Legia Warszawa, Lech Poznań i Pogoń Szczecin - to triumfatorzy piłkarskiego plebiscytu Idea Fair Play - Klub Kibica 2004/2005. Ceremonia wręczenia nagród odbyła się we wtorek w Warszawie.
"Kluby kibica Legii, Lecha i Pogoni otrzymały trzy równorzędne nagrody - po pięć tysięcy złotych oraz statuetki. Nagrodzili¶my je za postawę i zachowanie promuj±ce pozytywne wzorce kibicowania" - powiedział rzecznik firmy telekomunikacyjnej PTK Centertel, Jacek Kalinowski.
Od kilku miesięcy PTK Centertel jest sponsorem tytularnym piłkarskiej pierwszej ligi, a rozgrywki nosz± nazwę Idea Ekstraklasa. "W plebiscycie fair play wzięło udział ponad 120 dziennikarzy. To oni decydowali kogo wyróżnić za oprawy stadionowe, akcje klubów kibica, poziom i kulturę dopingu, czy też działalno¶ć charytatywn±" - dodał dyrektor biura komunikacji korporacyjnej tej firmy, Arkadiusz Kalicki.
We wtorkowej ceremonii rozdania nagród wzięli udział przedstawiciele-fani najlepszych klubów ekstraklasy. Rzadko zdarza się, aby w jednym miejscu spotykali się i pozowali do wspólnych zdjęć sympatycy Lecha Poznań oraz Legii Warszawa i Pogoni Szczecin (fani tych dwóch ostatnich drużyn solidaryzuj± ze sob±).
"Postaramy się aby w przyszłym sezonie doping i oprawa spotkań Legii na stadionie przy ulicy Łazienkowskiej była jeszcze lepsza" - powiedział szef Stowarzyszenia Kibiców Legii, Andrzej "Bosman" Piórkowski.
Według fanów zespołów ekstraklasy koszt dobrej oprawy meczu ligowego, to wydatek rzędu 20 tysięcy złotych. A takich meczów w jednej rundzie jest sze¶ć, siedem plus konfrontacje pucharowe. "Kwota pięciu tysięcy złotych też bardzo się przyda w przygotowaniach do kolejnych spotkań" - zakończył Piórkowski.
Odp: ¦piewamy k***a!!! - 17/06/2005 15:41
Była już kiedy¶ tutaj ta piosenka ale tym razem z barażu Widzew
jak dla mnie piekna sprawa , brakuje mi takiego dono¶nego ¶piewu u nas na Pogoni ...
[MODERATOR: poprawil adres do filmu]
Po prostu kumam schemat, jak wszyscy liż± się po dupach, to progresu nie ma.
swietnie zorganizowane ostatnio slyszalem taki cos na Finale Pucharu Austri
A kibice Rapidu dali takego czadu ze dreszcze mialem jeszcze jak wrucilem do domu
sprobuj to zaspiewac w tym tempie co RTS i zobacz czy na prawde ci sie uda, zeby ktokolwiek zrozumial
swoja droga po co kopiowac piosenki z innych polskich druzyn, mamy wiele swoich i wieksza satysfakcja byloby chyba wymyslenie zupelnie nowej niz zwyczajne przerobienie
Odp: ¦piewamy k***a!!! - 18/06/2005 21:48
Kurcze doping faktycznie elegancki na Widzewie... robi wrażenie. Szkoda, że najprawdopodobniej to Odra pozostanie w Ekstraklasie, mecze z drużynami tej rangi co Widzew pod względem zarówno sportowym jak i kibicowskim s± znacznie atrakcyjniejsze. Szkoda... no chyba że jakie¶ czary mary Bońka i Widzew wygrywa w Wodzisławiu 3:0
Kurcze doping faktycznie elegancki na Widzewie... robi wrażenie. Szkoda, że najprawdopodobniej to Odra pozostanie w Ekstraklasie, mecze z drużynami tej rangi co Widzew pod względem zarówno sportowym jak i kibicowskim s± znacznie atrakcyjniejsze. Szkoda... no chyba że jakie¶ czary mary Bońka i Widzew wygrywa w Wodzisławiu 3:0
No no Widzew nawet ma fajny doping..ale my tesz damy rade !!
Odp: ¦piewamy k***a!!! - 24/06/2005 19:07
teraz moze pomy¶lmy o dopingu na jutrzejszym meczu,meczu z sigm± i jak dobrze pójdzie w dalszych rundach.Do wisły płock jeszcze trochę czasu.Mam nadzieję że jutro bedzie w ogóle jaki¶ doping pomimo małej frekwencji...
Te szare trybuny jeszcze zatętni± granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
"Piekiełko": Cały stadion! ODPOWIADA! Cały stadion! ODPOWIADA!...
"Piekiełko": Pogoń walcz±ca!
Reszta stadionu (odpowiada): Pogoń walcz±ca do końca!!!
"Piekiełko": Poogoń Walcz±±±caaa!
Oczywi¶cie na pocz±tku stadion może nie wiedzieć co ma odpowiadać, ale wkońcu się skapn± jak będziemy krzyczeć "Cały stadion! ODPOWIADA!"
A nudziło mi się i co¶ takiego mi przyszło na my¶l, że by fajnie wygl±dało
"Piekiełko": Cały stadion! ODPOWIADA! Cały stadion! ODPOWIADA!...
"Piekiełko": Pogoń walcz±ca!
"Piekiełko": Poogoń Walcz±±±caaa!
Oczywi¶cie na pocz±tku stadion może nie wiedzieć co ma odpowiadać, ale wkońcu się skapn± jak będziemy krzyczeć "Cały stadion! ODPOWIADA!"
A nudziło mi się i co¶ takiego mi przyszło na my¶l, że by fajnie wygl±dało
Odp: ¦piewamy k***a!!! - 02/07/2005 10:08
mlode wilki powinniscie na jakis mecz przygotowac transparent "NIE MA NAS JESTESMY W BRAZYLII SZUKAMY LEPSZYCH ZAWODNIKOW"
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzaj±cych, którzy s± w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.