``Smutne wie¶ci dla kibiców. Zakazana będzie pirotechniczna oprawa meczu.
- To przepis państwowy i nie możemy go obej¶ć. Nie chcemy karać kibiców, bo to nasi przyjaciele i wszystko robimy z my¶l± o nich, ale je¶li kto¶ złamie prawo - będziemy musieli - ostrzega Zbigniew KoĽmiński, prezes Pogoni.``
Szkoda zawsze lepiej jak na meczach jest jakies piro.....dziwne te zakazy robi±,ciezko bedzie sie przyzwyczaic do meczy bez pirotechniki...
Ja czytałem, że nie będzie ŻADNYCH pirotechnicznych pokazów.. No ale tak mówi± zawsze Co ma być to będzie
``Smutne wie¶ci dla kibiców. Zakazana będzie pirotechniczna oprawa meczu.
- To przepis państwowy i nie możemy go obej¶ć. Nie chcemy karać kibiców, bo to nasi przyjaciele i wszystko robimy z my¶l± o nich, ale je¶li kto¶ złamie prawo - będziemy musieli - ostrzega Zbigniew KoĽmiński, prezes Pogoni.``
Szkoda zawsze lepiej jak na meczach jest jakies piro.....dziwne te zakazy robi±,ciezko bedzie sie przyzwyczaic do meczy bez pirotechniki...
5. Obowi±zuje bezwzględny zakaz wnoszenia na stadion napojów alkoholowych w tym piwa oraz ¶rodków pirotechnicznych.
Karana będzie nawet próba jednostkowego odpalenia racy, która w wiadomy sposób została „przemycona” na stadion. Pokazy pirotechniczne wymagaj± specjalnego zezwolenia, które okre¶laj± przepisy o organizacji imprez masowych.
Z mojego rozumowania wynika, ze MW ma takie zezwolenie zapewne [/cytat]
5. Obowi±zuje bezwzględny zakaz wnoszenia na stadion napojów alkoholowych w tym piwa oraz ¶rodków pirotechnicznych.
Karana będzie nawet próba jednostkowego odpalenia racy, która w wiadomy sposób została „przemycona” na stadion. Pokazy pirotechniczne wymagaj± specjalnego zezwolenia, które okre¶laj± przepisy o organizacji imprez masowych.
Z mojego rozumowania wynika, ze MW ma takie zezwolenie zapewne
No niestety mylisz się Jaco nie maj± tego zezwolenia bo to przepis ustalony przez PZPN. Tak czy owak bezsensowny zakaz.
Z mojego rozumowania wynika, ze MW ma takie zezwolenie zapewne
No niestety mylisz się Jaco nie maj± tego zezwolenia bo to przepis ustalony przez PZPN. Tak czy owak bezsensowny zakaz.
No jednak sie myle, ale to jest troszeczke przesada :/
Odp: ¦piewamy k***a!!! - 11/03/2006 15:46
" Wczoraj obiecała¶ mi na pewno; że trzy punkty dzisiaj będ± więc My ufamy Ci.
Nasza; nasza wiara nie zachwiana bo jest w Tobie zakochana.....................
eeeja Pogoń ukochana ma drużyno wygrałaby¶ ten mecz ten jeden mecz"
Oby się sprawdziło!!!
No niby racja tylko w dzisiejszych czasach,jezeli B. by to zarzucil to przynajmniej polowa jak nie wiekszosc nie dosc zeby to zlekcewazyla to wybuchalby smiechem.Tamte czasy juz nie wroca i wydaje mi sie ze tamte piosenki z tamtych lat niemaja prawa sie dzis przyjac,niema takiej atmosfery jak kiedys ze samo wejscie i pojawienie sie na mlynie bylo czym¶ i kazdy malolat o tym marzyl,wogole samo przedostanie sie na mlyn poprzez wpuszczajacych bylo juz czyms, i az strach wogole bylo nie spiewac, po sektorach chodzily tzw``czujki`` i wylapywaly kto nie spiewa, sam raz dostalem i stracilem szalik hehe ale to byla dobra nauczka ,przynajmniej potem wiedzialem co tu robie i po co tu jestem.A dzisiaj? wiekszosc przychodzi jakby z łaski i ``poczuc`` ta mode, no i jednak ten wiek nad tym sie nieda zapanowac coraz mniej i mniej.Dzisiaj jest poprostu za lagodnie i za swobodnie sie niektorzy czuja na mlynie,co chwile jakies wyglupy czy smiechy,spiewanie czego innego, niesluchanie prowadzacego,pelno dziewczyn po 12-13 lat? co to wogole jest.... poprostu jest za duzy luz. Kiedys ludzie w mlynie pilnowali sie nawzajem,dzis boja sie zwrocic komus uwage zeby nie dostac wpier....bo ten zna tego i tego. Wlasciwie niewiem po co to pisze,tak mi sie wzielo na wspominki, moze niektorym to cos uswiadomi jesli nie trudno, ja wiem jak bylo i jak jest obecnie, wtedy niby mniej ludzi, mniejszy mlyn,gorsze choreo(wlasciwie to prawie wogole niebylo) a bylo lepiej, ten klimat mlyna,ten strach... zeby te czasy znow wrocily heh zebrac tych wszystkich ``zasluzonych`` i zrobic konkretny młyn to by bylo cos.......
To jest moje zdanie na ten temat niektorzy nie musza sie z tym zgadzac, ja to tak widzialem i tak widziec bede pzdr
Normalnie bym Ci browara postawil. Tez kiedys za malolata dostalem po ryju bo nie spiewalem a na tych co nie wpuszczali mlodych na pieklo zawsze sie znalazlo jakis patent kombinatorzy od urodzenia... Sytuacja sie nie zmieni do momentu kiedy nikt nie wprowadzi dyktatury i nie bedzie z gory narzucal jak co ma wygladac ... Niestety takie czasy ... pozdro
Odp: ¦piewamy k***a!!! - 12/03/2006 14:48
No patrz, a mi sie wydawalo, ze akurat to nam calkiem dobrze wychodzi...
Pare razy caly stadion sie pod ta piesn podlaczyl. Przynajmniej tak mi sie wydawalo z perspektywy 12-tki.
Chyba chodzi Ci o to, ze piesn jest bardziej wykrzyczana zamiast wyspiewana. Wynika to chyba z tego, ze chcac byc jak najglosniej spiew przechodzi w krzyk.
Ja bym sie bardziej przejmowal wykonaniem np. Tylko Pogon. Czesto byla zarzucana przez prowadzacego, a wychodzila bardzo marnie (cicho i ciagle za szybko).
Odp: ¦piewamy k***a!!! - 12/03/2006 15:14
A mi sie wydaje ze to cale pierdolenie na temat ze slabo spiewamy i nam nie wychodzi to jest tylko przez nas..Nie powinnismy ogladac sie na inne kluby,chociaz z najlepszych powinno brac sie przyklad..Ale prawda jest ze dla wiekszosci osob najwazniejszy jest mecz a nie doping,i jak jest ciekawy mecz i bramki dla Pogoni to i jest doping,a jak jest mecz lipny jak wczoraj to jest cisza:/ A doping powinien byc przez caly mecz bez wzgledu na wynik czy atrakcyjnosc mecz..Wiec niech kazdy sam sie ogarnie i pokazmy na Wisle na co nas stac,bo mamy duzy potencjal
Ps. Ogl±dajac derby Krakowa przypomniał mi się fajny motyw, gdy wychodzilem z Ży(L)ety po meczu Legia-Belchatów to kto¶ zarzucił "Kto nie skacze, kto nie skacze ten z policji..." Ciekawe czy w Sz-nie przyjeło by się...
Odp: ¦piewamy k***a!!! - 12/03/2006 16:22
Najpierw niech przynajmniej polowa mlyna spiewa przez pol meczu a potem niech sie zacznie ogarnianie np. szybkosci spiewania.
Moim zdaniem duzo osob nie spiewa bo po prostu nie slyszy tego co Sandal krzyczy, wiele bylo takich sytuacji (stalem w lewej czesci mlyna) ze widzialem ze S. cos krzyczy ale nie slyszalem, ogladajac dzisiaj mecz Cracovii widzialem ze tam buszuja na gniezdzie z megafonem, czy to naprawde jest niewykonalne?
Odp: ¦piewamy k***a!!! - 12/03/2006 16:43
No wlasnie czasami ciezko uslyszec co reszta mlynu tam mruczy, jeszcze kiedy nie wszyscy spiewaja, i kiedy spiewane se spokojniejsze rzeczy to naprawde trudno sie zoorientowac co w danym momencie jest spiewane.
..., gdy wychodzilem z Ży(L)ety po meczu Legia-Belchatów to kto¶ zarzucił "Kto nie skacze, kto nie skacze ten z policji..." Ciekawe czy w Sz-nie przyjeło by się...
A co bylo na dworcu w Wawie ... : ) ?
a czy w Szczecinie by sie przyjelo ... moim (ale to moim zdaniem) nie jest to potrzebne
"Kto nie skacze ten z policji HOP HOP HOP"
Ps. Ogl±dajac derby Krakowa przypomniał mi się fajny motyw, gdy wychodzilem z Ży(L)ety po meczu Legia-Belchatów to kto¶ zarzucił "Kto nie skacze, kto nie skacze ten z policji..." Ciekawe czy w Sz-nie przyjeło by się...
na niektórych stadionach przynajmniej pare osób stoi w jakim¶ miejscu i ogarnia, u nas też powinno tak być...ale co ogarniać jak "niektórzy"(najczę¶ciej jakie¶ dzieci, bawi± się ¶niegiem albo co innego im do głowy najdzie) potrzeba mocnej ręki Sandał wnosi dużo, wkłada w to serce a niektórzy w ogóle go nie słuchaj±.
A co do wczorajszego dopingu to można powiedzieć jaka gra - taki doping.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzaj±cych, którzy s± w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.