadionu, sa w niej przekazane wartosci ktore sa najwazniejsze dla kazdego kibica i co najwazniejsze jest to TYLKO nasza piesn
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.