Odp: ¦piewamy k***a!!! - 11/04/2009 21:07
Ja pamiętam, żę kiedy wchodzily przy¶piewki "lambada" i "dzi¶ na cały ¶wiat..." byla tez propozycja do rytmu "jedzie poci±g z daleka", ale się nie przyjęła...
My¶le, żę gdyby¶my parę razy j± za¶piewali to ludzie by się doł±czyli, bo łatwa melodia, któr± każdy zna, tylko nauczyć się tekstu i byłaby ¶wietna przy¶piewka
Dokładnie, jakis czas temu tez sobie przypomnialem o niej. Tekst utkwil mi mocno w głowie, niezła zabawa by mogla byc na stadionie bo rytm by kazdy podchwycił.
Nic nie robić, nie mieć zmartwień, chłodne piwko w cieniu pić,
i na Pogoń zawsze chodzić, na Jej każdym meczu być,
(...) z setek bramek cieszyć się,
kibicować, dopingować, ¶piewać dla Niej kocham Cie,
kiedy trzeba herbu bronić, to za Pogoń w mordę dać,
oddać życie za t± miło¶ć, robi tak szczecińska brać.
Pamięć już nie ta, więc niech kto¶ w razie czego poprawi ;]
Nic nie robić, nie mieć zmartwień
chłodne piwko w cieniu pić
I na Pogoń, zawsze chodzić
na Jej każdym meczu być
Tu w Szczecinie, na wyjezdzie
z setek bramek cieszyć się
Kibicować, dopingować
¶piewać dla niej kocham Cię
Kiedy trzeba - herbu bronić
to za Pogoń w mordę dać
Oddać życie, za t± miło¶ć
robi tak Szczecińska brać!
My¶lę, że sobie w życiu poradzę bo potrafię kombinować i swoich ideałów nie zdradzę !
Odp: ¦piewamy k***a!!! - 12/04/2009 01:37
Mi także, pomysł Animala się zajebi¶cie podoba. A tak w ogóle to s± wymy¶lane jeszcze jakie¶ nowe przy¶piewki? Można by było tutaj co¶ pomy¶leć i dodawać swoje pomysły.
Mi także, pomysł Animala się zajebi¶cie podoba. A tak w ogóle to s± wymy¶lane jeszcze jakie¶ nowe przy¶piewki? Można by było tutaj co¶ pomy¶leć i dodawać swoje pomysły.
wałkowane setki razy. Nauczmy sie gło¶no i porz±dnie ¶piewać te które s± a dopiero póĽniej my¶lmy nad czym¶ nowym.
"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie ¶wiat!" - J. Piłsudski
Odp: ¦piewamy k***a!!! - 12/04/2009 23:06
Wpadłem na taki pomysł. My¶lę, że słowa nie s± skomplikowane...
Mam tak± propozycję by wykorzystać piosenkę Andrzeja Rybińskiego - Nie liczę godzin i lat
W tej formie:
Odp: ¦piewamy k***a!!! - 13/04/2009 00:39
Temat został ruszony więc kilka spraw
Przed meczem z Rakowem jest jeszcze Zawisza i Jarota ale już teraz piszemy :
Do każdego kto przychodzi na MŁYN. Spotykajmy się 30 MINUT PRZED MECZEM, to pomoże przećwiczyć i nanie¶ć jakie¶ poprawki w danych przy¶piewkach.
Tak samo, nie bójcie schodzić sie jak NAJBLIŻEJ gniazda. Im szybciej stworzy sie grupa, która złapie bakcyla i będzie nadawać tempo, tym szybciej zaczn± przychodzić nowi i będ± brać przykład z tej grupy.
I to co do meczu z Rakowem ma znać KAŻDY !
Na melodie "Deszcze niespokojne" :
Pogonio kochana,
nadzieja jest w nas
Że się los u¶miechnie
przyjdzie Mistrza czas,
My w Ciebie wierzymy,
dopingiem sławimy
więc walcz z całych sił
wznie¶ się na wyżyny
wtedy zwyciężymy
i sny spełni± się!
Cały Szczecin czeka,
tak od wielu lat
Że się w końcu uda,
Poczuć Mistrza smak
Wszyscy wierni fani,
w Tobie zakochani
Krzycz± jednym tchem
Że się nie poddamy,
póki nie wygramy
Mistrzem MKS
Odp: ¦piewamy k***a!!! - 13/04/2009 22:25
Bylo spiewane na Tychach....hmmm a moze i nie. W kazdym razie w latach zaprzeszlych na pewno znane na stadionie w Szczecinie.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzaj±cych, którzy s± w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.