Z mojej strony dodam, że nie powinno być wstawki bębna tylko bęben powinien grać cały czas. I to bęben na kurwie. To Bębniarz prowadzi doping i to my powinni¶my się dostosować a nie kiedy publika przyspiesza to on też, a kiedy mu się nie chce to kiwa głow±. Nie wiem kim jest ten młodzieniec, ale powinien mu kto¶ powiedzieć, że to od niego zależy najwięcej. To MY podlegamy jemu, nie na odwrót. Niech się z bólu nie skręca i niech robi swoje. Ewentualnie kiedy jest zmęczony to chętnie pobiję z nim na zmianę
I pamiętajcie. Gło¶niej(!) nie znaczy szybciej!
Odp: ¦piewamy k***a!!! - 31/10/2013 23:25
Ostatnio czę¶ciej ogl±dam pozostałe spotkania ekstraklasy i we wczorajszym meczu Zawiszy z Legi± rzuciła mi się w ucho przy¶piewka fanów Zety oparta głównie na nazwie klubu - na tyle prosta, rytmiczna i hipnotyzuj±ca, że nie tylko cały stadion j± ¶piewał, ale przyznam że i mi kapeć klimatycznie chodził.
W ten sposób wła¶nie można zachęcić wszystkich do ¶piewania na całym stadionie, na wszystkich sektorach - ¶wieży kibic dopiero łapie arkana dopingowania drużynie, toteż ¶piewnika nie zna, a więc warto wyj¶ć w jego stronę i zaoferować co¶ prostego.
Szczegóły pozostawiam specom, ale prosty przykład który mi przyszedł do głowy:
http://www.youtube.com/watch?v=IBxywtW2Hbk
Wyobrażam sobie to piekiełko kiedy cały stadion w tym rytmie ryczy "Szczecin Szczecin Pogoń Pogoń" (¶piewane bardziej jako "Pogoni Pogoni" z wyciszanym ' i ' na końcu). I pocz±tkuj±cy kibic to momentalnie podłapie, bo "tekst" zna i atmosfera mu się udzieli.
Ostatnio czę¶ciej ogl±dam pozostałe spotkania ekstraklasy i we wczorajszym meczu Zawiszy z Legi± rzuciła mi się w ucho przy¶piewka fanów Zety oparta głównie na nazwie klubu - na tyle prosta, rytmiczna i hipnotyzuj±ca, że nie tylko cały stadion j± ¶piewał, ale przyznam że i mi kapeć klimatycznie chodził.
Jeżeli to ta wzorowana na przy¶piewce lewackiego St. Pauli to lepiej odpu¶cić.
wyznacznikiem rytmu powinien być bęben. niestety bęben u nas gna na maxa nad czym ubolewam już od wielu wielu sezonów...
Nie jest to takie proste, nie wystarczy tylko aby bębny zwolniły, choć jest czę¶ć prawdy w tym co mówisz ale należy też zwrócić uwagę na to, że ludzie nie uważaj± bębna jako wyznacznika rytmu tylko jako dodatek do przy¶piewki (choć nie we wszystkich przy¶piewkach tak jest bo sam sprawdzałem zmieniaj±c tempo w trakcie ¶piewania). Zgadzam się z tym, że trzeba nagrać "audio ¶piewnik" bo u¶wiadamianie ludzi podczas meczu, że maj± słuchać bębna nic nie daje i tylko duża grupa ludzi, która będzie ¶piewać w odpowiednim rytmie nakłoni tłum do pod±żania za nimi. Takie moje skromne zdanie.
Odp: ¦piewamy k***a!!! - 29/11/2013 07:28
przy okazji wprowadzania nowej przy¶piewki mam pytanie odno¶nie "MKS Ty¶ miło¶ci± mego życia jest..." będzie jeszcze próbowane jej wdrożenie? bo jak dotychczas to nie za bardzo wychodziło a wydaje się, że może być przy niej niezłe pierdolnięcie
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoj±" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mo¶ci hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
przy okazji wprowadzania nowej przy¶piewki mam pytanie odno¶nie "MKS Ty¶ miło¶ci± mego życia jest..." będzie jeszcze próbowane jej wdrożenie? bo jak dotychczas to nie za bardzo wychodziło a wydaje się, że może być przy niej niezłe pierdolnięcie
Zgadzam się, że ¶wietna przy¶piewka ale ludzie zwykle tylko pierwszy wers znaj± a przy drugim już -50% do gło¶no¶ci bo ludzie się w±chaj± czy dobrze ¶piewaj±. Ale powinni¶my j± trenować aż zapamiętaj± tylko, że praktycznie wcale z niej nie korzystamy już a szkoda.
Troszkę zastanawia, po co się nowe wprowadza jak starych zajebistych ludzie jeszcze opanowanych nie maj±.
Ze wzgledu na problemy techniczne na ta chwile dostajecie zaledwie kilka sredniej jakosci melodii, jednak niewatpie ze temat bedzie sukcesywnie kontynuuowany i uzupelniany.
W okresie swiatecznym spotkalo sie "kilka" osob i troche pospiewalo, a przede wszystkim przeanalizowano gdzie tempo naszego spiewania jest za szybkie, a gdzie nasze krzyczane wersje wypadaja lepiej.
Czysto hipotetycznie i teoretycznie: melodia trzeba przyznać ze z potencjałem pod mega pierdolnięcie wgniataj±ce w ziemię, sam kiedy¶ o niej my¶lałem, warunek byłby jeden bardzo równe ¶piewanie bo inaczej wyjdzie z dupy jeden będzie krzyczał zapierdalaj±c z tempem drugi zwolni i katastrofa a nie miazga by wyszła.
jaki słowa by¶ proponował pod t± melodię??
i najważniejsze czy kto¶ już tego nie wykorzystuje?? wydaje mi się ze jaka¶ ekipa już pod to daje....
Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocz±ć na laurach - to klęska.
P.S. Czytałem parę stron poszukuj±c przy¶piewek, których nie znam a s± na meczach i natrafiłem na t±
Pogoń Szczecin gol lalalalalalalala x 2
Cały czas w naszych sercach Ty, Pogoń Szczecin do końca naszych dni x2
w rytm piosenki Lambada
Jak tak sobie nucę, to całkiem spoko przy¶piewka, ale czytałem że ciężko j± ogarn±ć na stadionie.
Widziałem też, że kilka przy¶piewek zostało już nagranych i s± do odsłuchu na youtube, jeżeli będ± jeszcze tego typu akcje, to z wielk± chęci± się przył±czę.
Ostatnio edytowany przez: PogonSzczecin, 12 marca 2014, 18:49 [1 raz(y)]
Odp: ¦piewamy k***a!!! - 12/03/2014 19:01
Lambada ma super potencjał, ale więcej ¶piewania a mniej krzyczenia - z tego co pamiętam była wprowadzana przy stosunkowo niewielkim młynie i m.in. przez to wykrzykiwanie się nie przyjęła. Chociaż parę razy zabawa przy tym była niezła
W tym samym czasie była też wprowadzana przy¶piewka na melodię 'jedzie poci±g z daleka' z bardzo przyjemnym tekstem, ale niestety (również przez wykrzykiwanie i przy¶pieszanie niepotrzebne) się nie przyjęła tak jak powinna i została zapomniana.
Z bardziej ambitnych fajnie wyszłaby na pewno przy¶piewka na melodię 'deszcze niespokojne', ale wymagałaby trochę więcej wysiłku bo tekstu było nieco więcej niż w innych.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzaj±cych, którzy s± w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.