"Racja jest jak dupa, każdy ma swoj±" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mo¶ci hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
dobra weż wyluzuj. Swoj± drog± chłopak ma trochę racji co nam po hymnie który wł±czany jest tylko gdy piłkarzyki wychodz± na murawe a ludzie na trybunach stoj± jak te muły i nie wiedz± co robić, oczywi¶cie je¶li rusz± swoje szanowne 4 litery... :/
Odp: ¦piewamy k***a!!! - 08/02/2010 22:53
Odrazu sory ze w tym temacie, lecz zagl±da tu najwięcej osób.
O to własnie rzecz któr± znalazłem na internecie-http://www.youtube.com/watch?v=6nmuDrekjNs&feature=related
Przeciez to Pogoń Melodie schaczyła i tekst wymy¶liła, czyzby Gornik doslownie zerżn±ł od nas piosenke?
Bardzo prosze o odpowiedz kogos m±drego.
Pozdro
Edytuje, data tej piosenki dodania na internet 24 VIII 2009
Czy Pogoń Wiedziała o tym ze Torcida tak± spiewke posiada?
Ostatnio edytowany przez: TakiTam, 8 lutego 2010, 23:00 [1 raz(y)]
To już Ci odpowiadam. Przy układaniu melodii, nikt z Naszych kręgów nie kojarzył tej melodii, a s± osoby, które dosłownie nurkuj± na youtubie, by takie kwiatki sie nie zdarzały. po kilku dniach dostali¶my informacje, że wła¶nie ta melodia jest wykorzystana przez Zabrzan, ale po długich rozmowach doszli¶my do porozumienia i wpu¶cimy j± w Nasz obieg. Jest szansa by pokazać Górnikowi jak należy ¶piewać t± melodie.
Jezeli chodzi o moja osobe no to pewien niedosyt jednak został.
Odp: ¦piewamy k***a!!! - 09/02/2010 21:43
Ok dzięki za odpowiedĽ.
Wydaje mi się, ze w naszym wydaniu jest to bardziej składne, a u nich, na przykladzie tego "lolololololololololo" mozna stwierdzic, jak by na siłe chcieli pu¶cic w obieg t± piosenke, a my melodie w 100% wypełnilismy fajn± i składn± nut±.
Pozdro
hmm... tak przegl±dałem sobie owy temat i w sumie te słowa mi pasuj± jak ulał do drugiej zwrotki "Ole Ole". Zauważaj±c jak jest teraz ¶piewane na koszu czy hokeju "Ole Ole" z drug± zwrotk± to pie¶ń stała się bardziej melodyjna i nie ma już sytuacji, gdzie to jest krzyczane zamiast ¶piewane.
U nas druga zwrotka mogła by i¶ć tak: Będziemy z Ni±, po życia kres,
Szczecińska Pogoń naszym klubem jest,
Za¶piewa znów, portowa Brać,
będzie nas słyszał cały cały ¦wiat/kraj
Poniżej link, jak pie¶ń jest ¶piewana wraz z drug± zwrotk±
na t± melodie ¶piewa też GKSa końcówka jest bodajże ,,...jeste¶my zawsze tam gdzie nasza GKSa gra"
mówisz o melodii, na któr± ¶piewane jest zarówno przez Legię, jak i Nas "Ole Ole, Ole Ola i tylko... " Wydaje mi się, że Legia pierwsza to wprowadziła...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzaj±cych, którzy s± w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.