Wczoraj na wyjeĽdzie w ucho wpadła mi przy¶piewka któr± ¶piewali chłopaki a szło to jako¶ tak ' o drużynie której nie powiodło się' mógłby kto¶ wrzucić teskt ? byłbym bardzo wdzięczny
Czyżby to?
Posłuchajcie ludzie opowie¶ci mej
O drużynie której nie powiodło się
Przegrywała wiele meczy
Ale temu nadszedł kres
A jej nazwa brzmiała wła¶nie MKS
MKS MKS MKS
Ty¶ najlepszym klubem w ekstraklasie jest
Ty kibiców masz tysi±ce
Nie ma tylu w całej Polsce
A Ty masz, wła¶nie nasz MKS
MKS MKS MKS
Ty¶ najlepszym klubem w ekstraklasie jest
Twoi fani chuligani±
W całej Polsce rozrabiaj±
A Ty grasz, wła¶nie nasz MKS
Dzięki wielkie o to mi chodziło to nasza pie¶n czy wzięta od kogo¶ ? Bo jakby się wszyscy spieli to naprawde pierdolnięcie by było
Na te sama melodie i z podobnym tekstem spiewano troche te piosenke juz w latach 80-tych ale jakos nie wpadla kibicom w ucho i poszla w zapomnienie. O ile dobrze pamietam to zamiast 'przegrywala wiele meczy' bylo 'byla mloda i waleczna'...na koncu zwrotki 'a i trener z kibicami wodke pil'.
Jestem za ale by sie przydalo jakies nowe piosenki wykminic?
setki razy było wałkowane, że pierw trzeba ogarn±ć w 100% to co mamy, a póĽniej rzucać się na kminienie. Osobn± kwesti± jest również ogarnięcie Młyna, bo bez tego to nie ma jak ogarniać pie¶ni czy wprowadzać nowo¶ci.
Jestem za ale by sie przydalo jakies nowe piosenki wykminic?
Wymysl cos konkretnego.Linia melodyczna, slowa. Zadaj sobie trudu czy juz nie jest ona spiewana na innych stadionach.Przekaz swoj pomysl do MW, Stwoarzyszenia, lub jakiegos znajomego, ktory moze ja przekazac bezposrednio do ludzi zajmujacych sie dopingeim i byc moze Twoja propzycja okaze sie strzalem w dziesaitke.
Jednakze zastrzegam, ze rozkminka na forum ze "fajna melodia , niech ktos ulozy slowa" sprawia, ze w ogole odechciewa sie analizowac i z gory odrzuca.
Odp: ¦piewamy k***a!!! - 13/12/2010 00:27
A ja na zachętę dodam, ze kiedy¶ zorganizowano konkurs i piosenka która wtedy wygrała jest ¶piewana do dzi¶, także sezon ogórkowy w pełni, wiec kmińcie, układajcie i twórzcie a być może to wła¶nie wasz utwór sławić będ± stadiony.
Srbijo - Izvinjavamo se za naąu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomy¶lałby, że to wła¶nie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To wła¶nie ludzie cechuj±cy się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
A ja na zachętę dodam, ze kiedy¶ zorganizowano konkurs i piosenka która wtedy wygrała jest ¶piewana do dzi¶, także sezon ogórkowy w pełni, wiec kmińcie, układajcie i twórzcie a być może to wła¶nie wasz utwór sławić będ± stadiony.
To nie tak....melodia ogolnie teraz znana na naszych stadionach.Wtedy nikt do tego takiej wagi nie stosowal.Byl to bodajze konkurs w gazecie.Obecnie pierwsza mysl jaka na ta melodie mi przychodzi z innego klubu to Widzew:
Ole Widzew kocham cie,
tobie oddalem serce swe,
serce moje jedyne ,
oddam swojej druzynie
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzaj±cych, którzy s± w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.